jump to navigation

Recomandare de carte şi recomandare de boicot noiembrie 19, 2010

Posted by Bogdan Duca in Uncategorized.
trackback

Sâmbătă, la Târgul de carte, l a standul editurii Curtea Veche, se va lansa volumul III, „Prăbuşirea”, din capodopera lui Kolakowski, Principalele curente ale marxismului.
Recomand cu toată căldura această trilogie.

Dar pentru că la această lansare va particiipa şi ministrul de externe român, Teodor Baconschi, decis să boicoteze ceremonia de acordare a premiului Nobel lui Liu Xiaobo, propun boicotarea acestei lansări.

Comentarii»

1. Ilie Catrinoiu - noiembrie 20, 2010

Sigur ca da, trebuie boicotata lansarea volumului 3 din trilogia lui Kolakovski. Asteptam si volumul 3. E fantastica aceasta trilogie pe care insusi profesorul Tismaneanu o recomanda si o traduce dupa ureche cum vrea el, ca de obicei cu toate marile carti pe care le recomanda. Ne-am obisnuit , asa procedeaza mafia intelectuala care imbraca conspiratii in carti de cultura….

2. Ilie Catrinoiu - noiembrie 20, 2010

De fapt ei nu imbraca conspiratii in carti de cultura, ci in maculatura propagandistica care se vrea a fi de cultura si in articole care se vor a fi seriose.

3. Ilie Catrinoiu - noiembrie 21, 2010

Mai trebuie spus si ca Kolakolwski ramane un relativist si un nihilist. Si in aceasta trilogie pune sub semnul intrebarii exegeza pe care o fac Parintii Bisericii la adresa versetelor biblice referitoare la pacatul originar si rau.

Lui Kolakovski i-a fost usor sa treaca de la marxism la liberalism, insa imposibil sa fie conservator.

Putini sunt marxistii care au devenit conservatori si crestini. Nu e cazul lui Kolakovski.

4. Bogdan Duca - noiembrie 21, 2010

Ii cereti prea mult lui Kolakowski intr-o singura carte, chiar daca aceasta carte este, indubitabil, o capodopera.

Kolakowski nu a mai fost marxist. Si asta este foarte important. A inteles si a expus mai clar ca oricine, perversitatea intelectuala a marxismului.
Va recomand sa cititi o carte cu multe pagini conservatoare: Modernitatea sub un neobosit colimator.

5. Ilie Catrinoiu - noiembrie 21, 2010

E urmatoarea pe lista.

Dar ma tem ca nu e vorba doar de o singura carte. Kolakovski spune el insusi ca el „liberal-conservator-socialist-anticomunist”, adica e o struto-camila sincretista al carei principal scop ramane diluarea crestinismului.

Nu-mi plac intelectualii de la noi pt ca fac icoana din tot felul de aiuriti, indiferent cat de eruditi sunt, in timp ce intelectuali cu picioarele pe pamant precum Christos Yannaras sunt trimisi la gunoi tocmai pentru pun degetul pe rana.

De ce un Yannaras sa fie interpretat „critic”, iar un Kolakowski nu? Pentru ca Yannaras nu e ralativist si Kolakowski e? Nu-mi place.

Un adevarat intelectual crestin ar aminti despre bubele cu care a ramas Kolakowski pana cand a murit, criticandu-le, nu trecandu-le sub tacere. Insa in Romania nu exista intelectuali crestini, ci „felosofi” abrutizati.

zizioulas - noiembrie 22, 2010

Catrinoiule, du-te acasa; bubui de prostie propunand neomarxismele lui Yannaras drept idei inalte…

nici pantofii nu meritai sa-i faci lui Kolakowski

ne lasi!

Ilie Catrinoiu - noiembrie 24, 2010

Vai de capul tau, Neamtule! Esti o nulitate. Chiar poti sa sustii asa ceva la Oxford sau la Academia Romana in prezenta lui Phillip Blond? Te astept la dezbatere pe tema „neomarxismului” la Yannaras si a gnosticismului la Kolakowski in Aula Academiei Romane, sa vad daca iti functioneaza creierasul.


Lasă un comentariu