jump to navigation

PDL, ISP şi comuniştii chinezi mai 30, 2011

Posted by Bogdan Duca in Uncategorized.
trackback

Din 2007 încoace, PDL aleargă tot timpul cu „dreapta” şi anticomunismul în gură. Lor li se adaugă intelectualii publici, poate cei mai vaşnici practicanţi ai anticomunismului ham-ham.
Ferească Dumnezeu să meargă Ponta în China că imediat este sancţionat de ideologii dreptei băsesciene ham-ham. Dacă Crin Antonescu scrie o telegramă de felicitare către auutorităţile moscovite, este automat „excomunicat” de câinii de pază ai „dreptei anticomuniste”, prosternată la picioarele lui Băsescu.
Iar dacă comiţi crima de a avea prietenii intelectuale cu marxişti, mai că rişti pedeapsa cu moartea din partea gardienilor corectitudinii politice a ceea ce ei numesc „dreapta anticomunistă”.

Dar a-i acuza de talibanism pe aceşti „dreptaci anticomunişti” este un neadevăr. Oamenii aceştia nu sunt nişte talibani, nu sunt credincioşi autentici şi fanatici ai unor valori. Sunt pur şi simplu nişte farisei lătrători, aflaţi în slujba unui proiect politic.

Dovadă? De fiecare dată când liderii sau cei din aceeaşi gaşcă cu ei demonstrează că nu ar fi de dreapta şi că nu ar fi anticomunişti ci doar nişte politruci, o tăcere respectabilă îi protejează.
Teodor Baconschi, intelectual „de dreapta”, „creştin democrat”, cu aspiraţii de ideolog al partidului democrat-liberal, bine promovat în cercurile despre care tot fac vorbire, este, ca ministru de externe, cel care a boicotat prin subreprezentare decernarea Nobelului lui Liu Xiaobo. Tot el a intervenit la nivelul unor decizii locale pentru a împiedica o manifestaţie culturală de provincie care ar fi putut supăra pe „prietenii chinezi”.
Nimeni din gaşca „dreptacilor” ham-ham nu a protestat (cu excepţia punctuală, motivată de lupte interne în PDL a unui blogger cu nickname de legumă). Intelectuali publici altfel foarte vocali când e vorba de paiul din ochiul altuia au tăcut mâlc. Ba chiar au comis o impietate: cel care a sfidat suferinţa dizidentului chinez Liu Xiaobo a prezentat, doct, cu tonuri vehement anticomuniste, volumul III din „Principalele curente ale Marxismului”, lucrare de referinţă pentru oricine vrea să înţeleagă nebunia marxistă.

Acum, la institutul doctrinar al PDL a fost primită o delegaţie de activişti ideologici ai partidului comunist chinez. Institutul „dreptei anticomuniste” a primit o delegaţie de duşmani ai libertăţii de expresie, care chiar în acest moment supun Biserica Catolică unei prigoane teribile, care au sângele tibetanilor încă nezvântat de pe mâini, care au umplut închisorile cu dizidenţi şi care, orwellian, cenzurează ….Google-ul.

Lucrurile sunt mai grave cu cât nu vorbim de o întâlnire determinată de chestiuni economice sau de relaţiile internaţionale ale României. Nu! Institutul doctrinar, pretins „de dreapta” şi pretins „anticomunist”, primeşte nişte criminali comunişti pentru….a discuta cu ei- despre ce credeţi? Au discutat despre „sistemele de partide” din China dictatorială şi România încă democratică.

Dacă grupul de tovarăşi de la Beijing s-ar fi dus să se întâlnească cu pesediştii, probabil că presa portocalie, „deontologii” şi „dreptacii” ham-ham ar fi făcut spume la gură. Cum însă e vorba de ei, atunci tac chitic şi mârşav.

Iar aceşti oameni se aşteaptă să fie consideraţi „instanţe morale” şi „repere intelectuale”…..  Să le fie ruşine! Asta dacă pot să sufere de ruşine….

Comentarii»

1. B. Duca: PDL, ISP şi comuniştii chinezi « Blogul galben al lui Gondolin - mai 30, 2011

[…] sursa: Noul conservatorism […]

2. Alexandru Marin, copilul democraţiei » PMR – PCR – FSN – PD. Povestea merge mai departe ! - iulie 2, 2011

[…] In final, lovitura de gratie: il ataca pe Rege cu mai multa pasiune decat inaintasii comunisti. Ganditorii partidului primesc vizita fratilor chinezi. Utecistul Emil Boc semneaza un parteneriat cu nord – coreenii prin care trimite studentii […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: