jump to navigation

Din nou despre incoerenţele unei Opoziţii tot mai puţin democratice aprilie 23, 2012

Posted by Bogdan Duca in Uncategorized.
trackback

Din câte am auzit, Ion Iliescu, eternul „pater” al familiei politice româneşti (al său FSN este alternativ la putere şi în opoziţie) spunea că după trecerea moţiunii de cenzură guvernul Ungureanu ar trebui să fie înlocuit cu un guvern de tranziţie pentru alegeri anticipate.

Deci revine mitul anticipatelor care, constituţional vorbind, nu se pot organiza. Şi chiar dacă am găsi soluţia pentru provocarea lor, ar fi necesare câteva luni deci….”anticipaţia” anticipatelor ar fi de o lună-două de zile.

Dar ce e mai curios- grav este faptul că, deşi va dobândi majoritatea în Parlament, USL refuză să accepte alternativa guvernării .

Cum România este din nou în recesiune (dar nici nu mai vorbim despre asta în febra electorală care ne-a cuprins pe toţi), cum ar trebui să se facă şi treabă nu doar campanie, oare ce ar însemna un guvern „provizoriu” pentru această ţară amărâtă? Să nu uităm că acel guvern provizoriu, în eventualitatea procedurilor de provocare a anticipatelor, va fi un guvern care nu va putea să guverneze ci doar să asigure minimum necesar decizional pentru funcţionarea României….

Dar, dacă tot avem majoritatea, dacă tot nu vrem să preluăm guvernarea acum, de ce să mai facem moţiune de cenzură contra lui Ungureanu în loc să iniţiem procedurile (iată complicate de modificări legislative în timpul deloc înţeleptei „greve” parlamentare a opoziţiei) de suspendare a lui Băsescu?
Sau nici asta nu ne-o dorim cu adevărat?

Reclame

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: