jump to navigation

Povestea unei cariere politice…de succes? octombrie 4, 2012

Posted by Bogdan Duca in Uncategorized.
trackback

„Candidatul nostru este domnul….. Radu Zlati” (pentru necunoscători, o parafrază dupa O scrisoare pierdută)
Ce țară desprinsă din paginile lui Caragiale…

Ați auzit de domnul profesor Radu Zlati?
Sărmanul domn Zlati nu a strălucit prin nimic până foarte de curând: profesor de istorie de provincie, cu o carieră politică modestă în organizația PNL din Sighetul Marmației, domnul Zlati și-a făcut ceva notorietate publică pe online, fiind starostele auto-instalat (dar protejat de sus) al postăcelii de partid.
Când PNL-ul a prins în sfârșit cașcavalul puterii, Radu Zlati a sosit la București pentru a primi și el ceva, după măsura fostei camaraderii (căci au fost colegi de cămin studenţesc) cu magistralul repetent de la Istorie, Crin Antonescu.
Inițial părea că nu va primi nimic, sărmanul Radu Zlati navigând trist prin cafenelele Bucureștiului și consumându-și resursele de bugetar neprivilegiat (profesor) în așteptarea sinecurii. Antonescu era prea ocupat cu alte treburi și USL-ul însuși se aruncase în bătălia perdantă a suspendării lui Băsescu.
Ajuns la Cotroceni și conștientizând faptul că nu se va mai întoarce acolo decât dacă va dori să se angajeze ca muzeograf la muzeul Palatului, domnul Antonescu a hotărât să fie mărinimos ca Președinte, așa că l-a numit pe domnul Zlati consilier prezidențial.
Ce o fi făcut domnul Zlati în aceste 3 săptămâni în care a ocupat o demnitate echivalentă cu cea de ministru, nu prea știm. Unica măsură publică care a atras atenția a fost promovarea foarte tinerei sale protejate, Bianca Grijac, în funcția de șef de cabinet. Despre tinerica Bianca nu știm decât că este o jună absolventă de liceu, intrată fără probleme în una din fabricile de diplome cu nume de Universitate. Și nu cred că vom avea de ce să trebuiască să știm mai mult…. Decât dacă nu cumva lucrăm pentru vreo revistă de scandal, Doamne ferește!
Știm însă că domnul Zlati nu a pierdut deloc vremea pe linie de partid. A participat activ la războaiele interne din PNL București și pare să fi fost tentat și de preluarea conducerii organizației PNL Sector 2. Aceasta pentru că Zlati are un as în mânecă: spre deosebire de majoritatea liderilor PNL, profesorașul nostru poate să disturbe pe Crin din somnic. Deci….e cineva, nu?

După ce Antonescu a plecat de la Cotroceni, amicul Zlati a rămas fără înaltă sinecură, văicărindu-se printre prieteni că e cam scumpă cafeaua prin București. Văicărelile au ajuns unde trebuie și s-a găsit pentru Zlati o nouă și decentă sinecură: cea de consilier la ministerul Ecaterinei Andronescu.

Însă iată că vine toamna electorală și USL-ul se pregătește de marea sa victorie. O victorie atât de mare, încât probabil va duce chiar la pierzania acestei alianțe socialiste.
După bunul obicei caragealian, centrul trimite prin colegiile din țară pe acei agamiță dandanche, care „nu se poate dom’le să rămână și de data asta fără coledzi”.
Unul dintre ei s-a dovedit a fi domnul Radu Zlati, parașutat în organizația județeană Cluj pentru a fi făcut senator, deputat…ce s-o putea. Acolo s-a lovit, pe bună dreptate, de nemulțumirea liberalilor clujeni care nu prea înțeleg de ce trebuie ei să piardă un colegiu ca …să aibă și amicul lui Crin asigurată o pâine de parlamentar, acolo… Ce nu înțeleg domniile lor este că a îl susține pe Zlati este echivalent cu a-l susține pe Antonescu. Așa că îi invit să fie atenți pe cine supără.

Reclame

Comentarii»

1. dan - octombrie 4, 2012

:))

2. Shadow - octombrie 5, 2012

bogdan eu nu il cunosc pe radu zlati. Dar razboiul vostru intern din pnl ti se pare normal? fara suparare dar erai foarte „amabil” cu cristian preda (ilustrul tau fost profesor cu cele asa zise 10 carti de liberalism scrise) si foarte putin amabil cu colegii tai. Asa o fi „politica” in Romania deh.
Face-ti un congres si schimbati-l pe crin daca nu va convine. Nu va mai „sfartecati” intre voi pt castigul „altora”.

ivi - octombrie 25, 2012

…de acord cu ”Shadow” …se apropie sfarsitul unui ciclu electoral si atunci se vor vedea rezultatele …nu mai e mult pana atunci …si daca singurul lucru cu care vii in politica este ”profesorul tau de neoconism mai mult sau mai putin liberal Cristian Preda”, atunci du-te cu el…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: