jump to navigation

IICCMER, Facebook şi despre cum să faci campanie electorală şi pe memoria victimelor comunismului februarie 10, 2011

Posted by Bogdan Duca in Uncategorized.
trackback

Multe instituţii publice şi-au făcut conturi pe site-uri de socializare. E şi firesc. Astfel se transmit şi se popularizează mult mai uşor anunţurile, activităţile sau pur şi simplu informaţiile cu privire la instituţiile respective.

IICCMER (Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului românesc- lung nume, nu?) are şi el cont pe facebook. Ceea ce evident că nu e rău. Numai că cel ce administrează acel cont de Facebook ţine să ne transmită ce cărţi (nu despre comunism) au mai coordonat sau scris unii membri din conducere. Hai să spunem că nici asta nu ar fi rău…Să îndemni să citească oamenii o carte, e un lucru bun.

Dar în seara asta contul de Facebook al IICCMER ne-a oferit o surpriză neplăcută. Cu un comentariu îndurerat, administratorul contului ne-a postar un link către un articol din revista 22 în care domnul Hurezeanu era acuzat că….a fost obiectiv cu privire la Ion Iliescu.

Lăsăm pentru altădată discuţiile despre ura asta nesănătoasă, despre resentimentul de care suferă atâţia oameni deştepţi. Să vorbim mai bine despre cum o instituţie publică tinde să devină instituţie de partid. Cum care partid? Cel unic…al Martorilor lui Băsescu.

P.S. Băsescienii de pe înliniedreapta.net au si reactionat in apararea politizarii IICCMER. E trist… Dar totuşi vă invit să remarcaţi ceva. In 2003-2004, atât ei cât şi noi comentam revoltaţi politizarea de către PSD a tot ce se chema instituţie publică în România. Acum, PSD comentează revoltat, politizarea de către Băsescu a râului şi ramului….

Cine au rămas constanţi pentru depolitizare, pentru neutralitate şi decenţă în discursul public? Noi, cei de dreapta (sau mai puţin de dreapta, dar categoric democraţi) de pe lângă PNL.

Reclame

Comentarii»

1. Lilick - februarie 10, 2011

Ei, asa PNL a ramas si singurul care a votat imediat pentru ridicarea imunitatii unui ministru liberal. La PSD si PDL nu e cazul. Pe mai multe teme am ramas singurii.

2. O opinie - februarie 11, 2011

Mama ce delir desavarsit ai scris tu aici… Nu cred ca am vazut vreodata intr-un spatiu atat de restrans mai multe aberatii, afirmatii false si generalizari pripite.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: