jump to navigation

Despre minciună şi despre zilele acestea iulie 4, 2012

Posted by Bogdan Duca in Uncategorized.
trackback

Sfinţii Părinţi ne învaţă că minciuna demonică nu este opusul adevărului ci pervertirea acestuia. Minciuna drăcească are în ea o doză suficient de mare de adevăruri pentru a face mai dificilă contestarea ei.
Minciuna diabolică prin excelenţă în politică este celebrul „Scopul scuză mijloacele”, atribuit pe nedrept lui Machiavelli. Singurul autor posibil a fost însuşi Diavolul. Dar această minciună drăcească se pliază perfect pe instinctele oamenilor. Or oamenii, mai ales în politică, se ghidează nu după nevoi ci după instincte…
Dacă vom căuta să vedem adevărul în minciunile drăceşti, vom găsi acolo adevărul care ne convine. Să luăm de exemplu ceea ce se întâmplă zilele acestea în politica românească:
Dacă eşti uselist ai partea ta de adevăr. Regimul Băsescu a fost un regim corupt şi abuziv. Dacă eşti pedelist iar ai dreptate: ceea ce se întâmplă zilele acestea este un abuz comis de un grup de politicieni corupţi.
Dar dincolo de aceste mici adevăruri, peste ele, tronează marea minciună care perverteşte, deturnează adevărul.
Dar doar cu un pic de raţiune ştii că scopul nu scuză mijloacele (şi deci ceea ce face USL nu este legitim) şi nici un abuz comis împotriva unui lider abuziv nu îl validează pe acesta (şi deci Băsescu şi PDL-ul nu sunt personaje pozitive ale acestei nebunii).
Însă această minciună drăcească lucrează cu instinctele, nu cu raţiunea. Scopul ei este tocmai păcălirea raţiunii, aburirea ei….
Ce va ieşi din această nebunie? Nu vreau să mă gândesc. Parafrazându-l pe Edmund Burke, pot spune doar că răul a fost comis şi nu mai pot face altceva decât să nu mă mânjesc, să nu mă fac complice la acest rău şi la consecinţele sale….

Comentarii»

1. Victor Roncea - iulie 4, 2012

Felicitari pentru aceasta sinteza amara.
Doamne ajuta!

2. Noul Conservatorism: Despre minciună şi despre zilele acestea | Victor Roncea Blog - iulie 4, 2012

[…] Bogdan Duca Posted in Analize, Colimatorul, Documentare, Editoriale, Top News Tags: Basescu, GDS, KGB, PDL, Ponta, sie, sri, USL « Reprezinta Gitenstein America? Eu cred ca nu. Si nu sunt singurul. Corupţia locală şi corupţia globală: istorii de deşteptat copiii. La Multi Ani, America!, cea pe care o stiu eu You can leave a response, or trackback from your own site. […]

3. Noul Conservatorism: Despre minciună şi despre zilele acestea: “Dacă eşti uselist ai partea ta de adevăr… Dacă eşti pedelist iar ai dreptate… Dar dincolo de aceste mici adevăruri, peste ele, tronează marea minciună” | VA RUGAM SA NE SCUZ - iulie 5, 2012

[…] Bogdan Duca Ti-a placut articolul ? Pune un link la tine pe site !Ofera si altora posibilitatea sa isi spuna pasurile !<a href="http://www.japca.ro/noul-conservatorism-despre-minciuna-si-despre-zilele-acestea-%e2%80%9cdaca-esti-uselist-ai-partea-ta-de-adevar%e2%80%a6-daca-esti-pedelist-iar-ai-dreptate%e2%80%a6-dar-dincolo-de-aceste-mici-adevaru&quot; >Noul Conservatorism: Despre minciună şi despre zilele acestea: “Dacă eşti uselist ai partea ta de adevăr… Dacă eşti pedelist iar ai dreptate… Dar dincolo de aceste mici adevăruri, peste ele, tronează marea minciună”</a>Sursa: http://roncea.ro/2012/07/04/noul-conservatorism-despre-minciuna-si-despre-zilele-acestea/ […]


Lasă un comentariu