jump to navigation

Pomenirea Sfântului mucenic Nicolae, Ţarul Rusiei şi a celor dimpreună cu dânsul iulie 17, 2011

Posted by Bogdan Duca in Uncategorized.
trackback

Astăzi se împlinesc 93 ani de la asasinarea Familiei Imperiale ruse de către bolşevici. Acest asasinat poate fi privit ca simbolul urii comuniste faţă de Creştinism, faţă de Biserică, faţă de Tradiţie şi al terorii şi prigoanei provocate de această ură.
Canonizându-i pe Sfinţii mucenici din Familia Imperială, Biserica Ortodoxă Rusă a simţit această dimensiune simbolică a asasinatului din 17 iulie 1918: ca şi înaintaşii lor, revoluţionarii francezi de la 1789. bolşevicii nu au urmărit doar să îşi execute un adversar ci să comită un deicid: cu Nicolae al II-lea a fost asasinat ultimul Împărat creştin, care se revendica de la tradiţia bisericească şi imperială a Noii Rome creştine, Constantinopolul.
Prin asasinarea lui s-a încheiat o epocă: cea a prezenţei lui Dumnezeu în istoria concretă, cea a unei politici în care valorile credinţei şi tradiţiei erau mai puternice decât orice altceva…

De altfel, după moartea ultimului Ţar s-a declanşat cea mai teribilă prigoană din istorie, fără comparaţie. Noi religii, ideologiile, s-au năpustit şi continuă să atace Biserica, sfârâmând ultimele fundamente ale unei civilizaţii care a dat strălucire Europei şi lumii: civilizaţia iudeo-creştină.

Reclame

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: