jump to navigation

Dreapta după pierderea hegemoniei culturale în România septembrie 25, 2012

Posted by Bogdan Duca in Uncategorized.
trackback
Tot despre Dreapta:

Oamenii de dreapta din România nu s-au prins de un lucru: au pierdut poziţia de prestigiu şi de forţă pe care o aveau în societatea românească: hegemonia culturală.
Acest lucru mi-a devenit evident când am contemplat acel miting pro-Patapievici, de după inepta încercare de demitere a acestuia de către guvernul Dr. Victor Ponta la începutul verii. Era un autentic protest al stângii intelectuale. Mirosea totul a „şaisopt” parizian.

Acum orice proiect de dreapta este dependent de bunul-plac şi de interesele meschine ale PDL, iar în spaţiul social şi cultural nu se mai poate vorbi de Dreapta, totul fiind înghiţit şi pe cale de a fi digerat de neo-stângism.

Oamenilor zis de dreapta le mai rămân câteva speranţe:
1) Să spere că se pot organiza toţi într-un singur partid (utopie! Se vor certa ca chiorii după primele 2 ore- avem nenumărate precedente).
2) Să aibă fantezii că scena politică se va polariza şi că implicit electoratul care nu va vota cu stânga va vota cu dreapta (Iluzie!)
3) Să creadă că puritanismul moral-politic cu care se mândresc (din păcate nu tot timpul justificat) politicienii de dreapta este suficient pentru ca să distrugă reţelele clientelare şi controlul asupra electoratului impus de partidele feseniste. (Iar utopie! Dovadă că unica şansă electorală a dreptei este cerşitul a câtorva colegii eligibile de la PDL sau o alianţă otrăvitoare cu PSD).

Reclame

Comentarii»

1. victorialiberalismului - septembrie 26, 2012

Marea problema a oamenilor ce sunt cu adevarat de dreapta din Romania este profunda lor lipsa de disciplina si intransigenta lor morala excesiva.Ori pentru a construi un partid in zilele noastre e nevoie mai mult de disciplina.PDL s-a dezvoltat puternic in anii 2004-2008 nu datorita faptului ca a avut multi oameni de dreapta in randurile sale,ci din cauza ca au avut cativa oameni proveniti din vechiul FSN (Blaga,Videanu,Berceanu) care au stiut sa mentina disciplina in partid.Totodata acestia n-au pus mare pret pe intransigenta morala.Dreapta,daca vrea sa se coaguleze mai intai trebuie sa invete ce-i aia disciplina de partid.

2. Shadow - septembrie 26, 2012

@Bogdan
Poti sa-mi spui si mie care e „dreapta” aia ca dupa mine tu faci referinta doar la o „dreapta virtuala”. Nu mai exista dreapta, au avut grija fsn-istii sa murdareasca ireversibil.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: