jump to navigation

Politica externă în coate şi genunchi martie 17, 2011

Posted by Bogdan Duca in Uncategorized.
trackback

Teodor Baconschi a chemat „la o discuţie amicală” pe ambasadorul Ungariei la Bucureşti. Acolo a aflat că scrisoarea lui Viktor Orban ar fi fost de fapt mult mai cuminte decât textul citit de către soţia ambasadorului, care ar fi adăugat, din sufletul ei, afirmaţiile revizioniste.
Evident, în urma acestei discuţii amicale, Statul român a acceptat varianta oficială a scrisorii lui Viktor Orban, chiar dacă aceasta diferă de varianta de pe Agerpress şi nu avem nicio certitudine că nu a fost „periat” post-factum.
La fel, soţia domnului ambasador nu a fost chestionată cu privire la acele declaraţii revizioniste, nici pusă, împreună cu onor soţul ei, în perspectiva de a se întoarce repejor acasă, în Ungaria.

Domnul Baconschi nu a profitat de „discuţia amicală” pentru a chestiona ambasadorul maghiar cu privire la declaraţia vicepremierului maghiar, prezent la Miercurea Ciuc tot pe 15 martie, Semjen Zsolt, declaraţie conform căreia Ungaria trebuie să devină „ţara visată de Sfântul Ştefan acum o mie de ani”. Adică, pentru cunoscători, Ungaria Mare!

La fel, domnul Baconschi, nu a chestionat deloc pe domnul ambasador pe tema declaraţiilor simpaticului Goebbels, cum este alintat speakerul Adunării Naţionale, Parlamentul Ungariei, Laszlo Kover, care declara la Târgu Mureş, că Ungaria va interfera în favoarea secuilor, în politica naţională românească

Dar de ce să se complice domnul Baconschi cu asemenea lucruri? În definitiv, mănâncă o pâine bună datorită UDMR, partidul domniei sale a susţinut ca Laszlo Tokes, în loc să fie expulzat, să devină vicepreşedinte al Parlamentului European iar Traian Băsescu, izolat oricum (după merit) în Europa, nu mai are pe umerii cui să plângă, cu excepţia lui Viktor Orban şi (potrivit unor surse) a ambasadorului SUA.

Comentarii»

1. ana - martie 17, 2011

de cand si de ce a fost izolat presedintele basescu?

2. Arogantu' - martie 17, 2011

Monser – esti prea pretentios cu un UMIL ministru de externe !
Adica tu ai vrea ca el sa fi adresat toate acele intrebari ambasadorului, riscind sa si-o ia in freza ulterior de la stapinul lui, INCULPATUL ba’secu ?
In loc sa sara repejor in jacuzzi – ca numai acolo este viata si fericire si neintristare ?

@ana
Aproape ca nu mai prididim cu vizitele sefilor de stat din Europa si de aiurea in Romania, iar agenda presedintelui portocaliilor este plina cu invitatii !
De ce dracu’ vedem noi doar o intilnire cu Kadaffi, una cu seicul din Kuweit si, eventual, una cu portarul de la Casa Alba ?
Intrebarea corecta ar fi fost: PINA CIND va mai fi izolat manglitorul de flota ! 😀
Dar te inteleg de ce n-ai pus-o – fiindca AI PUS-O, tu si regimul portocaliu !

3. ana - martie 17, 2011

@arogantu stiu ca nu ne baga nimeni in seama, pentru ca este si firesc, avem o clasa politica sub orice critica. dar ma intreb bulgaria cum sta, daca ar fi fost antonescu presedinte lucrurile ar fi stat altfel? domnul duca este un don quijote crezand ca se poate schimba ceva. avem nevoie de o alta clasa politica si de o alta elita. cele de acum sunt prea corupte.

4. Bogdan Duca - martie 17, 2011

Ana. Voi raspunde si eu provocarii ridicate Arogantului.
Sunt sigur ca daca Crin Antonescu, Mircea Geoana sau Adrian Nastase, Emil Boc sau Baconschi ar fi fost presedinte, lucrurile ar fi stat altfel.

Traian Basescu face parte dintr-o categorie de politicieni (si nu ma refer la doctrine aici) anti-elitisti. Este strain de mare parte din atributele pretinse unui politician: diplomatie, cultura, prestanta, flexibilitate intelectuala, rigoare morala…
Traian Basescu este anti-modelul politicianului, din aceeasi stofa ca si Ceausescu: mult instinct, viclenie si inteligenta de pradator si idei fixe care sa compenseze lipsa de cultura si de viziune.
De aceea Traian Basescu este incapabil sa construiasca….

5. Bogdan Duca - martie 17, 2011

Si ca sa imi continui raspunsul: nicio clasa politica si nicio elita nu pot sa fie decat emanatia poporului lor. Clasa noastra politica, asa cum este, e rezultatul votului sau indiferentei electoratului roman.
Da. Se cumpara voturi. Da. Se voteaza dupa ce s-a primit o galeata sau un porc. Dar nimeni, in afara de ignoranta si de vointa proprie, nu determina pe cetatean sa fie subiectul mitei electorale sau indolentei care il face sa se implice in politica sau macar sa mearga la vot.


Lasă un comentariu