jump to navigation

Bătălia pentru capitală Februarie 8, 2011

Posted by Bogdan Duca in Uncategorized.
trackback

Răspund iar provocărilor lansate de prietenii de la Spune şi tu!.

Anumite voci susţin, din punctul meu de vedere grăbit şi iresponsabil, că domnul Sorin Oprescu ar trebui să fie candidatul USL la primăria Capitalei.
Dar de ce grăbit? Pentru că bătălia pentru Bucureşti, în acest moment cel puţin este bătălia pentru sectoare: pentru apărarea unei împărţiri administrative eficiente şi cu o lungă tradiţie istorică.
Din păcate, Sorin Oprescu tinde să susţină proiectul de distrugere administrativă a Bucureştiului, amânând, în interesul PDL, organizarea referendumului pentru Bucureşti solicitat de PNL şi PC….

De ce iresponsabil? Pentru că toate cele trei partide din USL au forţa electorală şi resursele umane pentru a putea propune un candidat al lor, nu de a susţine un candidat independent.
Mai mult, de la USL aşteptăm un altfel de politică şi un altfel de politicieni. Modelul Băsescu nu trebuie să se mai regăsească în politica românească. Iar Sorin Oprescu este un politician dintr-o bucată….Din păcate aceeaşi bucată ca şi din cea din care e făcut şi Traian Băsescu.

Chiar avem nevoie de politicieni golănaşi, miştocari care să îşi urmărească doar propriul interes şi propria imagine? Chiar alegătorii noştri trebuie să aleagă doar între tipul politicianului mahalagiu (Băsescu, Oprescu, Teo Trandafir) şi tipul politicianului „Ştefan Gheorghiu” (Boc, Mircea Toader, Paul Gherasim)?

Comentarii»

1. atreides - Februarie 8, 2011

Hm, tocmai faptul ca si PNL si PSD au oameni care ar putea fi primari generali creeaza dificultati, toata lumea se va intreba de ce de la aia si nu de la noi? Orgoliile pentru Bucuresti vor fi atat de mari incat va fi extrem de greu sa se aleaga un candidat de la unul dintre cele doua partide. Deci eu cred ca se va ajunge la solutia unui independent, care poate fi Oprescu dar nu neaparat, s-or mai gasi si alti independenti sau tipi cu profil de independenti. Dar daca e sa fie altul, ar fi bine sa inceapa sa il caute ACUM.

2. Bogdan Duca - Februarie 9, 2011

Se poate gasi o solutie. Dar nu solutia Oprescu.

Oricum, mai avem un an si patru luni pana la locale. Cate se pot intampla in intervalul asta…

3. maria - Februarie 9, 2011

eu cred ca chiliman e bun pt capitala…s a dovedit a fi un bun gospodar,bun organizator si manager…ne aratat ca se poate face ceva si pt noi cetatenii..reabiliteaza blocuri,gradinite.scoli,licee dar mai face si adaposturi pt caini,ceea ce ne arata ca are si un suflet bun..si ne mai si asculta parerile prin referendumul care tocmai la initiat…sa mergem in martie la referendum..

4. cristi.apetrei - Februarie 9, 2011

O solutie buna ar fi Chiliman! Un primar care a facut numai lucruri extraordinare in sectorul 1 . A facut reabilitari , a marit bugetul aducand investitori , a rezolvat problema cainilor maidanezi. De ce Oprescu? Vad ca s-a aliat cu tanti Udrea si renunta pe zi ce trece la statutul de independent

5. oana - Februarie 9, 2011

Eu una nu cred ca Oprescu se mai bucura de popularitatea de la inceputul mandatului. Chiliman sustinut de USL cred ca il va ingropa pe Oprescu, mutarile pe care le fac PDL, UNPR si UDMR au efect in provincie dar in Bucuresti nu cred ca se vor resimti prea mult.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: