jump to navigation

Noua Republică. Despre manualul de luptă al Albei ca Zăpada sau ce poţi să faci în faţa unei revoluţii a nesimţirii Septembrie 29, 2011

Posted by Bogdan Duca in Uncategorized.
trackback

„Iată că Albă ca Zăpada îşi pune manualul de luptă în poşetă şi pleacă la bătălie.” Asta mi-am spus când am văzut proiectul on-line „Noua Republică” al celui care a fost teolog şi a sfârşit demagog, domnul Mihail Neamţu.

Trebuie să recunosc că nu mai creditam pe Mihail Neamţu nici cu o monedă de un ban (şi aia ruginită). Aşa că lectura manifestului „Noua Republică. Manual de luptă” a fost prilejul unui hohot de râs sănătos. Normal, după acest hohot de râs ar fi trebuit să îmi găsesc alte treburi de făcut. Dar cum snobismul valah este mare şi nume precum Patapievici, Liiceanu sau Neamţu pot să transforme inepţii în teme credibile, textul de mai jos a devenit un serios şi necesar demers.

Cât de conservator sau creştin-democrat este să vorbeşti de o „nouă republică” într-o ţară cu venerabilă tradiţie monarhică, în care republica a fost impusă de ocupantul sovietic?

Chiar de la începutul lecturii manifestului redactat de domnii Mihail Neamţu, Dacian Ţolea şi Cosmin Aldea este imposibil să nu te întrebi cât de conservator sau creştin-democrat este să vorbeşti de o „nouă republică” într-o ţară cu venerabilă tradiţie monarhică, în care republica a fost impusă de ocupantul sovietic şi continuă să supravieţuiască pe structuri statale puternic impregnate de mentalitatea birocratică tipică societăţilor comuniste.

Pentru a citi mai departe accesati, va rog, acest link

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: