jump to navigation

Băsescu- timpul numărătorii inverse februarie 15, 2011

Posted by Bogdan Duca in Uncategorized.
trackback

(Ce am înţeles eu din ce s-a întâmplat în ultimele zile)

Traian Băsescu a intrat în 2011 sigur pe putere. Nu popular, dar sigur pe putere. O majoritate parlamentară pervetită de la voinţa naţională îi susţine un guvern servil. Partidul Democrat-Liberal, partidul său prezidential, se instalează tot mai bine în teritoriu.
Justiţia îi este loială. Dacă nu putem să fim siguri că el poate direcţiona justiţia, suntem siguri că este bine informat cu evoluţia unor anchete, cu ce arestări se vor face şi cam pe unde.
În ciuda lamentaţiilor cum că ar fi victima mass-mediei, Traian Băsescu are televiziunea publică aservită (5 posturi de televiziune ce acoperă întreaga Românie). La fel şi radioul public. Şi atunci când are nevoie şi de o mass-media privată: B1 TV, 10 TV, România liberă, Evenimentul Zilei şi Hotnews sunt de partea sa. În comparaţie cu această alianţă mass-media pro-Băsescu, cele două posturi de ştiri favorabile opoziţiei sunt ….o copilărie.
Serviciile secrete sunt tot mai legate de Cotroceni. Tacit, controlul Parlamentului asupra SRI s-a redus periculos de mult. SRI nu mai prezintă în Parlament raportul de activitate de ani buni, unicul „beneficiar” al bilanţurilor principalului serviciu secret fiind Băsescu.
Speranţa unei creşteri economice sau cel puţin cea a încetării măsurilor economice nepopulare, este pentru Băsescu echivalentă şi cu speranţa revenirii în sondaje. Nu atât a lui cât a PDL, de care Băsescu are nevoie şi după toamna lui 2012.

Aceasta ar fi situaţia la 1 februarie 2011.

După 1 februarie, Traian Băsescu a început să aibă probleme. Nu mari, dar „cu bătaie” pe termen lung.
Mai întâi, opoziţia s-a unit în USL şi, în ciuda profeţiilor negative, intenţia de vot pentru această coaliţie nu coboară sub 58%. Iar viitorul „sună bine” pentru acestă coaliţie.
Apoi, parlamentari independenţi au început să se alăture opoziţiei unite. Senatul a trecut de facto sub controlul deplin al USL.
FMI a sancţionat incapacitatea guvernului Boc de a redresa economia şi prognozele nu sunt deloc optimiste.
În sfârşit, congresul PDL, care urmează, riscă să aleagă o conducere ce nu va fi la fel de bine controlată de către Cotroceni. Nici congresul unui partid din coaliţia de guvernare, UDMR, nu promite lucruri pozitive cu privire la viitorul acestei coaliţii de guvernare.

Toată nebunia din PDL din ultimele zile reprezintă încercarea disperată a lui Băsescu de a menţine controlul asupra partidului. Şi…..se pare că nu i-a reuşit.

Deşi e clar că lui Băsescu nu îi merg lucrurile bine, faptul că opoziţia tergiversează suspendarea preşedintelui reprezintă, din punctul meu de vedere, o gafă….
Dacă nu operăm pacientul România de cancerul Băsescu, democraţia va deceda….

Reclame

Comentarii»

1. Lilick - februarie 15, 2011

Da, democratia va deceda. Daca nu e-ngropata deja. Dar parca ne place sa-l vedem pe Basescu si cum se faulteaza singur, nu? Sau cum i-o trag ai lui… sau, ca in cazul de azi, UDMR-ul…

2. Micawber - februarie 16, 2011

Nu cred ca trebuie incercata o suspendare a lui Basescu fara o pregatire extrem de atenta si, oricum, nu fara sprijinul UDMR, iar pana acolo mai e ceva.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: