jump to navigation

Scrisori de recomandare din partea unor marxişti :) iunie 24, 2011

Posted by Bogdan Duca in Uncategorized.
trackback

Pe bune, chiar mă mândresc cu ele 🙂

lasa-ti-l in pace pe Duca, mintenas se opinteste sa ne spuna ce crede iel despre comunitatea lgbt, si e rau atunci!”

” @admin: “Mortar” are perfecta dreptate. Si nu sinteti la prima abatere. Mai intii i-ati publicat pe Alina Mungiu-Pippidi si pe Sorin Ionita, iar acum pe Bogdan Duca (care scrie “Dreapta” cu majuscula, ca sa intelegem in numele cui vorbeste – a Domnului, desigur). Inteleg aliantele mai largi, dar de la un punct incolo trebuie sa ne oprim: alianta cu social-democrati sau cu liberali cinstiti e una; cea cu fundamentalisti de dreapta (fie neoliberali laici, fie neoliberali ortodoxisti) e jenanta. Cum la fel de stinjenitor e si faptul ca schimbati ocheade complice cu oamenii astia – care ar trebui sa fie dusmanul ideologic, nu? – doar pentru ca din motive obscure (sa le spunem, pe scurt, culturale) nu se mai afla in aceeasi barca cu renumitii “boieri ai mintii”. Asta dovedeste inca odata ce primeaza la intelectualul roman, indiferent de pozitionarea ideologica: reprezentarile culturale.”

” @ admin, papagalii teapartisti romani au dreptate sa va dea cu carnatul la mustata! l-ati invitat pe Duca sa scrie un text ca sa purtati un dialog? tare ma tem ca ati acceptat sa publice chestia asta aici, doar pt ca sunteti de acord cu el. puteati incerca o perspectiva de dreapta cu care nu erati de acord. (si careia sa ii dati un raspuns).

si pe de alta parte urlam si ragem impotriva ideilor politice ultraliberale, impotriva homofobiei, intolerantei religioase dar il invitam pe site, iesim la o bere, ne tragem de shireturi, ne batem pe burta si schimbam smileuri cu unul din cei mai fundamentalisti si guralivi sustinatori ai bishnitzei libere, cu un homofob deschis ce participa la marsuri impreuna cu ND, etc, etc. asta e o mizerie! (miroase asa a kakanarie interbelica de targul bucurestilor, cand entelectuali evrei se frecau cu antisemiti deschisi, comunisti cu fascisti, etc)

@ costin & incolonatii, voi sunteti un monument de ipocrizie (las la o parte labareala intelectuala, ca aia e sub nivelul meu sa o comentez, da?). relatia voastra cu Duca e cel mai bun exemplu. inainte ca voi sa mergeti cu PDL si el cu PNL, Duca era o victima a fundamentalistilor corectitudinii politice, un exemplu de luciditate in gandirea conservatoare, etc. chiar daca pe vechiul lui site era un link spre siteul unuia din conducatorii noii drepte… iar marsurile lui cu noua dreapta nu erau in dulap, sa zic asa… de fapt, nu reusesc sa vad absolut nici o diferenta intre siteul vostru de rahat si siteul lui de rahat.

@ Bogdan Duca, intrebarea ta e cea mai tare: “Si pana la urma ce sunt in opinia voastra? De extrema dreapta? De extrema stanga?” stii de ce? pt ca o sa iti dea cel mai tare raspuns: ei sunt la fel de &^%$* ca tine sa ne zica ca extrema dreapta(fascismul) e o forma de extrema stanga (socialismul)… aveti aceleasi idei de rahat turcesc, frate!”


Cat despre portocalele stricate de pe inliniedreapta.net, m-au acuzat de marxism (pentru ca s-a publicat un articol al meu pe un site marxist- comentariile de mai sus, sunt reacţiile marxiştilor la acel articol) şi de legionarism, pentru că ….am participat la „marşul pentru normalitate”. Articolul publicat ca şi participarea mea la marşurile pentru normalitate datează….din perioada în care grupul acesta de mici comisari politici ai dreptei româneşti mă felicitau şi mă susţineau pe blogurile lor…..
Ce face Băsescu din oameni….

Reclame

Comentarii»

1. Garcia Muerte - iunie 24, 2011

Felicitari! Cand te injura atatia dobitoci,atunci inseamna ca ai valoare.;) E greu sa promovezi normalitatea in Romania…

Bogdan Duca - iunie 24, 2011

Multumesc. Asta spun si eu :). Ar fi fost ingrijorator sa ma laude :))

2. Liviu - iunie 25, 2011

Imi place ca baietii de la ,,InlinieDreapta,, sint foarte guralivi sub…anonimat 🙂 Ataca, sanctioneaza, dau lectii…insa niciodata sub semnatura. Zici ca ar fi cei de la site-ul radical sub anonimat razbointrucuvant, care de asemenea torpileaza tot sub anonimat, cand in viata reala, unul din administratorii site-ului, Ionut Butoi, e mare consilier pe la liberali :)) E o gluma totala cu site-urile astea care ,,o dau anonima”.

3. costin - iunie 27, 2011

liviu, daca te-ar fi interesat citusi de putin ai stii ca nu toti sint anonimi, exista persoane care pupublica ca nume reale etc, dar astea sint chestii cu care nu iti bati tu capul, pe tine te intereseaza cine este si eventual adresa, nu despre ce e vb. stii ce? nici nu conteaza ce spunem noi, cu atit mai mult in postarea cu bogdan, conteaza ce spune el. e o gluma totala cind vin anonimi sa iti reproseze anonimatul cind nu au chef sa discute ideile.

Bogdan Duca - iunie 27, 2011

Lasa Costine ca nici tu nu mori de dragul discutarii ideilor. Iti aduc aminte de ultimul tau comentariu de ieri, de pe Critic Atac, cand pentru a raspunde comentariului unui cititor care era de acord cu ceea ce spuneam eu, i-ai „adus aminte” ca am fost la un mars al Noii Drepte? Ca sa nu mai spun ca ai incercat sa integrezi in aria calomniei si pe Claude Karnoouh?
Sau sa iti aduc aminte cum ati raspuns unei anonime (deci ca voi) care va reprosa destul de bine argumentat (semn ca de Carvalho incepe sa fie cunoscut- nu e rau deloc!) ca ati fi cam suferinzi de mentalitate revolutionara? „Nu ai habar si esti o uslasa”. Halal dezbatere de idei :)))

4. M - iunie 27, 2011

Citeva dintre atributele tristei struto-camile de „dreapta” ILD.net:

1. Este preferabil sa ramina Gaddafi, pentru ca, spre deosebire de ceilalti islamisti, … este un socialist;
2. Sintem fani Basescu, sintem dusmanii mogulilor, dar unul dintre cei de la ILD.net este membru CNA – numit de presedentie – si a votat pentru … prelungirea licentei Realitatea TV;
3. Sintem de „dreapta”, dar nu spunem o vorba cind presedintele nostru, cavalerul dreptatii, face afirmatii inclasabile despre Majestatea Sa;
4. Consideram Dilema de stinga, dar, cum gasim articole care ne convin, le punem pe site; consideram Hotnews de stinga, dar cum gasim articole care ne convin, le punem pe site;
5. Sintem fani Olavo de Carvalho, dar nu luam din Carvalho decit ce ne convine noua; cind Carvalho spune ca Islamul este o religie mai toleranta decit crestinismul – eu nu discut aici aceasta idee – ignoram total; cind Carvalho spune ca atentatele de la 11 septembrie au generat islamofobie – eu nu discut aici aceasta idee -, iarasi ignoram;
6. Cum apare cuvintul „dreapta” sintem precum cateii lui Pavlov, salivam si incepem sa ne consideram singuri catei din laborator.

Selectivitatea ipocrita, etichetele lipite tuturor celor care au alte pareri decit ei (lucrurile se intimpla asa: Imperialistu’: lalelele/bondarii/hackerii sint de stinga, oricine: totusi, lalelele sint flori …, Imperialistu’: esti de stinga …), tolerarea unor comentatori ridicoli si inculti care sint utili pentru atacurile in haita, complimentele exagerate la adresa ideologilor oficiali ai regimului Basescu (Tismaneanu: un articol extraordinar, asa cum zicea prietenul meu XYZ, Imperialistu’: multumim dle Tismaneanu pentru aceasta reactie extraordinara, obiectiva si informata) – toate acestea fac un deserviciu total ideilor de dreapta si conservatorismului.

Folosirea prestigiului conservatorismului autentic (doar mimat pe ILD.net) in slujba actualei puteri este un lucru absolut regretabil si care produce efecte daunatoare. Cunosc multi oameni apropiati de traditii si crestinism care, ajunsi pe ILD.net, s-au indepartat imediat de ceea ce au gasit acolo, ca fiind de „dreapta”.

Ceea ce nu inteleg cei de la ILD.net este ca sint folositi pe post de gramofon ideologic.

5. costin - iunie 27, 2011

salut,
stephanides, tu esti?
1. nu
2. asta ai spus-o ca sa te dai cunoscator? nu are nici o relevanta
3. ai rabdare
4. absurd. vrei sa ignoram absolut toata realitatea pentru ca exista citeva lucruri care nu ne convin?
5. citeste articole scrise in ultimii ani de olavo despre islam, nu doar ce a scris la vremea atacului. oamenii isi mai schimba parerile.
6. timpenii

restul: impresii fortate, fortate dar ale tale. sa le porti sanatos.cit despre gramofon politic, nu sintem copii, dar multumim de grija.

6. M - iunie 27, 2011

Dl. ministru de externe de la ILD.net:

(tutuiala e semnul unei familiaritati nejustificate in acest context; habar nu am cine e stephanides)

1. ba da: http://inliniedreapta.net/de-ce-il-prefer-pe-gaddafi/

2. are foarte mare, nu poti sa fi noaptea anti-moguli si ziua sa votezi pro-moguli; afirmatia poate fi sustinuta cu probe: deci, unul dintre membrii ILD.net a votat in favoarea prelungirii licentei Realitatea TV;

3. am si rabdare, sint sigur ca va veti desolidariza de „stilistica” afirmatiilor presedintelui; motivul e simplu, „logica academica” – si Dvs. sinteti „academicieni”, se stie – nu este aceeasi cu „logica politica”; nu m-as mira sa il si atacati pe Rege …

4. nu e absurd, e un sofism ce spuneti; a eticheta Dilema Veche drept revista de stinga e „absurd”, a prelua articole din Dilema Veche – nu mai e de stinga, atunci cind le preluati ? – e ipocrit;

5. da, si le mai schimba, doar unii dintre ei;

6. nu sint timpenii deloc, cum apare pe vreun blog cuvintul „dreapta”, apare si cineva de la ILD.net, care mentioneaza in treacat ca dreapta adevarata e pe ILD.net, restul sint stingisti; seamana cu ciinele lui Pavlov …

– selectivitate ipocrita;
– etichete pentru toti;
– comentatori ridicoli si inculti;
– reverente fata de ideologii oficiali;

Acestea de mai sus nu sint impresii subiective ale cuiva ! Pot fi gasite frecvent pe blogul Dvs. Se pot da nenumarate exemple !

Am zis „gramofon ideologic”, nu gramofon politic. Expresia este titlul unui articol al dnei Monica Lovinescu. Va las surpriza sa il parcurgeti. Poate ca nu ar strica sa cititi si ce scrie dna Monica Lovinescu, nu numai ceea ce este preluat in numele ei – pentru justificari simbolice inutile – de catre cei pe care ii „admirati” si sorcoviti … Doar o parere.

costin - iunie 27, 2011

sint costin, nu ministrul de externe. ma reprezint in primul rind pe mine, multumesc 🙂

(tutuiala este semnul unei familiaritati sau poate doar a lipsei de formalitati, potrivita intre doi anonimi care vorbesc intr-un colt de internet)

1. stiu ca la ala te refereai, articolul lui vlad cu care unii dintre noi au fost de acord, altii nu., pe care l-a publicat pentru ca asa vedea lucrurile atunci. de la acel articol s-au exprimat pe blog de mai mult ori pareri in favoarea inlaturari neconditionate a lui gaddafu. asta apropo de incolonare. m-am gindit sa iti explic asta din primul moment, dar ma gindeam ca vei avea tu curiozitatea sa vezi cum au evoluat discutiile.

2. realitatea nu a incalcat nici o lege. a incalcat legile bunului simt si ale decentei, dar asta nu sint criterii dupa care le poate fi refuzata licenta. aceasta decizie ar fi trebuit sa fie un semn al nepartizanatului „bashist”, cum ar spune Bogdan care tine prelegeri aici despre virtutile decentei. inco odata, apropo de incolonare.

3. blabla

4. nu e un sofism. publicatiile nu sint in totalitatea lor de stinga, scriu oameni de dreapta, dar scriu si oameni de stinga, ii vom prelua pe primii daca ii gasim interesanti, ii vom critica pe ceilalti(cind e cazul). nu stiu de ce incerc sa ma explic, este absurd ce spui.

5. si le mai schimba, unii dintre ei, olavo e unul dintre ei.

6. nu raspund la fantezii.

sintem propriul nostru „gramofon ideologic”.

p.s.
nu esti nici primul nici ultimul care vii sa ne vorbesti ca si cum ai sti mai bine decit noi cine sintem si ce vrem. criticile nu ma deranjaeza, chiar ma intereseaza pentru ca vreau sa stiu cum sintem perceputi, dar criticile mai serioase. cea mai mare bucurie a mea este ca vad ca Olavo de Carvalho este bine primit, in rest, critici fondate sau nefondate, circoteli sau injuraturi.. sintem obisnuiti cu ele. ne putem purta de grija.

(M, de curiozitate… exista ceva ce facem bine, sau nu meritam decit sa fim criticati? )

7. M - iunie 27, 2011

Costin:

1. orice publicatie care ar publica un asemenea articol s-ar descalifica pe veci; articolul reprezinta o stare de spirit comuna tuturor celor de acolo, retractarile au aparut pentru ca s-a depasit masura, dar ideile respective le putem gasi in mai multe articole; nici nu are sens sa mentionam in care, sint puzderie;

2. situatia este mai complicata; exista norme jurnalistice pe care Realitatea TV le-a incalcat; cunosc foarte bine ce s-a intimplat la votare si cum au fost influentate voturile, nu doresc sa spun mai multe; bunul acord intre fapte si credinte reprezinta o valoare pentru un anumit gen de oameni; pentru altii – nu;

3. blabla-urile ii apartin celui care a vorbit despre „stilistica” afirmatiilor presedintelui si despre diferenta dintre „logica academica” si cea politica; daca preferati sa ignorati apropierea presedintelui de temele national-comunismului, de glorificarea maresalului, de istoriografia comunista este, iarasi, o optiune posibila, de ce nu ?

4. nuantele pe care le aduceti sint un semn bun; am intilnit pe blogul D-voastra etichetari absolut grosolane si irespirabile; poate ati invatat ceva … poate nu.

5. ok;

6; faptul ca apareti pe toate blogurile cind se mentioneaza cuvintul „dreapta” nu e o fantezie; faptul ca va credeti singurii de dreapta de pe malurile Dimbovitei – iarasi nu e o fantezie; este dreptul Dvs. sa nu raspundeti la ceea ce numiti „fantezii”;

7. lucrul cel mai rau pe care l-ati facut si il faceti este ca ati contribuit la deturnarea unor teme adevarate si importante din contextul lor corect si la punerea lor in caruta electorala a unei grupari politice care a iesit din FSN. Aceasta grupare s-a dat o data peste cap si s-a autointitulat „dreapta”, se va mai da o data peste cap si isi va spune crestin-democrata sau miscare populara;

8. singurul lucru pe care il faceti bine este propaganda; singurul efect bun al blogului Dvs. este ca, prin etichetari, propaganda si selectivitate ipocrita, ii impingeti pe unii sa studieze, sa isi testeze rezistenta la ipocrizie, sa prefere reusitele naturale si nu cele obtinute prin reverente;

9. ceea ce vi se intimpla unora dintre Dvs. – care va simtiti onorati de prezenta unor mari spirite conservatoare prin preajma – li s-a mai intimplat si altora, unii dintre ei tot persoane publice si de negasit niciodata in barca puterii. Nu puteti fi decit un „gramofon ideologic” in slujba altora, daca ati fi in slujba D-voastra, nu ati fi un gramofon.

Ma opresc aici, am sa citesc raspunsul dvs. – daca va exista – , dar nu am sa raspund, infiferent ce veti spune.

8. costin - iunie 27, 2011

nu va mai exista nici un raspuns. nu am timp acum de aflari in treaba in 9 subpuncte.

Mortar - iunie 27, 2011

ba costine, pana si dreptacii v’au mirosit ca voi sunteti doar pt ciolan. ca tot istablishmentul neoconoservator-bugetar.
nashpa!
(Mortar)

9. costin - iunie 27, 2011

care dreptaci? Care ciolan? E bine daca au inceput sa se inventeze si sa se circule zvonuri din astea. Inseamna ca am inceput sa contam/incomodam.

Bogdan Duca - iunie 27, 2011

De incomodat, incomodati. De contat, contati doar in masura in care contribuiti la distrugerea Dreptei romanesti…..

V-a parasit si Sorin Iliesiu….Cum ii comentati mesajul?

10. costin - iunie 27, 2011

:))) distrugerea dreptei iliesciste, da. nu distrugem nimic, doar scoatem in evidenta ridicolul. contributia noastra e zero

machiavellian - iulie 5, 2011

Stii cum e, costine, „contributia noastra e zero” s-ar putea numi Freudian slip. Macar va dati si voi seama. 😉

11. costin - iunie 27, 2011

contributia la distrugere, bineinteles 😛

12. sudoku - iunie 28, 2011
13. pepe - iulie 2, 2011

Uite aici ultima (si cea mai unsuroasa dintre toate) oda inchinata lui Basescu. ( http://www.contributors.ro/cultura/william-bligh-traian-basescu-despre-profilul-psiho-politic-al-ofiterului-de-nava/ ). Autorul? Cine altul decat Mihail Neamtu.

Neamtu asta a retinut din carticica: “Capitanul e un om nazdravan” care face pe dracu in patru! Sa nu uitam ca Neamtu s-a format la scoala Capitanului, iar “omagiul” pe care il inchina acum tovarasului capitan Basescu este o replica fidela a omagiului inchinat in adolescenta camaradului sef, Capitanul Corneliu Zelea Codreanu. Cititi aici:

“Stahanovismul legionar, întrecerea pentru îndeplinirea şi depăşirea planului trasat de la Centru, era posibil pentru că legionarul e un nebun întru “şef”, care e o făptură de basm, polimorf ca Greuceanu şi cu tangajul dârz al unui Hopa Mitică: “Şeful legionarilor este un om năzdrăvan, care din orice împrejurare, oricât de grea ar fi ea, iese deasupra. El trebuie să fie învingator. De va cădea, el se va ridica din nou şi va învinge” (punctul 29)” http://cumpana-o-viziune-ortodoxa.blogspot.com/2011/03/mircea-platon-gogosica-sefului-de-cuib.html

Despre Basescu, in recentul articol de pe contributors, Neamtu afirma exact acelasi lucru! Nu degeaba are Neamtu fatza aia de etern adolescent. La el “sfanta adolescenta legionara”, ca sa-i parafrazez pe cei de la BUG Mafia, e “o poveste fara sfarsit”, cu aceiasi intelectuali care pleaca si vin. Tot ei. Si ei vin mereu, mereu, florile dalbe, si vestesc pe semizeu. Adica pe Capitan.

Deunazi, Bogdan Duca zicea ca legionarismul lui Neamtu e benign. Aiurea! E din cale afara de malign. Cronic! Recurent! Incurabil!

14. saranac - iulie 2, 2011

In mod normal, asemenea (http://www.contributors.ro/cultura/william-bligh-traian-basescu-despre-profilul-psiho-politic-al-ofiterului-de-nava/) apologii fasciste ar trebui taxate imediat de orice om civilizat. Comparati ce scrie Neamtu despre Capitanul basescu cu randurile aceluiasi Neamtu despre Capitanul Corneliu Zelea Codreanu.:

“În noiembrie 1994, Mihai[l] George Neamţu scria în Puncte cardinale (anul IV, nr. 11/47, p. 14) un articol sub rubrica „Este tânăra generaţie… o generaţie pierdută?”, din care vă ofer în treacăt următorul fragment: „Să ne mai întrebăm atunci de ce aceşti numeroşi «intelectuali», mulţi dintre ei gazetari, istorici sau analişti politici […], nu pot înţelege Legiunea şi pe Căpitanul ei? Nu pot înţelege de ce Garda de Fier a fost înainte de toate o mişcare spirituală, o şcoală de refacere a sufletului românesc, în care, după cum spunea Codreanu (ascultând povaţa lui Hristos, Marcu 11, 23), «intră cel ce crede nelimitat» şi rămâne afară «cel ce are îndoieli»”. Sau, acelaşi, în „Apelul unui licean către «oastea naţionalistă»”, tot din Puncte cardinale (anul V, nr. 1/49, ianuarie 1995), în care îl elogiază pe Codreanu, certându-i pe legionarii şi neolegionarii care se poartă fără tact şi compromit idealurile, şi în care conchide: „Fără a fi excesiv de pesimişti, ghidându-ne doar după realităţile imediate, spunem că orizontul nostru (al celor cu un crez) pare a fi înăbuşit din nou fără nici un scrupul [de puterea politică a vremii – n. mea]. Să înălţăm neîncetat smerite rugăciuni pentru luminarea minţii tuturor, pentru împlinirea dreptăţii Neamului, pentru a deveni o turmă şi un Păstor. Iar prigoana ce ni se pregăteşte să o putem înfrunta uniţi cu toţii în duhul credinţei şi al dragostei pentru Domnul Iisus Hristos şi Ţara aceasta”.

http://www.rostonline.org/blog/razvan/2008/08/iulian-capsali-despre-mihail-neamu.html
Pe mine, unul, ma cuprinde frica vazand asemenea fanatici promovati in posturi de conducere in Romania.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: