jump to navigation

Traian Băsescu şi armata română ianuarie 23, 2011

Posted by Bogdan Duca in Uncategorized.
trackback

Traian Băsescu şi-a asumat rolul de mediator între guvern şi cadrele militare în rezervă, din armată, poliţie şi din serviciile secrete. Nimic de comentat negativ. Funcţia de mediere este una din funcţiile constituţionale ale preşedintelui. Este bine că Băsescu mai exercită, din când în când şi atribuţiile constituţionale.

A făcut o declaraţie de bun-simţ într-o parcare şi apoi a chemat pe Boc şi pe miniştri de resort la Cotrceni pentru a vedea ce se poate face. Unicul lucru pe care îl putea face ca să împace şi pe rezervişti cu guvernul. Astfel, a decis să amâne până la 31 decembrie 2011, procesul de recalculare a pensiilor.

Ce a făcut Băsescu cu ticăloşie:
1. A jignit pe toţi ofiţerii, siliţi să părăsească sistemul şi să iasă la pensie pentru că ERA ÎN INTERESUL ROMÂNIEI să o facă.
2. A încercat să provoace tensiuni în corpul ofiţerilor în rezervă, încercând să creeze distincţii nefireşti între ei.
3. A evitat să solicite sancţiuni pentru acele instituţii guvernamentale care au făcut posibil haosul ce a dus chiar la moartea unor rezervişti.

Ce nu a făcut Băsescu:
1. Nu a menţionat faptul că această recalculare a pensiilor nu este legitimă din punct de vedere juridic. Nicio lege nu se aplică retroactiv decât în măsura în care aplicarea retroactivă este favorabilă celui căruia i se aplică.
2. Nu a menţionat faptul că ofiţerilor în rezervă li s-a luat şi demnitatea de ofiţeri.

Ce a reuşit să facă în interes personal, Traian Băsescu, a fost să manipuleze opinia publică, evitând să se confrunte cu reala problemă: toată această recalculare ilegală a pensiilor se dovedeşte ca fiind fără nicio justificare financiară, măcar, din moment ce, potrivit chiar lor, pensiile cresc şi nu scad….

Apropos de chestiunea fostei Securităţi, pe care un „deontolog” de talia lui Dan Tapalagă, o ridică în această seară.
Nimeni nu a împiedicat nici pe Traian Băsescu, nici guvernul Boc, nici Parlamentul controlat de PDL, să elaboreze, să treacă şi să promulge o lege cu privire la pensiile foştilor securişti dovediţi că au făcut poliţie politică.

Reclame

Comentarii»

1. Lilick - ianuarie 23, 2011

„Dreptaciul” Tapalaga ridica in slavi la RTV principiul conform caruia e bine sa iei de la bogati si sa dai la saraci. Concret: in timp de criza nu e rau sa fie scazute pensiile mari si crescute cele mici. :))

2. Bogdan Duca - ianuarie 23, 2011

Referitor la chestiunea securistilor, repet: cand Traian Basescu si-a asumat raportul comisiei Tismaneanu si-a asumat si solicitarile si recomandarile de la sfarsitul acestui raport.
NU A FACUT NIMIC DIN CELE PREZENTATE ACOLO! Iar acum jurnalisti, altfel celebri pentru servilismul lor fata de Basescu, dau vina pe altii pentru ceea ce nu a facut chiar idolul lor…

3. ciheianu - ianuarie 24, 2011

D-le Tapalaga,oare a cui interese la servesti, cum poti fi atat de cinic si nedrept, partinitor pana in panzele albe, oare din ce aluat te-au plamadit parintii, de manifesti atata ura fata de armata romana,de traditiile istorice ala acesteia.Pe tine te intrece in ura si dispret fata de ostirea tarii, numai Radu Moraru.Cele doua trusturi media pe care le critici si tu si presedintele au dat o mana de ajutor unor militari nefericiti si nedreptatiti si uite ca au reusit sa le prelungeasca cu un an agonia, ca e bine, ca e rau vom vedea, deocamdata militarii isi vor putea randui viata pentru o perioada de timp. Nu cunosc daca ai urmarit emisiunile TV 10, referitore la pensii, iesirile turbate a lui Moraru la adresa armatei,modul cum incerca sa invrajbeasca civilii din audienta, impotriva pensionarilor militari, parca era Gobels si pregatea un razboi civil, asa ceva nu e posibil, e chiar problema de securitate nationala iar tu il sustii. De ce d-le Tapalaga cand ai putea fi elegant in exprimare,mai convingator, mai persuasiv. Crezi ca militarii nu-si dau seama ca pensiile peste 4-5 mii de lei sunt incorecte sa nu mai vorbim de cele peste 10 000, dar ce vina au ei, nu sunt a lor, sunt a magistratilor ,aviatorilor si a unor generali colaborationisti a guvernantilor si politicienilor, ei le-au ingreunat umerii cu constelatii de stele.Tot ei au si ani multi lucrati, deoarece incadrarea in grupele de munca este tot o cacialma, unii au obtinut si 20 de ani vechime iar altii nimic desi au lucrat in aceleasi conditii de munca si nu e corect, Sunt multe nedreptati, dar nu pensionarii de rand sunt vinovati, atunci de ce te razbuni pe toti, de ce iti permiti sa-i faci betivi, ce morala de ziarist ai. Ce ai spune d-le Tapalaga daca eu sau altul ar spune ca maicata a fost sau ma rog este o c…a, ar fi cam acelasi lucru, dar cine-si permite sa faca afirmatii jignitoare fara niciun suport la adresa altor persoane.De ce te razbuni pe toti pensionarii militari, ce stii tu despre armata, de ce o urasti atata, cine te invata si indeamna sa o umilesti si injosesti, si nu in ultimul rand ,de ce ai un comportament fascist d-le Tapalaga ? ? ?

4. ciheianu - ianuarie 24, 2011

Am uitat ceva d-le Tapalaga, d-na Prora va e cumva sotie, stiti de ce, sunteti doua trompete care, canta pe acelasi solfegiu !!!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: