jump to navigation

PDL şi „intelectualii” martie 6, 2011

Posted by Bogdan Duca in Uncategorized.
trackback

Mai întâi, să mă explic de ce pun ghilimelele pe lângă cuvântul „intelectual”. Raţiunea este simplă: nu sunt marxist-leninist, nu văd în „intelectuali” o categorie socială distinctă, pe „inginerii sufletelor” visaţi de Stalin în conversaţiile sale cu Gorki. La fel, nu cred în posibilitatea existenţei unor „intelectuali de dreapta” atâta timp cât termenul a fost folosit, încâ de la bun început şi instrumentalizat politic doar de minunata lume a stângii.
Dar cum jurnalişti şi politicieni preferă să folosească termenul acesta pentru a desemna categorii sociale, sunt silit să îl folosesc şi eu.

Dacă prin absurd aş fi fost pedelist, mai mult ca sigur aş fi votat contra modificărilor la regulament propuse de cei trei „intelectuali” portocalii. Aceasta pentru simplul motiv că printr-un asemenea regulament, partidul ar fi fost condamnat la moarte.
Dar nu sunt pedelist aşa că….. ar trebui să îi susţin pe „intelectuali” în speranţa că o victorie a acestora va duce „portocala mecanică” a lui Băsescu în afara Parlamentului.
Ce mă amuză este altceva: unicul „intelectual”, dintre cei trei care au făcut valuri la conferinţa PDL de aseară, ce nu poate fi suspectat că ar fi un personaj dubios este Cristian Preda.
Despre Monica Macovei avem nenumărate poveşti despre trafic de influenţă iar faptele concrete, cele realizate de domnia sa pe vremea când era „societate civilă” (altă expresie siluită de zor) o arată ca fiind una din cele mai consistente exponente ale noii stângi, care bântuie Europa, locul domniei sale fiind mai pe lângă socialişti.
Sever Voinescu este acel infractor penal care, împreună cu Roberta Anastase, a fraudat votul la o lege în Camera Deputaţilor. Într-o ţară normală, domnia sa ar fi trebuit să se lupte acum să nu intre în penitenciar ci să ia o pedeapsă cu suspendare. În România, el este „reformator” de partide….Eterna şi fascinanta Românie, nu?
Deci…care reformă morală a unui partid de dreapta? Cea făcută de o socialistă şi un infractor penal? Chiar ni se jigneşte inteligenţa….
Nu mai vorbim de personajele de pe banca de rezervă: Traian Ungureanu (un din ce în ce mai trist agent „agitprop”, care propune aplaudarea numelui preşedintelui), Teodor Baconschi (ministrul de externe „anticomunist” care a boicotat decernarea Nobelului lui Liu Xiaobo) sau Mihail Neamţu (specialistul în teologie devenit, brusc, specialist în istoria comunismului).

Cât despre „talibanii” PDL- comuniştii de alaltăieri, feseniştii de ieri, pedeliştii de astăzi….

Înţeleg că stăpânul PDL, Traian Băsescu, doreşte să se reinventeze politic, pentru a supravieţui acestei guvernări „de succes”. Dar „albă ca zăpezile” propuse pentru schimbarea imaginii, sunt cam …şchioampe. Plus că , aşa cum am mai spus, orice „albă ca zăpada” ar construi Băsescu, inevitabil aceasta va trebui să aibă părul blond al Elenei Udrea şi buzele siliconate ale Elenei Băsescu….

Notă: Prietenii de pe „Spune şi tu” au lansat o dezbatere pe tema războiului dintre talibanii şi „intelectualii” PDL.

Reclame

Comentarii»

1. atreides - martie 6, 2011

Corect, dintre cei trei Preda este singurul frecventabil. De altfel, este foarte semnificativ ca dintre portocalezii ”reformistii” de pe bloguri mai toti o ridica in slavi pe Macovei, il lauda pe Voinescu dar multi il privesc cu suspiciune pe Preda.
Pe de alta parte, Preda este foarte ipocrit, stie bine ca Voinescu a fraudat un vot in parlament dar nici gand sa se delimiteze de el pe chestia asta. Adica Preda nu are el insusi nicio tinichea agatata de coada, dar se preface ca nu vede tinichelele tovarasilor lui de drum.

Bogdan Duca - martie 6, 2011

Ipocrizia este „virtute” politică :))
Nu am intentia de a il peria pe Preda: este „omul lui Basescu” iar lucrul acesta este de neiertat în contextul în care Băsescu este un pericol pentru democraţie, iar Preda are instrumentele intelectuale necesare să se prindă înaintea altora de lucrul acesta.

2. Lilick - martie 6, 2011

Ce m-am distrat citind cum i-a apostrofat „aia mica” pe „cei trei intelectuali” ai partidului. :))

„E uşor să spui «să plece primarii!», dar ei sunt cei care duc greul. Primarii şi preşedinţii de consilii judeţene. PDL este un partid al primarilor”

Pai cine i-a adus ei voturi? Doar nu Preda sau Macovei…

Bogdan Duca - martie 6, 2011

Pai….sa renunte la primarii aia!!!! Sa se reformeze !!!! Si sa dispara!!!!

3. Horatiu Buzatu - martie 6, 2011

Păi da ! La Craiova, greul îl duce Solomon. Cred că l-au eliberat din penitenciar doar pentru că nu aveau pe cine pune președintele organizației PDL – Craiova.

4. radu - martie 7, 2011

De unde pana unde Macovei si Voinescu „intelectuali”, bre? Ex-procuroarea comunista vine dintr-o chestie care se numea societatea civila, infractorul parlamentar Voinescu e un parlit de avocat care scrie articole in revista lui tata Plesu, doar Preda isi merita titlul. A, printre trogloditii oranj, normal ca astia par mai spalati, mai telectuali, aripa externa sau de vitrina pentru prostit papagalii anticomunisti de ziua a saptea.
Eu zic ca a fost un joc la negociere, ca sa poata veni bok cu platforma lui binecuvantata de la Cotroceni sa impace taberele.

Bogdan Duca - martie 7, 2011

Si eu ziceam la fel. Dar e clar ca partidul merge pe mana lui Blaga.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: