jump to navigation

V-aţi uitat la ştirile TVR în ultima vreme? februarie 9, 2011

Posted by Bogdan Duca in Uncategorized.
trackback

Eu am comis păcatul să văd o reluare a acestor ştiri, acum câteva minute….
Ce am văzut? Că USL, în ciuda sondajelor optimiste, nu merge deloc bine. Că Voiculescu şi Ponta sunt la cuţite, că în teritoriu organizaţiile nu se înţeleg iar protocolul este impus cu manu forte de la centru.
Am mai aflat că preşedintele PC Iaşi este foarte supărat că nu va avea candidat propriu (cu care să piardă, desigur, n.m.) la primăria Iaşi, că preşedintele PNL Braşov şi-a dat demisia din conducerea organizaţiei sale şi că (asta e cea mai tare ştire a serii!) garda veche a PSD, speriată că se vor întina idealurile socialismului, vrea să fugă spre unicul partid de stânga de la noi: UNPR.
Tot e bine (sau n-am prins eu rubrica) că nu am văzut şi nişte ştiri cu tineri mineri mulţumind preşedintelui Băsescu pentru grija pe care o poartă el clasei muncitoare. Sau cu un cor militar care cântă o odă Subofiţerului Suprem (căci am înţeles că ofiţerii sunt nişte laşi bogaţi şi impertinenţi, nu?).

Aţi râs? Şi eu.

Şi ca să râdeţi mai bine: a trecut tacit prin Parlament o propunere excelentă (de dreapta, pentru care merită felicitaţi!) a PSD, de anulare a abonamentului obligatoriu Radio-TV. Deci mizeriile astea nu se vor mai face decât parţial prin banii noştri.

Informaţia asta am primit-o, desigur, tot de la ştirile TVR, unde se exprima îngrijorarea cum că TVR-ul o să moară fără taxa respectivă.

Serios acum, la TVR trebuie reformă. Trebuie reduse salariile şi sumele alocate pentru colaborări cu muultă nesimţire. Trebuie să dispară studiourile tv locale, unde nu se spune nimic. Trebuie să dispară TVR2 şi TVR3- dubios de inutile. Trebuie să dispară şi TVR Ştiri- o bună cale de a manipula politic. Trebuie să dispară sinecurile şi colaborările pentru „prieteni” (că sunt „prietenii” de acum sau cei de mâine).

Şi desigur, TVR trebuie scăpat de scursuri linguşitoare precum Rodica Culcer…. Trebuie ferit de aservirea odioasă faţă de interesele nu doar ale unui partid ci mai ales ale unui om, în cazul nostru, Traian Băsescu.

Vreau două posturi publice: TVR şi TVR Cultural (dar şi acela fără inepţii dureroase şi duioase precum….Horoscopul Cultural).

Şi vă asigur că aceste posturi vor putea trăi din publicitate.

P.S. Aflu acum că 84 % din ştirile tv priveau doar puterea. În seara asta, ca reacţie la protestul partidelor de opoziţie faţă de această realitate, s-au dat numai ştiri despre opoziţie. Toate negative. :))). Culcer sucks!

Reclame

Comentarii»

1. Garcia Muerte - februarie 9, 2011

La ce poti spera in conditiile in care sefia Stirilor o detine doamna coloneleasa Culcer? Ce echidistanta poti discerne cand, ca si comentator politic al postului figureaza Cristian Patrasconiu, director adjunct la ISP? Iar cand ai doar executanti loiali si fideli precum un domn Mihai Radulescu, cititor de prompter, mare fan al Culceresei dupa cum se autodeclara intr-un recent interviu, la ce sa te astepti de la stitile TVR? Obiectivitate? Neeee! Muta pe BBC daca vrei asta.

2. Catalin - februarie 9, 2011

Bogdan, e clar stilistic vorbind ca tu iti scrii textele numai pentru „prieteni”, adica pt cei care deja iti impartasesc umorile politice de moment. Imi pare rau, dar senzatia pe care o lasi e ca scrii ca sa „rida” si altii, cot la cot cu tine, nu ca sa dezvalui adevarul celor care nu il cunosc..

3. berenger - februarie 9, 2011

”a trecut tacit prin Parlament o propunere excelentă (de dreapta, pentru care merită felicitaţi!) a PSD, de anulare a abonamentului obligatoriu Radio-TV.”
”Începând cu luna februarie a anului 2003, prin modificarea legislaţiei privind taxa tv, apare noţiunea de taxă pentru serviciul public de televiziune în locul celei de taxă de abonament de televiziune.” http://www.tvr.ro/articol_organizatie.php?id=227
stau si ma intreb cine era la putere prin 2003…

4. Bogdan Duca - februarie 9, 2011

Berenger: Important este ca au luat acum o initiativa care este, in esenta ei, liberala. Si trist ca PNL nu s-a gandit la asta.

TVR, cu Culcer sau fara, este o institutie nejustificat de mare si de costisitoare.

5. berenger - februarie 9, 2011

ca sa spun in alte cuvinte ce spui tu, tevereul a fost jucarica fiecarui partid de la putere. sa fim seriosi, nici sub usele nu va fi altfel, iar surse de finantare se vor gasi ele…

6. Bogdan Duca - februarie 9, 2011

Daca ne mobilizam sa reformam institutia, vom reduce si politizarea.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: