jump to navigation

Adevărul mincinos al domnului Traian Băsescu decembrie 10, 2010

Posted by Bogdan Duca in Uncategorized.
trackback

Minciuna demonică nu este aceea care afirmă opusul adevărului ci aceea care spune lucruri adevărate într-un aşa mod şi într-un astfel de context încât adevărul să fie compromis, decredibilizat, batjocorit.
Domnul Traian Băsescu spune un adevăr atunci când afirmă că Statul nu trebuie să stea după fundul fiecărui cetăţean, că aceasta era treaba comunismului, nu este treaba unui Stat modern şi democratic. Da! Statul nu trebuie să aibă prea multă grijă de cetăţeni, nu trebuie să fie o dădacă grijulie care să depersonalizeze şi să transforme cetăţenii în nişte adulţi imaturi.
La fel domnul Traian Băsescu are dreptate: numai Statele socialiste şi comuniste cheltuiesc sume enorme de bani pentru un aparat represiv, administrativ, sanitar şi educativ, menit să stea după fundul fiecărui cetăţean, oferindu-i strictul necesar, educându-l aşa cum vrea statul, pedepsindu-l dacă face prostii sau se revoltă, dăruindu-i tot ce îi trebuie pentru supravieţuire.
Dar domnul Traian Băsescu când spune aceste adevăruri incontestabile o face pentru un scop mincinos şi ticălos: justificarea deresponsabilizării statului în menţinerea unor politici sociale absolut necesare precum şi argumentarea sărăcirii cetăţenilor din sectorul bugetar, acuzaţi ca fiind inutili.
Căci domnul Traian Băsescu şi regimul domniei sale s-au remarcat printr-un război împotriva bugetarilor utili (profesori, medici, cadre militare, de poliţie şi din serviciile secrete) dublat de intensificarea până la blocarea economiei a politicilor de creştere a fiscalităţii (mă gândesc la cele câteva sute de mii de firme, victime ale „forfetarului”-care nici nu era chiar un impozit forfetar).
În schimb, domnul Traian Băsescu şi fidelii săi nu au depus nici un efort pentru a pune la cură de slăbire Statul. Da- i-a pus la cură de slăbire pe unii din beneficiarii Statului dar Statul a rămas acelaşi mamut atotputernic, care de data aceasta nu mai este social ci doar represiv şi favorabil cu o clientelă politică imoral de prosperă.
Când domnul preşedinte Băsescu vorbeşte de reforma statului, aceasta nu îl determină să dizolve ICR-ul, o instituţie publică, aflată sub înaltul patronaj al domniei sale, ce se remarcă prin plata sinecurilor şi prin finanţarea proiectelor prietenilor politici sau care pot ajuta la construirea unei imagini. Acest lucru nu îl face să se gândească la inutilitatea absolută a unor ministere şi departamente ministeriale tipic socialiste, precum Ministerul Turismului sau departamentele „de tineret” şi „de sport”.
Domnul Traian Băsescu, atunci când vorbeşte de faptul că Statul nu trebuie să stea după fundul cetăţenilor, nu se gândeşte nicio clipă la desfiinţarea CNCD (tribunal tipic bolşevic şi neconstituţional ce amendează delictele de opinie), CNA (o „telecomandă” pentru care trebuie să plătim o grămadă de secretari de stat, care decid ce trebuie şi ce nu trebuie să vedem la televizor), CNSAS (o echipă de secretari de stat care girează….munca ştiinţifică de arhivă), IICCMER (bun prilej instituţional prin care guvernul a preluat de la Administraţia Prezidenţială obligaţia de a sinecuriza pe câţiva din oamenii preşedintelui) şi muuulte alte asemenea instituţii.
Ce e şi mai grav e faptul că domnul Traian Băsescu şi guvernul „de dreapta” al domniei sale nu au nici o problemă în a plăti servicii poliţieneşti menite să le protejeze puterea şi interesele.
Nu pot să nu mă gândesc la armatele de informatori ai serviciilor secrete şi ale jandarmeriei care stau pe bloguri şi facebook doar ca să ştie din timp ce face opoziţia. Manifestaţia „Miliţiei spirituale” de la BCU a fost făcută publică cu 12 ore înainte de a avea loc. Deşi planificată la ora 12, băieţi „cu urechelniţe” erau la studiu prin BCU de la ora 10, iar cameramanii şi agenţii sub acoperire ai jandarmeriei (are jandarmeria dreptul să infiltreze agenţi în civil?) filmau şi pozau de zor încă de la începutul manifestaţiei…
Deci domnul Băsescu minte spunând adevărul într-un mod demonic. Justifică, în numele valorilor de nedepăşit ale liberalismului, sărăcirea cetăţenilor, întărind în schimb, Statul. Efectul pervers este triplu: o grămadă de fraieri vor admira pe Băsescu, care „pune degetul pe rană”, dând vina pe pensionari, profesori, medici şi poliţişti. Aceşti fraieri vor menţine puternic nucleul sectar al grupării martorilor lui Băsescu. Pe de altă parte. domnul Băsescu ne aruncă praf în ochi pentru a nu vedea ceea ce se întâmplă: transformarea Statului într-un puternic instrument de dictatură personală.
În sfârşit, prin acest tip de discurs, domnul Traian Băsescu şi gruparea sectară a domniei sale, decredibilizează, pentru mulţi ani de acum înainte, idealurile dreptei liberal-conservatoare.

Reclame

Comentarii»

1. Catalin TIMOFCIUC - decembrie 10, 2010

O mică precizare: în cadrul jandarmeriei funcţionează Grupa de Cercetare-Documentare care este prezentă în acest fel la manifestaţii.

Legat de discursul lui Băsescu, în Franţa ar fi fost mutilat.

2. Razvan - decembrie 12, 2010

Parca vorbim de Ministerul Gandirii cu toate departamentele din subordine …in varianta orwelliana:).


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: