jump to navigation

Despre Dan Cristian Popescu Septembrie 15, 2012

Posted by Bogdan Duca in Uncategorized.
trackback

Simt nevoia să clarific natura relaţiilor mele cu Cristi Popescu, mai ales acum, în contextul în care anumite personaje construiesc în jurul meu o legendă stupizel de simpatică: aceea de „eminenţă cenuşie” a lui DCP.

L-am cunoscut pe Cristi Popescu în toamna anului trecut. Şi de atunci am mizat pe cariera sa politică.
De ce? Pentru că am văzut în Cristi altceva decât am văzut la ceilalţi politicieni pe care am avut ocazia să îi întâlnesc. Şi acel ceva al lui Cristi nu este (din păcate!) vizibil din afişe sau din discursuri.
Acel ceva al lui Cristi este bunul-simţ. Dar nu bunul-simţ ca lozincă sau bunul-simţ ca atitudine programatică de viaţă ci bunul-simţ ca…stare naturală.

Simţi bunul-simţ din felul în care vorbeşte. Efectiv Cristi este incapabil să ţină un discurs demagogic, să urle lozinci în care nu crede, să joace un rol care nu i se potriveşte. Tonul său stă tot timpul sub semnul moderaţiei, acea virtute care nu se naşte decât din bun-simţ.

Vezi bunul-simţ şi în felul în care interacţionează cu cei din jurul său. Nu e nimic din impertinenţa „baronului”, din autosuficienţa politicianului, din „jemanfişismul” tipului cu bani. Cu oamenii din jurul său el este…Cristi.

Bunul-simţ este şi explicaţia pentru care Cristi nu s-a „descurcat” în politică ci a trebuit să facă politică. E incapabil să folosească pumnalul, să înjunghie de la spate. E atât de inocent, chiar şi atunci când ar trebui să nu fie, încât….e imposibil ca cei care îl cunosc personal să nu ajungă să ţină la el. Pentru că este acel „altceva” pe care îl aştepţi în politica românească de cacao cu lapte de la noi…

Nu. Nu sunt eminenţa cenuşie a lui Cristi Popescu. Sunt doar unul din cei care după ce a au văzut cum e cu „revoluţia bunului simţ” şi au fost profund dezamăgiţi, au găsit un politician al bunului-simţ. Şi…cum aş putea să nu fiu alături de el?

Comentarii»

1. Peter - Septembrie 16, 2012

te-ai inscris in noul pdl?

2. silver price - Septembrie 21, 2012

Vicepreşedintele PDL Anca Boagiu a afirmat, la lansarea candidaţilor pentru locale, că PDL este onest, demn, s-a curăţat, iar acum la PNL este murdar, ea arătând totodată că se pleacă în faţa lui Emil Boc pentru ceea ce a făcut, pentru curaj, acesta fiind „omul datorită căruia ţara are autostrăzi”. „Suntem oneşti, demni, ne-am curăţat. Crin Antonescu vorbea de revoluţia bunului simţ. Acum la noi e curat, la ei este murdar”, a spus Boagiu.

3. Vlad - August 26, 2013

Adica ai devenit maseurul miliardarilor bugetari si putin mafioti. Ce mai face Misu Procopsitu?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: