jump to navigation

Ocultu’ de la Caransebeş martie 28, 2012

Posted by Bogdan Duca in Uncategorized.
trackback

Ieri, când a devenit oficial caragealianul „pupat sărutat Piaţa Indenpendenţii” de la Caraş Severin, pe toate sursele cu putinţă au început să se transmită spre electoratul ameţit biografii, legende şi istorii cu privire la Sorin Frunzăverde.

Sărmanul elector peste capul căruia se fac învârteşugurile şi cârdăşiile politice trebuia să ştie că sub chipul buhăit al noului liberal se ascunde o mare personalitate şi că înhăitarea golănească dintre liderii PNL şi Frunzăverde ar fi cine ştie ce înţeleaptă strategie politică.

Astfel a început să se „scape”  şi să se spună pe şoptite despre cât de mare mason este Frunzăverde („are muulte grade în masonerie”- scăpa o şopârlă „ocultă” un comentator).
Legat de aceasta, tot conspirativ, ni se explica că un om ca baronul de la Caransebeş are relaţii înalte, că el „a băgat” PDL în PPE, că dacă PDL a avut un intelectual de dreapta, acesta a fost sigur domnul Frunzăverde.

Baron cu şorţuleţ
Nu mă pricep la aiurelile oculte şi recunosc că nu nutresc nicio simpatie particulară pentru francmasonerie (aia pe bune).  Cât despre masoneria românească…..ea, din câte am avut prilejul să o cunosc, este o combinaţie trotil între Ilf, Petrov şi Caragiale.

În sfârşit, este treaba lui Sorin Frunzăverde dacă, bărbat matur, poartă şorţuleţu’ de bucătărie peste costum. Este treaba lui dacă joacă şotron între lumânări şi „caută lumina” împreună cu alţi „venerabili” colegi de afaceri şi de păhărel. Chiar şi oamenii adulţi au nevoie să  se joace…

Ce nu înţeleg eu este altceva. De ce ar trebui să cădem în fund plini de extaz că marele maestru (sau cum s-o numi- că ni se dă de înţeles că ar fi  „mare” pe acolo, prin locul său ocult de joacă) Frunzăverde a venit pentru sezonul acesta să joace în lotul PNL?

PNL este un partid care s-a identificat cu masoneria într-o perioadă în care masoneria a contat şi a jucat un rol (relativ pozitiv) în istoria României şi (relativ negativ) în istoria Europei.
PNL chiar după 1990 a avut în rândurile sale masoni iluştri, de la Dan Amedeo Lăzărescu la mult mai înţeleptul Alexandru Paleologu (care a decis la un moment dat să se ocupe de rugăciune, lăsând deoparte jocul „nu te supăra frate”).
De ce ar avea tocmai PNL nevoie să primească în rândurile sale pe „venerabilul” lider al masoneriei de la Băile Herculane?  Nu ar avea PNL legături suficient de consistente cu masoneria (în măsura în care acest club pitoresc al şorţuleţelor mai contează pe undeva, prin lume) încât ar trebui să apeleze la ocultu de la Caransebeş?

Ideologu de dreapta

Ce să mai vorbim de legendele despre ideologul Sorin Frunzăverde?

E drept, în ţara orbilor, chioru e împărat şi e foarte posibil ca Sorin Frunzăverde să ştie ce sunt alea dreapta şi stânga mai mult decât majoritatea colegilor săi de politică. De unde şi extazul mult mai inculţilor săi foşti şi actuali colegi politici.

Dar, tată, înainte de a deveni (dându-se peste cap de trei ori? sau poate printr-o ceremonie masonică?) ideolog de dreapta, domnul Frunzăverde a fost un venerabil fesenist, membru fondator al partidului lui Petrică Roman, partid care ani de-a rândul s-a cerşit să intre în internaţionala socialistă, în partidul socialiştilor europeni şi în alte structuri de genul….

Deci….care dreapta?
Dar chiar presupunând că domnul Frunzăverde a devenit un om de dreapta, faptul că a vrut să construiască această „dreaptă” cu Băsescu, Boc şi Blaga iar acum vrea să se joace de-a dreapta cu Crin Antonescu şi Dan Voiculescu, ne arată că „dreapta” maistrului ocult de la Caransebeş este cam….stângace.

Mi se pare iar uimitor că PNL, partid de intelectuali, care a furnizat chiar PDL şi lui Băsescu cam pe toţi intelectualii cu care aceştia se înfăţoşează acum,  simte acum nevoia unui plus de consistenţă doctrinară prin persoana („venerabilă”, desigur) a lui Frunzăverde.

Dar ce să îi faci? Când l-ai înlocuit pe Djuvara cu Tudor Chirilă, de ce să nu înlocuieşti şi pe Vosganian cu Frunzăverde?

Reclame

Comentarii»

1. berenger - martie 28, 2012

„vrea să se joace de-a dreapta cu Crin Antonescu şi Dan Voiculescu”
adica felix construieste (mai onorabil decat boc si basescu) dreapta romaneasca?
„de ce să nu înlocuieşti şi pe Vosganian cu Frunzăverde?” varu jan e un fel de ideolog al dreptei? nu de alta, dar gandeste cam ca krugman, mai ales la povestile cu deficitul si cu consumul ca factor de crestere.
cu alte cuvinte, daca dreapta („autentica”) se revendica din felix si varu jan, intrebarea pe care putem sa ne-o punem, cel mult, e de ce au asteptat atat sa il coopteze pe mason


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: