jump to navigation

Albă ca Zăpada şi cei 7 diversionişti septembrie 16, 2011

Posted by Bogdan Duca in Uncategorized.
trackback

Cu ajutorul mass-mediei ultima diversiune made in Cotroceni a fost bine mediatizată. Sebastian Lăzăroiu a fost dat cu surle şi trâmbiţe afară din guvern, primind astfel „patalamaua” de critic şi opozant al lui Emil Boc şi al corupţilor din PDL.

Astfel domnul Sebastian Lăzăroiu are „liber” pentru a se putea apuca de construit partidul „Albă ca Zăpada”, un partid cu un discurs de dreapta, nonconformist, cât mai liber de personaje politice dubioase. Dar un partid loial lui Traian Băsescu şi „doctrinei” sale… Iar acest păcat îl face de pe acum, din punctul meu de vedere, la fel de nefrecventabil ca şi PDL-ul.

Scopul acestui partid va fi unul simplu: să fure voturile alegătorilor de dreapta care, nemulţumiţi de Boc şi PDL nu sunt motivaţi să voteze alianţa dintre liberali şi pesedişti. De asemenea, prin tipul de discurs, Lăzăroiu şi ai săi pot spera să scoată la vot acel electorat de dreapta (corporatişti, liber profesionişti, etc.) dezamăgiţi de tot ceea ce înseamnă politica românească.

Exponentul acestui discurs este Sebastian Lăzăroiu. Desigur, ne este foarte uşor să glumim pe seama pasiunilor fachirice ale lui Sebastian Lăzăroiu, să ne amuzăm sau să ne indignăm de declaraţiile sale politice. Numai că Sebastian Lăzăroiu nu ni se adresează nouă, celor care ieşim oricum la vot. El se adresează celor 50 la sută din electorat pe care nimeni din clasa politică de până acum nu i-a vrut şi nu îi vrea la urne.

Albă ca Zăpada lui Lăzăroiu nu este pentru ţărani şi pensionari şi nici măcar pentru profesori şi funcţionari (cu aceia se descurcă mult mai bine domnul Pinalti cu sacoşele sale). Albă ca Zăpada lui Lăzăroiu este, asemeni literaturii gen Bruckner sau Beigbeder sau muzicii „cool” etno-jazz-pop-rave, marfă pentru hipsteri şi indies, „corporate stuff”….
.
Privit retrospectiv, acest efort de captare a bunăvoinţei „corporatiştilor” a început de multişor. Mă întrebam ce caută Liiceanu, Pleşu, Patapievici prin corporaţii, invitaţi la traininguri şi team-buildinguri. Evident, ei merg acolo pentru a câştiga nişte bani frumoşi (ceea ce e meritoriu) dar cauza invitării lor e aceea că sunt încă trendy în lumea snoabă a „corporatiştilor”. Liiceanu nu poate convinge niciun filosof serios şi cinstit că are ce spune în domeniul filosofiei, Patapievici nu poate nici măcar să scrie o teză de doctorat, Pleşu e teolog între filosofi şi filosof între teologi… Dar pentru un public fast-food ei sunt „Mc-meniul” cultural ideal. Iar cine consumă acest meniu este pregătit apoi să servească la desert şi o prăjitură „Albă ca Zăpada”.

Mesajul politic este simplu (şi e păcat că PNL nu l-a folosit până acum): „Voi, corporatiştii sunteţi tot ce are ţara mai bun: lucraţi în mediul privat nu ca lipitorile alea (şi aici se bagă la amalgam funcţionari cu medici, parlamentari cu profesori, sereişti cu militari), ţineţi în spate ţara aceasta, câştigaţi mai bine decât un parlamentar, dar spre deosebire de el, voi munciţi. Sunteţi inteligenţi şi culţi (nu degeaba vin la voi Pleşu şi cu Patapievici să vă „trăinuiască”) şi înţelegeţi mai bine ca oricine, că sunteţi afacerişti, că nu mai putem să mergem mai departe cu statul ăsta social.”

La alegeri, partiduleţul lui Lăzăroiu fie va dispărea fâcându-şi datoria, de a împiedica USL să obţină 50 procente, fie va intra în parlament şi va face alianţă cu ….PDL, desigur.

Comentarii»

1. Roxana Negrea - septembrie 16, 2011

Perfect scenariu!De ce oare nu se gandeste nimeni sa-l contracareze ???:(
Se asteapta sa fie prea tarziu,..dupa alegeri,ca sa avem ce constata si lamenta?

Bogdan Duca - septembrie 16, 2011

Din pacate nu prea poate fi contracarat. Decat daca nu cumva vor face (ceea ce le si doresc) niste greseli serioase de imagine. Altfel, coridorul de dreapta este liber pe soseaua politicii romanesti….

2. Lilick - septembrie 16, 2011

Da. Numai ca ce face Lazaroiu face si dan Diaconescu, identic, dar pentru alt electorat.

3. Filme subtitrate online - septembrie 22, 2011

Bun articol, imi place acest blog. Un pic off-topic: va supun atentiei site-ul FILME1.NET – un site gratuit de filme online subtitrate in limba romana, fara reclame (!), rapid si foarte bun. Eventual, poate va intereseaza si un schimb de linkuri. Va multumesc anticipat!

4. Donkeypapuas - octombrie 3, 2011

Din punctul meu de vedere „lipitorile” se găsesc tocmai în rândul… corporaţiilor. Cât despre „liber-profesionişti”, o bună parte sunt de extremă stângă, precum Tătucul lor de la 3Coceni.


Lasă un comentariu