jump to navigation

Da. Mă dau de gol, sunt un „băsist” iulie 6, 2012

Posted by Bogdan Duca in Uncategorized.
trackback

Tocmai aflu cu tristeţe de pe Facebook, că mulţi colegi de-ai mei cred că aş fi „victimă tipică a propagandei PDL”, cu probleme de logică, taliban, idealist şi evident plătit de către băsişti. Într-un cuvânt, un „băsist sub acoperire”.

Mai mult, mi se reproşează faptul că nu aş fi fost niciodată un „antibăsist” sincer, fiind mult mai îngăduitor cu abuzurile pedeliste decât sunt cu abuzurile useliste. De asemenea, nu am nici măcar intuiţia politică a unui Ilie Moromete.

Voi începe cu ultima acuză. Da. Nu am intuiţie politică. Dacă aş fi avut fler politic, acum ar fi trebuit să elogiez marea victorie a USL împotriva lui Băsescu şi, dând naibii de principii, să sper că „prind şi eu ceva” de la noua putere. Dar ce să îi faci? Sunt un tâmpit care e constant în propriile sale opinii (sau dacă şi le schimbă o face în urma unui proces intelectual şi nu sinecurist).

De asemenea sunt un taliban pentru că sunt constant în propriile mele crezuri: sunt un om de dreapta şi aştept de la un partid care se declară a fi de dreapta, să se comporte ca atare, nu să se contopească într-un melanj socialist.

 

Sunt taliban pentru că am protestat cu fermitate atunci când Băsescu şi PDL-ul au cerut VUM într-un singur tur şi apoi am protestat şi atunci când USL a făcut-o.

Sunt taliban pentru că am protestat de fiecare dată când Băsescu a intervenit în justiţie şi o fac şi atunci când, în marea lor inepţie fesenistă, lideri USL vor să subordoneze  Curtea Constituţională Parlamentului.

Sunt taliban pentru că am protestat faţă de un Stat inutil expandat pentru sinecurile pedeliştilor, şi o fac şi acum când Statul este expandat inutil şi în folosul useliştilor.

Sunt taliban pentru că am fost un continuu critic al derapajelor democratice ale pedeliştilor şi nu încetez să fiu critic şi cu derapajele democratice ale useliştilor.

Da. Mă predau. Asta e… Aţi găsit talibanul…

Sunt idealist pentru că eu mă încăpăţânez să cred că România poate fi un stat democratic şi de drept şi nu doar un soi de moşie ce se transferă de la un jupân la altul.

Sunt idealist pentru că am citit prea mult ca să mai cred propaganda ieftină, de trei parale, a pedeliştilor şi a useliştilor. 

Sunt idealist pentru că vreau să cred că infracţiunile şi prostiile „alor noştri” sunt la fel de grave ca şi infracţiunile şi prostiile lor.

Da. Recunosc. Asta e…Aţi găsit naivul….

Sunt un băsist sub acoperire. Dovadă este faptul că am refuzat nu mai puţin de 3 sinecuri din partea fostei puteri în anii trecuţi, doar pentru că nu am mai crezut în Băsescu (recunosc că am crezut în el între 2004 şi 2007). Aceasta în timp ce autentici anti-băsişti se dădeau în poze şi pe la seminarii cu Baconschi, cu Papahagi şi încercau să îmi explice, în diverse discuţii, cum trebuie reconstruită „dreapta” cu Neamţu şi MRU.

Sunt un băsist sub acoperire. Am „făcut” Piaţa Universităţii în timp ce alţii mergeau doar la mitinguri de partid, organizate „cu autocarul” şi prin mobilizarea organizaţiei.

Sunt un băsist sub acoperire. Dovadă faptul că am criticat furtul în Parlament  al Robertei Anastase, în timp ce adevăraţii uselişti ţineau ascuns faptul că părtaş la furtul Robertei şi lui Sever Voinescu a fost şi…domnul Mihai Voicu.

Da. Mă predau. Asta e… Ati găsit băsistul….

Sunt lipsit de logică pentru că pot să cred că se poate face politică fără traseism şi nu pot să înţeleg că traseiştii care vin la USL sunt mai morali decât cei care mergeau la PDL. Şi, mai grav, nu cred că cei care primesc traseişti la USL ar fi mai morali, mai oneşti, mai corecţi decât cei care primeau de la PDL.

Sunt lipsit de logică pentru că cred că legile trebuie respectate, că principii de drept trebuie respectate şi de USL, nu doar de către Băsescu şi PDL: Ca atare îndrăznesc să văd că schimbarea regulilor în timpul jocului de către USL ar fi un abuz (ce ilogic! Numai Băsescu comite abuzuri, nu?)

Da. Mă predau. Asta e…Aţi găsit ilogicul.

Sunt victimă a propagandei pedeliste pentru că văd un plagiat şi nu accept cele mai inepte justificări cu putinţă ca fiind legitime.

Sunt victimă a propagandei pedeliste, pentru că îndrăznesc să văd cum se subminează justiţia de către o majoritate parlamentară, deşi trebuia să văd cum o submina doar Băsescu.

Sunt victimă a propagandei pedeliste pentru că mă întreb cu ce legitimitate morală,  un senator cu 1 procent prezenţă în Senat, poate deveni preşedinte al Senatului şi apoi preşedinte interimar al României.

Sunt victimă a propagandei pedeliste pentru că nu înţeleg că dacă „USL apare, soarele răsare”.

Sunt victimă a propagandei pedeliste pentru că nu văd răul doar acolo unde o gaşcă de politicieni vrea să îl identifice.

Da. Recunosc. Asta e… Aţi găsit victima…

 

Acest text se dedică  în mod special lui Tudor Mihăescu, un tânăr altfel inteligent, atunci când vrea,  dar şi lui Gondolin Shador, postac oficial al USL, profesor de istorie mediocru, socialist în chestiunile economice, dar cu pretenţii de liberal, auctore deloc june al unor articole cu ifose de analiză politologică, dar pline de confuzii terminologice şi ameţeli conceptuale. Într-un cuvânt, unul din intelectualii lui Crin Antonescu…

Reclame

Comentarii»

1. Noul Conservatorism: Da. Mă dau de gol, sunt un “băsist sub acoperire” | Ziarişti Online - iulie 6, 2012

[…] Noul Conservatorism Related postsAssociated Press confirma analiza Ziaristi Online: Basescu l-a boicotat pe Obama din […]

2. ivi - iulie 6, 2012

”Taliban – ilogic”, adică aproximativ ”dreapta neoconă” …foarte bine fii ”neocon de dreapta” …”naiv-victimă” adică aproximativ ”utopic negativ”, ”distopic” …foarte bine fii și ”distopic” …te-ai caracterizat bine, dă-i înainte, ai, cum ar spune Nenea Iancu, o combinatie ”traznet – distopic neocon”…

3. radu - iulie 7, 2012

Draga Bogdan, nu tb. sa fii uselist, Da, asa e, crin si USL au toate pacatele. Da, Ponta a plagiat. cum spui. Dar trebuie doar sa recunosti ca nu se mai poate cu Basescu, e prea mult, viata a ajuns intr-un punct de tensiune insuportabil., Basescu trebuie sa plece. Poti sa votezi dupa aia la presedintie cu cine vrei tu, cu MRU, cu Nicusor Dan, cu ce-ti mai ofera „dreapta romaneasca, dar Basescu trebuie sa plece”. Opt ani unul dupa altul e mult prea mult, pana si Iliescu a mai luat o pauza.

Bogdan DucaBogdan Duca - iulie 7, 2012

De acord. Basescu e un cancer pentru tara asta. Nici nu am spus altceva. Unica mea dilema, de ordin moral, este aceea daca poti cautiona un abuz pentru a scapa de alt abuz.
Dar o sa o rezolv eu cumva pana pe 29, intr-un fel sau altul

radu - iulie 7, 2012

Da, poti. Asa cum am cautionat un abuz antidemocratic ca Basescu pt. a scapa de Nastase (atentie, Alianta DA n-a castigat alegerile, noroc cu solutia imorala!), asa tb. sa procedam si azi. Cui pe cui se scoate, altfel, daca ramanem pe cap cu asta, o sa ne otravim pana la autodistrugere, fara orizont si fara optiuni pozitivei. Cine vrea MRU, Crin, Nicusor Dan sau Dan Diaconescu, are sansa sa scape acum de Basescu si sa voteze cu cine vrea el, pozitiv, nu negativ, in toamna. Iata de ce plecarea lui Basescu ar trebui sa devina obiect de consens national si transpartinic.
Eu nu vad debracarea lui Basescu ca un vot pt. Crin, ci ca pe o eliberare nationala, care deschide partie tuturor optiunilor.

4. berenger - iulie 8, 2012

imi pare rau sa-ti spun, dar esti aceeasi victima a maniheismului pe care l-ai promovat si tu o vreme indelugata: „cine e critic la adresa actiunilor useliste e basist”.

in alta ordine de idei, se face o confuzie voita intre actiunile useleului: abuzurile antidemocratice au valoare pentru ca duc la suspendarea lui basescu. in fapt, suspendarea lui basescu se putea face absolut democratic, nu era nevoie de derapajele atat de urate. faptul ca useleul a decis sa procedeze asa nu are legatura cu suspendarea lui basescu, ci este un model a cum va guverna de acum inainte.
altfel spus, ca sa te ajut in dilema ta: basescu poate fi suspendat, dar comportamentul antidemocratic usele trebuie sanctionat.

Bogdan Duca - iulie 8, 2012

Nu te voi contrazice. Da. Am cazut si eu in pacatul maniheismului.
Nu mi-ai rezolvat inca dilema: da, Basescu trebuie demis, USL trebue sanctionat. Insa dac pe 29 iulie votez pentru demitere, validez implicit puciul USL.Daca votez contra demiterii, atunci l-as gira pe Basescu.

Probabil voi anula votul….

Ioan - iulie 12, 2012

Daca poti universaliza maxima actiunii tale fara sa intre in contradictie cu ea insasi atunci actiunea ta este corecta!

Daca il votati pe Basescu si toti ar vota la fel, atunci rezultatul ar fi inca doi ani de mandat prezidential basescian. Insa maxima acestei actiuni este respectarea constitutiei, lucru ce nu intra in contradictie cu universalizarea respectarii constitutiei de catre toata lumea. Nu exista contradictie logica, exista efecte nedorite de catre multi la nivelul politicii promovate de Basescu pentru inca doi ani.

Daca nu-l votati pe Basescu si toti fac la fel atunci puciul este validat drept maxima. Din pacate aceasta maxima nu poate fi universalizata, fiindca ar duce la auto-anihilarea pucistilor, prin perpetuarea puciului pana la disparitia oricarei minime ordini publice si aparitia anarhiei. De ce? Fiindca puciul ca maxima universala nu exista, nu poate fi universalizata. Nu putem trai intr-un puci continuu, deoarece ca un puci sa apara are nevoie de statul de drept pe care sa-l atace prin actiunile dincolo de legile care legifereaza un stat de drept, dincolo de constitutia acestuia.

Sper ca v-am raspuns la dilema. O zi buna.

5. berenger - iulie 8, 2012

esti chiar mai dur decat mine: cred ca voi fi printre putinii care vor vota pentru suspendare, nefiind uselist. problema se pune (si) asa: actiunile lui basescu au oferit pretextul useleului sa demanteleze statul de drept. nu-l pot ierta pentru asta. bineinteles, useleul, daca nu avea un basescu, il inventa, iar actiunile lui erau acelasi.
ce e grav e ca cei ca tine i-au cautionat (iar cei mai multi ii cautioneaza in continuare) actiunile, actiuni care, se vedea demult, nu puteau fi decat autoritare (sau, mai degraba, oligarhice intr-o masura mult mai apasata decat cele ale oligarhiei pedeliste).
tu spui ca nu poti vota pentru suspendare fiindca ai gira puciul usl. puciul poate fi sanctionat doar la alegeri, nu la referendum (si chiar am sa urmaresc ce-ai sa faci atunci)

6. Ioan - iulie 12, 2012

Din pacate, oamenii nu judeca pe baza argumentelor logice, sau macar a celor de bun simt, bazate pe traditia morala a unui loc, ci pe baza argumentului autoritatii.
De aceea romanii se autoevalueaza (ajutati de televiziuni) in basisti si anti-basisti,
Iar cei cativa care mai incearca sa rationeze cu capul lor, pe baza argumentelor, sunt priviti drept animale ciudate ce trebuie si ele incadrate intr-unul din binomurile: uselisti-antiuselisti, pedelisti-antipedelisti, basisti-antibasisti.

Trebuie sa va obisnuiti ca lumea la noi mai are mult de parcurs pentru a ajunge sa inteleaga ce este aceea lege morala si ca legea morala ar trebui sa stea la baza oricarei legislatii de bun simt intr-o tara democratica. Si probabil stiti bine ca acest lucru ar insemna sa inteleaga ce reprezinta maxima unei actiuni si ca daca maxima unei actiuni nu poate fi universalizata datorita contradictiei pe care ar genera-o cu ea insasi, atunci nu este maxima unei actiuni morale.

Pana una alta in politica romaneasca mai toti, de la stanga la dreapta, au folosit umanitatea din cetatenii tarii (semenii lor) in mare parte doar ca mijloc in vederea obtinerii unor rezultate legate de interesele lor private. Asa ca pana ce politicianul roman va ajunge sa actioneze astfel incat sa foloseasca umanitatea din fiecare cetatean roman intotdeauna si ca scop in sine, nu doar ca pe un mijloc, va mai trece multa apa pe Dambovita!

Am fi avut nevoie de un KANT la varf in societatea romaneasca! Avem nevoie!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: