jump to navigation

România între democratizare şi sicilizare (dar o Sicilie mai in stil….ucrainean) Aprilie 23, 2012

Posted by Bogdan Duca in Uncategorized.
trackback

Povestea cu deputatul pesedist de la Bârlad ce a ameninţat pe premier cu moartea, un deputat al cărui chip şi ale cărui cuvinte mă fac să mă gândesc la mafia ucraineană. îmi confirmă o ipoteză cu privire la mitingurile de la Bârlad.
Atunci am spus că acele mitinguri, organizate atât de bine, cu oameni mobilizaţi ca pe vremurile „bune” (de dinainte de 1989), cu primari, popi şi alte notabilităţi la tribună, sunt reacţia baronilor locali, speriaţi că dezvoltarea economică a zonei, investiţiile şi inevitabilul aflux de populaţie va duce la pierderea controlului.
Acelaşi lucru s-a întâmplat şi se întâmplă în Calabria şi Sicilia, unde orice proiect care ameninţă status quo-ul este imediat contestat de o societate civilă bine mobilizată de Ndrangheta şi Cosa Nostra.

În România ultimilor 22 de ani s-au născut mafii financiaro-administrativo-politice care controlează regiuni şi judeţe întregi. Aceste mafii supravieţuiesc oricărei schimbări de guvernare pentru simplul motiv că oamenii din aceste mafii fie sunt în toate partidele, fie practică traseismul.
Zilele astea asistăm la spectacolul mutării mafiei în curtea viitoarei puteri, dublat de gesturi arogante, menite să arate „cine e naşul” şi de paralizarea oricăror voci morale în partide…..deoarece nu se ştie din ce direcţie va zbura interesul sau glonţul….

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: