jump to navigation

Dreapta românească. Ce este de făcut? decembrie 11, 2012

Posted by Bogdan Duca in Uncategorized.
trackback
Nu l-am citat întâmplător pe Lenin în titlu,  pentru că avem ceva de învăţat şi de la comunişti la capitolul organizare.

1. Mai întâi să scăpăm de iluzia că poate exista un FSN de dreapta şi că PNL ar fi un partid de dreapta- e greu, ştiu, dar trebuie să o facem.

2. Apoi să scăpăm de iluzia că dacă facem un partid de dreapta (cum a încercat Neamţu) o să facem ceva brânză cu el.

3. Să înţelegem că pentru a familiariza lumea cu ideile Dreptei trebuie să cucerim aşa-zisa „societate civilă”. Să arătăm că noi, nu ong-urile cu agende dictate pe afară, suntem societatea civilă.

4. Să ne asociem, conştienţi nu doar de unitatea ci şi de diversitatea Dreptei. Să apară peste tot Asociaţii şi Fundaţii care să promoveze valorile Dreptei şi în care conservatorismul, liberalismul, libertarianismul şi creştin-democraţia să fie cultivate şi confruntate.

5. Toate aceste ong-uri să colaboreze între ele conştiente de scopul comun: promovarea valorilor Dreptei în societate. Să ajungă să stăpânească Internetul (viitorul comunicării- implicit al comunicării politice).

6. Toate aceste ong-uri să promoveze politicieni de Dreapta, indiferent de partidele în care nefericiţii trebuie să activeze. Dar şi să îi şi „urecheze” în cazul în care bat câmpii fesenist.

7. Să nu accepte finanţări care înrobesc şi, mai ales, să evite finanţările de la statul român. Să aibă relaţii şi parteneriate externe cu organizaţiile non-guvernamentale de Dreapta din Occident şi (mai ales) din Statele Unite ale Americii.

8. Să lucrăm până vom atinge acea masă critică care să ne permită să ne facem un partid.

9. Partidul respectiv să nu fie o structură necontrolată de organizaţiile non-guvernamentale de Dreapta. Ele să formeze şi să genereze cadrele partidului şi să aibă un rol decisiv în deciziile din interiorul său.

10. Să facă ca, cel târziu în 2020, fesenismul să fie un coşmar din care România s-a trezit!

Reclame

Comentarii»

1. Georgescu Jorj-Ioan - decembrie 11, 2012

Impartirea de dreapta, de stinga e o falsa problema specifica ca si controlul multimii clasa dictatoare muncitorii in alianta cu taranimea saraca asupra activului de partid si a cadrelor tehnice, intelectualitate alt termen rusesc COMUNISMULUI ca sa justifice:
–existenta partidului unic, a activului de partid, nomenklatura;
–exterminarea morala si fizica a claselor exploatatoare si chiaburimii;
–proprietatea comuna asupra bunurilor ,a poporului care le-a creeat;
–un vast aparat de propaganda,agitatie,spalarea creerelor;
–un vast aparat de securitate cu turnatorii aferenti de politie politica.
In ’89 tot acest aparat a trecut in organismele de stat marind pina la 2-3 milioane bugetarii privatizind,explicind democraria,in fapt FURIND,INSUSINDU-SI BUNURILE COMUNE prin MEBO,Safi,FNI,Crescent sau vinzind la preturi de batjocura fabrici,uzine,petrolul,flota, casele nationalizate decret 112 ,administrind legea 18 care a durat din 1992 pina acum si cu casele,alte proprietati avem termen ultimativ iunie 2013 de la UE.
SOLUTIA E CLASA DE MIJLOC OBSTRUCTIONATA, JEFUITA DE CLASA POLITICA SI CLIENTELA PT. CA APARITIA UNOR VOTANTI INDEPENDENTI FINANCIAR FACE CA ACTUALA CLASA POLITICA SA PIARA INLOCUITA DE O CLASA POLITICA ASA CUM AM AVUT INTRE CELE DOUA RAZOAIE MONDIALE SI CARE E DE FAPT SCOPUL FONDURILOR PUSE LA DISPOZITIE DE UE.
ASA SE EXPLICA NATIONALISMUL, RESPINGEREA SI DEVALIZAREA ACESTOR FONDURI PT. CA ELE CREEAZA CLASA DE MIJLOC FUNIA SI SPINZURATOAREA CLASEI POLITICE FSN NNEOCOMUNISTE legitimate de ce a ramas din clasa dictatoare actualmente someri,declasati,bugetari si familile lor.

2. wow - decembrie 12, 2012

ce aveti de facut?
un sepuku, si ti si toti mutantii portocalii sau verzi sau roz-bombon cu picatele…

sayonara!

EPISTOLE pentru ZEUS - decembrie 12, 2012

Draga wow,
Ne pare rau, dar nu te consideram suficient de demn pentru a ne asista la ceremonialul sepuku! Pentru ca esti prea galben la… fata!

wow - decembrie 12, 2012

draga biletel catre Dionysos ,
sepuku se practica in tara soarelui rasare, unde oamenii, presupun ca stii, sunt cam galbeni la fata by nature…
in privinta faptului ca nu as fi suficient de demn sa asist la acest act de onoare, ai perfecta dreptate, eu m-as rusina sa apar in fata unor asa fete luminate, so- just do it,I’ll wait outside … ori desigur, puteti continua sa sustineti ca o „minoritate inteligenta si hiperconstienta” (apud Liiceanu) trebuie sa-si impuna ideile in pofida si mai ales impotriva unei majoritati amorfe si ignobile „in the name of a greater Good” vazut si inteles doar de arhanghelii Dreptei conservatoare, insa treaba asta nu numai ca nu are treaba cu democratia, is quite the contrary, asa ca, draga biletel, eu (si alti ca mine cred), asa umili si galbeni la fata cum suntem, ne vom opune din toate puterile, si, dupa cum s-a vazut suntem mai multi ca voi and this hurts much more that a cup of sake’ and a katana in the belly…

sayonara biletel

Ioan - decembrie 13, 2012

Draga wow,
Daca ai placerea si rabdarea dialogului, iti recomand sa citesti inainte un articol:

http://www.revista22.ro/rezultatul-alegerilor-dincolo-de-politica-acolo-unde-cu-adevarat-doare-21038.html

si plecand de la aceasta baza, m-as bucura sa recapitulezi in forul tau interior valorile in care crezi in viata:

Apoi, iti recomand sa citesti principiile de pe:

http://www.fortanoua.ro

si daca te regasesti in ele sa renunti la stilul vituperator, iar daca nu te regasesti, atunci sa contraargumentezi fara jigniri. Ar fi frumos si am intelege mai multe amandoi.
Multumesc.

wow - decembrie 13, 2012

draga ioan, articolul acela din palida umbra a unei reviste aparent respectabile candva l-am citit de mult (cu multa circumspectie, pentru ca respectiva revista a sustinut cu toata forta de care a fost in stare faptul ca am trecut printr-o lovitura de stat desi nimeni nu a vazut tancuri pe strada, lucru care m-a convins ca redactorii si colaboratorii 22 traiasc intr-o lume paralela, cel putin relativ la lumea in care traiesc eu), insa trebuie sa-ti marturisesc ca nu ma mai socheaza de mult faptul ca unii carora le pute democratia impart lumea in doua -„elita” (unde se autoinclud) si „mahalaua” unde ii includ pe cei ce ce nu le impartasesc opiniile- asa ca, cu riscul de a te dezamagi, iti spun ca nu am cazut pe spate de indignare (cum s-ar fi intamplat altada) si nu umblu cu capul spart…

celalalt link nu imi spune nimic deocamdata, de regula nu ma arunc in atac strigand bonzai pentru cauze necunoscute mie(daca as fi facut asta, nu am fi purtat acum acest agreabil dialog, wink), si ca sa fiu sincer, nu cred ca o voi face nici in viitor, fiindca, draga ioan,”my allegiance is to the Republic, to democracy”, ba mai mult empatizez cu „mahalaua” (formata din oameni care (incroyable!) ca si tine respira, sangereaza, iubesc) nu cu fantii de mahala (precum acel vlad mixich si altii, crescut la scoala pseudo-elitelor din GDS) gata oricand (daca vor avea sansa) sa striveasca destine pentru a crea o lume/societate in acord cu „viziunea” lor (by the way- sper ca stii ca si hitler a actionat tot pe baza unor viziuni) si care in nici un fel nu sunt jenati/ nu se impiedica de concepte invechite precum acela „democratie”, to fulfiil their destiny …

Regards

3. ana - decembrie 12, 2012

Romania nu este pregatita pentru a avea partide conservatoare, crestin-democrate, de stanga… Sunt prea putini oameni cu principii… Neamtu, Baconski, Traian Ungureanu ma oripileaza. La noi se intra in politica doar pentru ciolan, din aceasta cauza migreaza de ici dincolo.

4. Shadow - decembrie 12, 2012

reinventarea „rotii” binenteles. e j-de mii de ori pana cand o „trece” la „electorat”. Nu tata unica problema este la „persoanele” care vor face parte dintr-un asemenea „nucleu de dreapta”. Gasiti persoanele „nemurdarite” care sa fie ideologic pe acelasi palier cu „dreapta proiectata” si pe care sa le convinge-ti sa intre in lupta pt „viata cetatii”. 2020 e prea devreme, riscati sa fi-ti capusati de „non dreptaci” populisti gen neamtu, bako, preda, macovei si multi altii.

5. dan alexandru - decembrie 18, 2012

maestre nu l-ai citat pe Lenin,ci pe Cernasevski; mai pune mana pe carte si deschide-o


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: