jump to navigation

Despre „condamnarea comunismului” şi executarea democraţiei martie 14, 2011

Posted by Bogdan Duca in Uncategorized.
trackback

Şi din afara dar şi din interiorul PNL-ului se aud voci care solicită ca partidul să se delimiteze de senatorul Dan Voiculescu, dovedit prin sentinţă că a făcut, ca informator, poliţie politică.
Doar că Dan Voiculescu nu este senator PNL ci PC, iar PNL nu poate să impună aliatului său, Partidul Conservator, propriul cod deontologic

Evident, atacurile, ca şi apărarea lui Dan Voiculescu au o miză politică. De aceea nu voi pierde prea mult timp pe această temă.
Voi insista însă pe tema batjocurii care a făcut posibilă deturnarea justei cauze a procesului comunismului. Suntem într-o ţară care îi condamnă fără drept de apel pe Mona Muscă, Constantin Bălăceanu-Stolnici sau Dan Voiculescu dar care a avut şi are ca preşedinţi trei foşti activişti şi demnitari comunişti: Ion Iliescu, Emil Constantinescu şi Traian Băsescu.
Cu excepţia vânătorii de informatori, decomunizarea României nu a făcut niciun pas concret. Marea diversiune a lui Traian Băsescu, care împreună cu Vladimir Tismăneanu a deturnat în scopuri electorale procesul comunsimului, a strivit memoria victimelor comunismului.
Nu vedeţi? Bloggerul Vladimir Tismăneanu este supărat pe Crin Antonescu, pe Dan Voiculescu, dar nu zice nimic de Traian Băsescu ( fost înalt funcţionar în guvernul Dăscălescu), este mut cu privire la experienţa de student comunist a domnului Boc, şeful domniei sale la sinecura IICCMER.
Am aflat de curând biografia deputatului PDL Vasile Gherasim, foarte vocală prezenţă în mass-media. Domnia sa a fost viceprimar comunist în Moineşti-Bacău şi apoi şeful unei gospodării de partid în judeţul Harghita. Nu mai vorbim de trecutul recent, să ne rezumăm la cel de dinainte de 1989….Mi-ar plăcea să îl văd pe Vladimir Tismăneanu cerând ca acest deputat să fie dat afară din partid.

Dar în timp ce comunismul se „condamnă”, democraţia se execută. Iar şeful plutonului de execuţie este, desigur, Traian Băsescu.
Traian Băsescu încalcă statornic Constituţia. A făcut-o şi aseară, deontologii fiind însă ocupaţi cu Dan Voiculescu… Dacă vom continua să acceptăm jocul lui Băsescu, probabil că ne putem pregăti ca peste 10- 15 ani să condamnăm o altă dictatură….cea a lui Băsescu.

Reclame

Comentarii»

1. Lilick - martie 14, 2011

@Bogdan, Tismaneanu a recunoscut ca isi modereaza sau nu pozitiile in functie de sinecurile pe care le doreste: „daca doream “sinecuri” cand era presedinte Ion Iliescu, as fi scris in alti termeni despre el si regimul sau, mi-as fi moderat pozitiile critice.”
Ce putem sa ii cerem mai mult, dincolo de aceasta declaratie de o sinceritate debordanta? :))

2. Bogdan Duca: Despre “condamnarea comunismului” şi executarea democraţiei « Blogul galben al lui Gondolin - martie 14, 2011

[…] sursa: NoulConservatorism […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: