jump to navigation

Anticomunismul domnului Baconschi (şi al Preşedintelui Traian Băsescu) noiembrie 18, 2010

Posted by Bogdan Duca in Uncategorized.
trackback

Ştiţi cine este laureatul premiului Nobel pentru Pace de anul acesta?

Liu Xiaobo- un dizident chinez, condamnat la ani grei de închisoare pentru că a îndrăznit să solicite comuniştilor chinezi să accepte democratizarea ţării.
Deci un „infractor nenorocit”, nu?
Ca atare, Republica Populară Chineză a ameninţat cu represalii grave orice stat care-şi va trimite ambasadorii la ceremonia de decernare a premiului Nobel pentru pace.

Evident că statele serioase au râs în nas chinezilor.
Cine nu a făcut-o? România, între altele. De ce? Răspunsul l-a dat directorul Institutului Nobel, Geir Lundestad, care spunea că aceste ţări „aşteaptă încă instrucţiuni”. De la cine? De la Biroul Politic al Partidului Comunist Chinez, evident….

Domnul Teodor Baconschi, mare diplomat, teolog şi creştin-democrat, speranţa multora de a fi urmaşul la Cotroceni al domnului Traian Băsescu şi, constituţional, subordonat domnului Traian Băsescu, pe care îl ştim toţi ca fiind un mare anticomunist şi un rusofob (doar stenogramele Alro Slatina, ticăloasele, îl denunţă a fi altfel), şi-a arătat muşchii săi creştin-democraţi- consolidaţi ideologic la şcoala de cadre de la „casa Şoricelul”. Dar să îi vedem declaraţia pentru Mediafax:

„Noi nu ne temem nici de represalii, nici de altceva, dar în acelaşi timp înţelegem de mulţi ani sensibilităţile prietenilor noştri chinezi. Nu am vrea să intervenim în marea lor societate într-un fel sau altul. Cred că chestiunea decernării premiului a fost un act de libertate în Europa din partea Fundaţiei Nobel şi nu contestăm niciun fel de opţiune când este vorba de o personalitate sau alta care contribuie la bunul mers al dialogului în această lume. Nu vom fi acolo cu şeful de misiune. Vom vedea pe cine trimitem, dar nu va fi şeful misiunii”

Vedeţi ce frumos vorbeşte tovarăşul Baconschi? Mai că te gândeşti că citeşti o notă de politică externă de prin anii 70: „marea lor societate”, „prietenii noştri chinezi”.
Şi…hotărât să nu îi supere, va trimite la ceremonie pe…cineva de la ambasada României în Suedia….
Acesta se numeşte boicot prin subreprezentare şi este nu doar dovada lipsei de coloană vertebrală a acestei conduceri a României care e foarte anticomunistă şi de dreapta doar când e să se ia la trântă cu Iliescu şi cu Ponta…. Este dovada lipsei de respect a Statului român faţă de valorile democraţiei….

Domnii Tismăneanu şi Neamţu, altfel implicaţi în efortul de eliberare a lui Liu Xiaobo, nu au oare intenţia de a condamna, fie şi formal, gestul inadmisibil al lui Teodor Baconschi?
Noi, ăştia din opoziţie, le vom cere de acum înainte domnilor Băsescu şi Baconschi să facă „ciocu mic” (în spirit pedist, desigur) când mai vine vorba de anticomunism. Ne-au convins….

Reclame

Comentarii»

1. atreides - noiembrie 18, 2010

”Noi, ăştia din opoziţie, le vom cere de acum înainte domnilor Băsescu şi Baconschi să facă “ciocu mic” (în spirit pedist, desigur) când mai vine vorba de anticomunism. Ne-au convins…” Ei, eram noi convinsi dinainte…

2. Lilick - noiembrie 18, 2010

Acum doar confirma… 🙂

3. Lilick - noiembrie 18, 2010

Si sa nu-l uitam nici cu tratatul de frontiera cu Moldova, declarat de Ghimpu ilegal si neconstitutional.

4. Micawber - noiembrie 18, 2010

Pana una, alta, Bakonsky ramane in istorie ca patronul fraudei electorale evidente de la ambasada din Paris. Doctrina serioasa, crestin-democrata, nu gluma, cu miile de votanti pe ora.

5. paulgsandu - noiembrie 22, 2010

Bogdan, chestia asta m-a scandalizat si pe mine.. Cum iti ziceam mai acum cateva zile, probabil ca vor trimite femeia de serviciu de la ambasada Romaniei sa asiste la ceremonie; sau portarul. Iar argumentul oferit de d-nul Baconski e zguduitor, pentru ca arata in ce masura ipocrizia a contaminat clasa politica romaneasca. Iar domnul Baconsky nu e oricine, ci parintele acestei „noi” crestin-democratii romanesti. O fi asta doctrina politica dominanta in China? Altfel nu-mi explic cum ne-am infrati noi cu ei, daca nici crestini nu sint, nici de democratie nu prea au auzit. Sau o fi Baconsky descendetul te miri carui mare conducator chinez..


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: