jump to navigation

Dreapta politică românească. Încotro? septembrie 10, 2012

Posted by Bogdan Duca in Uncategorized.
trackback

Privesc cu reală îngrijorare spre tot ce se pretinde sau ar putea fi Dreapta politică românească.

În PNL oamenii de dreapta sunt tot mai puţini şi tot mai tăcuţi, îndepărtaţi din funcţiile de conducere ale partidului şi obligaţi (de propriile lor interese politice- să o recunoaştem) să mizeze fără rest pe mâna conducerii socialiste din acest moment a partidului.

În PDL nu mai există altă doctrină decât Hai Băsescu!, considerată a fi replica suficientă la singura doctrină a USL: Jos Băsescu! În rest, acest partid oricât ar vrea să se dea de dreapta este incapabil să se decupleze de nucleul hard- dar foarte eficient organizatoric şi aducător de voturi- al feseniştilor.

Forţa Civică a lui Razvan Ungureanu a început prost prin recuperarea unor fesenişti (pesedişti şi pedelişti) şi chiar a unor peremişti în chiar eşaloanele de conducere. Eu am aşa, un feeling, că de fapt Răzvan Ungureanu a fost lucrat de „colegii” din PDL pentru că (ştiu că o să primesc un cor de înjurături pe aici) este unul din puţinii politicieni care par eficienţi, iar guvernarea sa- aştept alt val de înjurături- a fost una rezonabilă.

Noua Republică a lui Mihail Neamţu nu este altceva decât mobilul prin care liderul ei ce se crede carismatic, încearcă să îşi satisfacă imensul orgoliu. Ca atare, Neamţu atacă la baionetă în stânga şi în dreapta cu speranţa că la sfârşitul toamnei el va ieşi cu imaginea de erou al Dreptei, chiar dacă nu va prinde un loc de parlamentar.

Fundaţia Creştin-Democrată este…nu am idee. Dar este? Sau, mai precis, este mai mult decât un vot, cel al lui Adrian Papahagi?

PNŢCD- ambele facţiuni- este un partid de procesomani care în aşteptarea diverselor sentinţe, recursuri şi apeluri pentru dobândirea ştampilei magice de şef al partidului, au suspendat orice pretenţie de reflecţie doctrinară şi de construcţie de soluţii politice. Ambele tabere se lasă conduse de corăbiile celor două mega-alianţe în speranţa că vor obţine totuşi un mandat, două în viitorul legislativ.

Şi acum să vă spun utopia mea:
Un Tăriceanu, un Vosganian, un Chiliman, un Moisescu, un Piperea, o Dorina Rusu, un Mihai Răzvan Ungureanu, un Dan Cristian Popescu, un Cristian Preda, un Valeriu Stoica, un Dragoş Aligică, un Claudiu Târziu, un Teodor Baconschi (şi lista ar putea continua) stând la aceiaşi masă, uitând de Băsescu şi răzbelurile personale dintre ei şi încercând să pună bazele Dreptei politice româneşti unite.

Dar cum de obsesia Băsescu nu se poate scăpa, cum feseniştii (aţi remarcat cum se inserează în fiecare partid ce apare?) au grijă ca să nu lase nimic politic infestat, nu îmi fac iluzii că utopia mea va deveni realitate.

Reclame

Comentarii»

1. Ivi - septembrie 10, 2012

Ce utopie …este doar o „fandacsie” (ca tot suntem in anul lui nenea Iancu…) …este o „banala, dar hiperbolizata, chibitareala politica, facuta cu patima”, care a iesit din sfera lui nenea Iancu si a intratat in sfera unei struto-camile ionesciano-orwelliene …de fapt este o privire „neocona” de resuscitate si caduce “valori si printipii” conservatoare…
…o MeReU aceeasi ciorba neocona reincalzita cu nume noi si asociatii de rasu-plansu …ce bine ar fi ca toate acestea sa se DUCA la cimitirul „neoconservatorilor de neinlocuit”…

2. ana - septembrie 12, 2012

Eu sper la un partid de dreapta fara Cristian Preda, Valeriu Stoica, Claudiu Târziu, Teodor Baconschi. Nu stiu ce i-ar recomanda pe acestia pentru politica, in afara de hotia, minciuna, cinismul, aroganta. Nu, multumesc, nu as vota asemenea politicieni.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: