jump to navigation

PNL august 1, 2012

Posted by Bogdan Duca in Uncategorized.
trackback

PNL- ce cred că trebuie făcut cu şi pentru partidul meu?

Încă mai cred în PNL ca singurul partid cu potenţialul de a fi partid al Dreptei româneşti. Dar pentru aceasta cred că a cam sosit momentul să se „rupă pisica” în partid.
Gata. Perioada „suspendării doctrinei”, făcută de Crin Antonescu şi aplaudată de acel dezastru uman cu ifose de strateg politic, Bogdan Teodorescu, trebuie să se închidă.

PNL trebuie să decidă dacă va fi un partid de dreapta (şi atunci toţi socialiştii dechizaţi în social-liberali să plece repejor sau să îşi revizuiască viziunea doctrinară) sau un partid de stânga (şi atunci îmi voi prezenta demisia din partid fără prea multe comentarii).
PNL trebuie să lămurească definitiv problema opţiunii monarhice. Fie îşi asumă statutul de partid monarhist şi implicit susţine demersuri politice concrete în această direcţie, fie îşi asumă republicanismul. M-am săturat de candidaţi la preşedinţie care ţin să se laude cu sensibilităţile lor monarhiste… Cred că şi dumneavoastră.

Mai cred că va urma curăţenie în partid. Dar cred că această curăţenie trebuie să fie una generală. Nu voi fi de acord cu transformarea lui Crin Antonescu într-un ţap ispăşitor în PNL, aşa cum nu am fost de acord cu transformarea lui Traian Băsescu în ţapul ispăşitor al mizeriei din politica românească.
Antonescu, un mediocru, un om cu orgolii neacoperite de potenţialul său real, nu ar fi comis greşelile şi abuzurile din partid fără ajutorul unei găşti (Mihalache, Chiţoiu, Hellvig, Fenechiu şi alţii, eiusdem farinae) care trebuie zburată din partid înaintea lui Antonescu (altfel vinovat doar din pricina propriei sale mediocrităţi orgolioase).

Mai cred că trebuie modificat statutul partidului, profund nedemocratic şi oricum util doar ca personajele din actuala conducere PNL să se şteargă la fund cu el.

Dacă PNL va continua să joace la două capete şi să ezite în a lămuri lucrurile, e foarte posibil ca soarta sa să fie cea a PNŢCD-ului. Nu de alta, dar după 29 iulie este evident un lucru: va începe reconstrucţia rapidă a Dreptei şi a Stângii româneşti. Iar PNL nu mai poate să se eschiveze şi să evite integrarea sa în unul din cele două şantiere începute.

Reclame

Comentarii»

1. Scrie opinia ta - august 1, 2012

Mai, da’ aveti un obicei sa dati cu mucii in fasole de nu se poate. Mai intai Chiliman inainte de referendum, acuma vad ca alt balonas de sapun inainte de decizia CCR. Asteptati tata sa plece astia, degeaba schelalaiti acum cand inca nu s’a stabilit nimic si jocul e in prelungiri.

Insa daca tot va grabiti ca fata mare la insuratoare, mergeti tata la Conu’ Dinu poate va face el un partid neo-con d’adevaratelea, il luati si pe Tismaneanu, si ala mare neo-con, si pe TrU, Neamtu si desigur ultimul pe lista Basel. Ca e de dreapta.

Sa va aveti bine!

2. berenger1 - august 2, 2012

faptul ca nu realizezi nu doar faptul ca peneleul nu e (si nici nu stiu cand a fost) un partid de dreapta, dar ca nu mai are nici sustinatori de dreapta e o problema care ar trebui sa te puna pe ganduri. doctrina pnl din ultimii 5-6 ani a fost simpla, nici de stanga, nici de dreapta: „jos basescu”. cu aceasta doctrina se vor castiga alegerile si tot cu ea deja se conduce tara. restul nu mai conteaza. simpatizantii pnl sunt uniti EXCLUSIV de aceasta doctrina.

3. ana - august 5, 2012

Chiar credeti ca va reincepe reconstructia dreptei si a stangii romanesti? Cine credeti ca ar trebui sa fie in fruntea partidului? Chiar credeti ca sunt oameni capabili care intra in politica? Eu sunt foarte pesimista. Vor fi tot aceeasi.

4. ana - august 5, 2012

* erata Cine credeti ca ar trebui sa fie in fruntea partidului liberal?

5. Bogdan Duca - august 5, 2012

Sincer? Eu cred ca PNL are nevoie de o conducere colectiva din care este obligatoriu sa faca parte Calin Popescu Tariceanu, Andrei Chiliman si Ludovic Orban.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: