jump to navigation

Renaşte România Liberală! ianuarie 16, 2012

Posted by Bogdan Duca in Uncategorized.
trackback

Renaşte în stradă, în manifestaţii continue împotriva lui Traian Băsescu şi împotriva unei clase politice (sau mai bine spus „antipolitice”- cum scria astăzi pe un afiş de la mitingul din Bucureşti).

Acest protest nu este orientat doar contra lui Băsescu ci şi contra a ceea ce el reprezintă şi contra sistemului  ce l-a emanat: Frontul Salvării Naţionale (care acum subzistă în  PD-L, UNPR, PSD şi UDMR).

Din acest protest trebuie să renască România Liberală, pe care am pierdut-o pe 30 decembrie 1947.

AMR 3 zile

www.romanialiberala.ro

Comentarii»

1. radu - ianuarie 17, 2012

Draga Bogdan,
termenul „antipolitica” e de sorginte utopista si anarhista, deci extremista. Legionarii interbelici erau si ei impotriva partidocratiei, comunistii la fel. Rezultatul? Ne-au ciurut cu antipolitica lor.
Nu, Bogdan, eu cred in democratia liberala, care nu poate fi decat parlamentara si pluripartida. Cred, ca si tine, in viitorul unui partid istoric ca PNL-ul. Prostiile astea cu antipolitica sunt ultima, si cea mai perfida diversiune a basistilor, care ar face orice ca furia populara sa nu se duca spre USL, ci spre formatiuni satelit din cares a rezulte o noua majoritate pro-Basescu.
Idealismele sunt pentru naivi. Hai sa devenim maturi.

2. Bogdan Duca - ianuarie 17, 2012

De acord. Actuala clasa politica este de fapt „antipolitica”, incercand sa impiedice pluralismul, descurajand participarea, blocand (pe cai legislative!) orice efort democratic.

Romania la care trebuie sa aspiram este in mod cert una democratica si plurala!

3. Horatiu Buzatu - ianuarie 17, 2012

Foarte multe mesaje din Piața Universității sunt formulate împotriva politicienilor în ansamblul lor, fără diferențiere pe partide politice. Este rezultatul celor douăzeciși doi de ani de asteptări înșelate.

4. Shadow - ianuarie 17, 2012

@Bogdan

Ati aflat cumva ce e cu acea romanie liberala cu care suntem mai toti „spamati”? E de la partidul liberal iesita sau e de la pupincuristii basisti ai lui neamtu and comp?

Multumesc

brandusa18 - ianuarie 18, 2012

NU e un proiect PNL, cu siguranta. In ciuda textelor de prezentare, are ca origine PDL . Se vrea a fi un fel de Albacazapada liberala!

5. Bogdan Duca - ianuarie 17, 2012

Gondolin: AMR 2 zile! 🙂

6. Shadow - ianuarie 17, 2012

@Bogdan

n-am inteles nimic :-(. La gondolin am vazut numai treaba cu cererea de „atentie” ca poate fi un viral. M-am si exprimat la el pe sit. S-a schimbat ceva ca nu am gasit la el pe sit.

7. despredemnitate - ianuarie 17, 2012

Baconschi este cel care propunea un memorial al victimelor comunismului în București. Tot el poate scrie în halul ăsta pe blogul său, într-o limbă de lemn înspăimântătoare. Cum ar fi: „Știu însă că un lucru devine din ce în ce mai clar pentru toți românii de bine. A început încleștarea pe viață și pe moarte între forțele trecutului și proiectul unei noi Românii. ”

Se inspiră din clasici:
1. Sînt momente dramatice pentru Ţara Noastră. Avem de-a face cu o încercare de rebeliune de tip legionar. Este nevoie de unirea întregului popor pentru a da riposta necesară (Ion Iliescu – 13 iunie 1990)
2. Aşa cum aţi văzut, de astă dată avem de-a face cu elemente de-a dreptul fasciste. Grupuri organizate de elemente incitate, multe dintre ele drogate. (Ion Iliescu – 15 iunie 1990)
3. Cu ajutorul dumneavoastră au fost descoperite în subsolul clădirii PNȚ-ului: depozit de sticle incendiare, de droguri, de seringi cu care au injectat droguri unora din cei care stăteau în Piața Universității și armament (Ion Iliescu – 15 iunie 1990)

http://despredemnitate.wordpress.com/2011/06/19/lasati-ma-sa-gandesc-in-locul-vostru/

8. Arogantu' - ianuarie 17, 2012

N-as zice ca „am pierdut-o pe 30 Decembrie 1947”, ci ca NE-A FOST CONFISCATA !
Pentru un plus de precizie in exprimare, nu pentru alt motiv.

9. Arogantu' - ianuarie 17, 2012

@Shadow:
Ma tem ca este o diversiune. Am aruncat o privire – iata ce am gasit pe site-ul lor:
Directory of http://www.romanialiberala.ro
css
images
5,390 index.html
js

Directory of css
1,118 jquery.msg.css
328 PIE.html
2,314 style.css

Directory of images
7,275 buton.png
15,913 fisura-anim.gif
445 input_bg.png
12,109 txt-01.png
4,217 txt-02.png
2,983 txt-03.png
7,029 txt-04.png
4,157 txt-05-1.png
3,713 txt-06-8.png
4,248 txt-07-1.png
103,467 wall_2.jpg

Directory of js
57,254 jquery-1.3.2.min.js
599 jquery.center.min.js
1,542 jquery.fullscreenr.js
2,065 jquery.msg.min.js

PS Adica un site de jucarie.
Scuze le mele pentru gazda !

Arogantu' - ianuarie 17, 2012

PPS I-am dat o adresa de e-mail invalida, pe un server real. A ‘inghitit-o fara sa sughita !

10. Shadow - ianuarie 17, 2012

merci aro
am facut aceleasi „cercetari” :-).

Arogantu' - ianuarie 17, 2012

Stiu ca liberalii au programatori care sa le faca un site mai de Doamne-ajuta.
Pe asta se bazeaza banuiala mea ca este diversiune.

11. vasilache - ianuarie 17, 2012

Rusine, Antenesscu tau s-a aliat cu securistii FELIX si NUSH

12. PDL + USL tot acelasi partid e (?) « Rinder Razvan Catalin - ianuarie 17, 2012

[…] + USL tot acelasi partid e (?) Sunt zile de mare agitație în tărișoara noastră. Unii vor schimbare, altii vor ca lucruile sa […]

13. Delavlasca - ianuarie 19, 2012

VREA CINEVA SA CASTIGE ALEGERILE ..?!!

Dupa 20 de ani de promisiuni – realizarile se vad cu ochiul liber – nu mai poti castiga alegeri daca nu FACI ceva CONCRET , CEVA care sa aiba impact direct asupra individului . MITA ELECTORALA , SACOSA cu de-ale gurii si BANII , PRODUC IMPACTUL LA INDIVID . Dupa ce primeste banii , mancare si BAUTURA , omul nu mai tine cont de promisiuni ( care , dupa, peste 20 de ani , l-au adus in situatia de astazi ) si voteaza SACOSA si BANII .
Aici , OPOZITIA este in inferioritate , PUTEREA SI-A LUAT TOATE MASURILE CA SA NU PIARDA . OPOZITIA ASTEAPTA SA PIARDA ALEGERILE .. LUMEA ABSURDULUI .. KAFKA .!! TARA IN COLAPS , VANDUTA FINANTELOR STRAINE , DIN CAUZA INCOMPETENTEI , A PROSTIEI FUDULE , A LIPSEI DE SOLUTII SI VOINTA POLITICA SI … LACOMIA.!!.. Asta va va pierde pe voi toti .. indivizii care va denumiti … OAMENI POLITICI !! .. Pe Iuda l-a pierdut LACOMIA si puteti trece in revista si alte exemple de-alungul istoriei lumii in care traim .
Exista o SOLUTIE de SALVARE dar .. EXISTA SI BARBATI DE STAT care sa purceada la stabilizarea tarii si la iesirea din rahatul in care ne-au bagat cu TOTII in acesti peste 20 de ani ..??!! Ca sa iesim din mizeria asta trebuie sa redeveniti OAMENI NORMALI , sa ganditi si sa actionati NORMAL si LOGIC . Daca veti continua sa vorbiti despre ” furturi ” , va vulnerabilizati singuri si va expuneti santajului . Daca nu vorbiti , nu intelegeti si nu interpretati corect romaneste , veti vorbi aiurea iar legile idioate vor aduce tara in haos total . D.l Ponta . Presedintele P.S.D. , tocmai a primit o lectie de la Traian Basescu prin care i s-a demonstrat ca nu este el , Presedintele , si nu decide el . Daca putin i-a pasat de cele 4 milioane de voturi ( de fapt , 4 milioane de oameni ! ) date lui M. Geoana , nu PSD-ului , fiindca erau si voturi de la Crin Antonescu ( unul , al meu !) si a ignorat totul cedanad Presedintia Senatului doar ca sa-l scape pe A. Nastase in dosarul ” Matusa Tamara ” , daca vorbeste despre SISTEMUL lui BASESCU , ignorand DEX-ul care defineteste cuvantul SISTEM ca fiind un ANSAMBLU se ELEMENTE aflate in INTERACTIUNE si in INTERDEPENDENTA , elementele fiind INSTITUTII , OAMENI si REGULI , .. REGULI facute de PSD si generate de Constitutia FSN-ista pentru o ” democratie originala ” cu un ” despot luminat ” , inseamna ca USL asii sunteti cu totii o apa si-un pamant si ca Basescu a avut dreptate cand a afirmat ca nu aveti SOLUTII si ca VRETI DOAR SA VENITI IN LOCUL LUI CA SA VA SUBORDONATI SI SA EXPLOATATI ACELASI SISTEM COMUNISTO-SECURISTO-CAPITALIST de EXECUTAT UN POPOR SI O TARA pe ESAFODUL ISTORIEI … Si atunci .. de ce sa mai cereti voturile daca nu dati doi bani pe ele in cazul intereselor voastre personale , si cand , din prostie fudula , va creati singuri probleme , inexistente in mod NORMAL .
LUPTA ANTICORUPTIE ( care nici nu exista ! ) este un subiect de parada dezbatut de personalitati publice cu nume sonore si care isi bat joc de tot ce au realizat ca profesionisti in domeniile lor de activitate , intrand in discutii pe o tema pe care nu o stapanesc si pe care nu au studiat-o niciodata .
CORUPTIA este doar un FENOMEN generat de niste CAUZE . Toata ziua discutati despre CAZURI de CORUPTIE , IGNORAND CAUZELE care EXISTA si care au GENERAT si GENEREAZA in continuare cazuri de coruptie . Ori cineva sau mai multi sunt tampiti , ori este vorba de REA CREDINTA , INALTA TRADARE FATA DE TARA SI DE POPOR .
EXISTA O SINGURA SANSA , O SINGURA SOLUTIE atat pentru clasa politica dar si pentru tara si prostimea ei ; INTOARCEREA LA ADEVAR , LA NORMAL , LA LOGICA .
PROPUN 4 PASI PENTRU REVENIREA LA NORMALITATE :
1. SCOATEREA ECONOMIEI SUBTERANE LA SUPRAFATA .
2. STOPAREA CORUPTIEI .
3. REFACEREA INTREGULUI SISTEM RELATIONAL ;
– pe orizontala ,
– pe verticala .
– la toate nivelurile cu totala transparenta .
4. LEGI – REGULI NOI – PENTRU CAPITAL .( RESPECTUL PENTRU CAPITAL . )
……………………………..
1. SE FACE PRIN INFIINTAREA OFICIULUI DE ELIBERARE A LICENTEI .
2. SE FACE PRIN APLICAREA SISTEMULUI DE CONTROL ” PENA ” .
3. O FAC SPECIALISTII PRIN CONSULTAREA PREALABILA A TUTUROR CATEGORIILOR DE INTREPRINZATORI DIN MEDIUL ECONOMIC SI NU NUMAI , A PATRONATELOR SI SINDICATELOR PENTRU CA LEGILE SA FIE IN CONCORDANTA SI IN FUNCTIE DE REALITATILE ROMANESTI.
4.-LEGE PENTRU CA TOT CE S-A ” FURAT ” SA FIE DECLARAT CA FIIND ACUMULARE DE CAPITAL , CAPITALIZARE.
– LEGE PRIVIND OBLIGATIVITATEA ADUCERII INTREGULUI CAPITAL IN TARA SI OBLIGATIA DE A FI INVESTIT IN ECONOMIA ROMANEASCA . ( Se vor relua toate activitatile economice si nu numai , se creeaza LOCURI DE MUNCA si se promoveaza COMPETENTA si COMPETITIVITATEA.)
– LEGE PENTRU PEDEPSIREA DRASTICA A CELOR CARE NU SE SUPUN LEGII ADUCERII INTREGULUI CAPITAL IN TARA SI INVESTIREA LUI ORI DEPOZITAREA IN BANCILE CU CAPITAL DE STAT SAU CU CAPITAL PRIVAT ROMANESC .
NORMALUL ;
ROMANIA a fost un stat monarhic cu economie de tip capitalist in care CAPITALUL si INDIVIDUL intreprinzator si inteligent aducea venit atat lui cat si statului . Pentru asta exista un SISTEM cu reguli simple si clare pentru CAPITAL si CAPITALIST dar si cu un CONTROL RIGUROS pe REGULI . Apoi a venit COMUNISMUL , un alt SISTEM cu reguli noi si inedite dar cu un CONTROL RIGUROS pe ele ( existau organele de partid , militia , securitatea , procuratura ). S-au saturat ” baietii destepti ” ai regimului comunist , de COMUNISM , ei acumuland CAPITAL PRIVAT din afacerile de contrabanda si au hotarat trecerea la CAPITALISM . Ca sa construiesti o societate de tip CAPITALIST este nevoie de CAPITALISTI . De unde CAPITALISTI intr-un stat in care intregul CAPITAL era in mana STATULUI . Ca sa fii CAPITALIST ( detinator de CAPITAL ) trebuie sa detii CAPITAL ?!!. De unde sa ia amaratul de roman CAPITAL , daca nu din CAPITALUL DE STAT ?!! Deci , ” baietii destepti ” si avizati ori cu avizul celor care incepuse sa dirijeze treburile tarii , au inceput operatiunea de acumulare de CAPITAL prin spolierea , fara reguli clare ( asa s-a dorit .!! ) , a CAPITALULUI de STAT . ” Scopul scuza mijloacele , daca scopul este unul nobil „( N. Machiavelli ).
Dar au trecut peste 20 de ani de tranzitie , s-au format CAPITALISTI …., insa am uitat de unde am plecat si incotro TREBUIE SA MERGEM ca sa ajungem la BINE , sa TRAIM BINE intr-o societate NORMALA si PROSPERA , adica in CAPITALISM .
O societate de tip capitalist are nevoie de LEGI care sa REGLEMENTEZE CAPITALUL – LEGI PENTRU CAPITAL.
La noi se impune in primul rand o LEGE care sa FIXEZE in mod CLAR ca tot ce s-a acumulat , capitalizat din CAPITALUL de STAT are statut , fara echivoc , de CAPITAL PRIVAT ROMANESC si NU de AVERE PERSONALA . OBLIGATORIU , CAPITALUL VA FI INVESTIT ( ca de`aia este CAPITAL ) putand sa infiintam BANCI ROMANESTI cu CAPITAL ROMANESC PRIVAT , BANCI care vor finanta intreprinzatori romani si inteligenta romaneasca . Se va infuza CAPITAL ROMANESC PRIVAT in uzine si fabrici romanesti care vor utila AGRICULTURA ca si celelalte ramuri ale industriei romanesti ramase de izbeliste dupa privatizarea de ageamii in favoarea capitalului strain . In acest fel va aparea CONCURENTA si COINTERESAREA care vor produce o emulatie sanatoasa in cadrul careia COMPETENTA si COMPETIVITATEA vor fi cuvintele de ordine pentru orice detinator de CAPITAL in vederea obtinerii de profituri cat mai mari , interesul pentru desfacerea produselor ducand la penetrarea pietelor externe cu consecinta in cresterea calitatii produselor dar si a cresterii nivelului de trai .
Dar ca sa realizati toate acestea TREBUIE SA CASTIGATI ALEGERILE !!!!
Nu cu vorbe de claca , promisiuni desarte si ” dezvaluiri incendiare” , usor de demontat , de anihilat si in care puteti pica cu totii la gramada ( a se vedea cazul cu ” gazele ieftine” si altele de acelasi gen) ci cu SOLUTII care pot fi APLICATE IMEDIAT . Eu va propun un ” Program de rentabilizare prin eliminarea pierderilor din venituri in activitatea de transport in comun pentru calatori , a Regiilor orasenesti de transport „, Program care , odata aplicat , aduce veniturile intregi la bugetele Regiilor respective , degreveaza bugetele locale de sumele aferente pentru subventia acordata Regiilor si se obtin banii pentru subventionarea caldurii populatiei din orasul respectiv . Acest lucru are impact asupra a milioane de oameni care folosesc mijloacele de transport in comun si care beneficiaza de subventia caldurii . oameni care , avand exemplul CONCRET pot crede ca sunteti CEI CARE AU SOLUTII , VRETI SI PUTETI SA SCHIMBATI IN BINE ACTUALA SITUATIE DEZASTRUOASA A TARII SI A POPORULUI .
Cu deosebit respect . PENA NICOLAE . BUCURESTI .

14. Patricia Popescu - februarie 13, 2012

1. 34,56% Cristian Olteanu (PNL)
2. 34,56% Catalin Stochita (82% independent; 18% PSD)
3. 17,04% Marian Vanghelie (60% independent; 40% PSD)
13.02.2012 – 21:30

Pentru locuitorii Sectorului 5!!!
VOTATI SI DATI MAI DEPARTE

CLICK ->>> http://www.facebook.com/questions/252678908140608

15. În căutarea realismului pierdut » constiinte.ro – blog de stiinte umaniste si religie - martie 10, 2012

[…] Tismăneanu (Este Vladimir Tismăneanu un Serghei Mizil cu doctorat?), 10.01.2011 Blog Bogdan Duca, Renaşte România Liberală! ianuarie 16, […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: