jump to navigation

CE AR TREBUI SĂ FACĂ DREAPTA ROMÂNEASCĂ? O PĂRERE Martie 25, 2013

Posted by Bogdan Duca in Uncategorized.
trackback

Spectacolul politic este deprimant. Hai să ne uităm la opţiunile politice propuse oamenilor de dreapta din România. Cine sunt liderii „dreptei”?

1. Traian Băsescu- actualul preşedinte al României, personaj mediocru, intrigant, lipsit de coerenţă doctrinară, demagog, populist. incapabil să respecte regulile democratice ale jocului.
2. Crin Antonescu- preşedintele PNL şi candidatul USL la prezidenţiale., personaj mediocru, intrigant, lipsit de coerenţă doctrinară, demagog, populist, incapabil să respecte regulile democratice ale jocului.
3. Vasile Blaga- preşedintele PDL, dezinteresat de chestiuni doctrinare, fără viziune, plictisitor şi enervant.
4. Elena Udrea- lidera opoziţiei din PDL. Personaj corupt, dezinteresat de chestiuni doctrinare, fără viziune şi lipsită de popularitate.
5. Monica Macovei- un politician cu o viziune politică foarte coerentă de stânga.
6.Mihail Neamţu- demagog, populist, lipsit de carismă.
7. Mihai Răzvan Ungureanu- prizonier al jocului politic de moment, incapabil să îşi asume un discurs de dreapta.
8. Aurelian Pavelescu- compromis de scandalurile eterne din PNŢCD, incapabil să îşi repare imaginea publică şi dependent de jocurile politice din această aşa-numită „dreaptă” politică.

Cu alte cuvinte, „dreapta” politică românească este prizoniera unor lideri ce fie nu sunt de dreapta, fie nu au curajul de a fi de dreapta, dar întrunesc, cam toţi, bolile grave ale politicianismului.
Privită din perspectiva jocurilor de partide, „dreapta” politică românească este încă captivă între două partide mari (PDL şi PNL) plus 3 partide mici ce gravitează în jurul lor, fără ca niciunul din aceste 5 partide să fie măcar interesat de asumarea nu doar a etichetei de dreapta ci şi a unui program de dreapta.

99 la sută din agenda politică şi socială a unui om de dreapta nu este reprezentată nici de cele 5 partide, şi nici de liderii reprezentaţi mai sus. Valorile conservatoare şi creştine sunt respinse tacit şi liberalismul economic este utilizat doar ca furnizor de lozinci.

Ce ar trebui să facă oamenii de dreapta?
Eu cred că trebuie să ia act de evidenţă şi să iasă din capcana acestui fals joc politic.
Apoi trebuie să se replieze ca societate civilă, coerentă şi clară, capabilă să prezinte valorile societăţii româneşti, societate care este naturaliter conservatoare, creştină şi de dreapta.
Şi aici este de purtat o bătălie foarte grea. Agenda societăţii româneşti este capturată şi manipulată de o falsă „societate civilă”, puternic ideologizată (de stânga), ce deţine hegemonia culturală în societatea românească şi care se impune clasei politice feseniste, coabitând foarte bine cu sistemul clientelar ce caracterizează actualul stat român.
Aici, după ce vor putea purta bătălia pentru societatea civilă, dreapta poate să se organizeze şi abia după aceea să înceapă asaltul pentru cucerirea puterii în Stat.

Timp estimat?
Cel puţin 7 ani de repliere şi luptă pentru cucerirea societăţii civile. Apoi, în doi ani de zile, putem avea şi partidul sau coaliţia de partide coerente, capabile nu doar să înfrângă FSN-ul ci şi să ofere şi o guvernare reală de dreapta.

Evident, nu o să se întâmple aşa ceva. Mirajul liderilor politici carismatici (că sunt Băsescu sau Antonescu, contează mai puţin) va ţine electoratul captiv în această capcană stupidă: a girării unei „drepte” false, feseniste….
Iar peste câţiva ani bătălia posibilă acum va deveni improbabilă.

Comentarii»

1. Ivi - Martie 26, 2013

„Bravos nuovoconservatorissime” !?! …un comentariu de cobe dar care uita MeReU sa puna „punctul de duca pe Kobe” („punctul de fuga” adica) …oare de ce?!? …ghici ghicitoarea mea: cine si-a obtinut in cel mai scurt timp gradul de „cobe de Kobe”?!?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: