jump to navigation

Domnul Patapievici şi statul minimal octombrie 22, 2010

Posted by Bogdan Duca in Uncategorized.
trackback

Domnul Patapievici îşi trăieşte momentul de glorie. Este făcut cavaler, pentru serviciul său credincios, de către domnul Băsescu şi este considerat de revista 22 ca fiind un reper intelectual al dreptei româneşti, dedicându-i-se un număr special. Mai mai că vom auzi că şi-a susţinut şi doctoratul…
Nu este intenţia mea de a nega domnului Patapievici faptul că îi este credincios (ca un câine, aş putea spune) domnului Traian Băsescu. Şi, serios vorbind, cărţile importante ale domniei sale îl aşează categoric pe lista reperelor culturale ale dreptei româneşti (dacă nu ar fi trecut şi la activism în plan public, mai mai că l-aş fi crezut un om de dreapta). Cât despre doctorat, ştim toţi că nu e nevoie de un doctorat ca să te arăţi lumii ca om deştept.

Ce m-a amuzat- intrigat la domnul Patapievici a fost felul cinic în care, în interviul cuprins în numărul special dedicat domniei sale, anunţă, încă din titlu, faptul că „România a ratat complet ideea statului minimal”.

„După părerea mea, România a ratat complet ideea statului minimal, singura bază raţională a reformei statului.”- ca să îl cităm.
Păi, nene, mă întreb eu, scărpinându-mi chelia, nu e domnul Patapievici director la ICR, o instituţie bugetofagă inutilă? Nu sunt prietenii domniei sale, libertarian-conservatorii domni Tismăneanu, Stanomir şi Neamţu, funcţionari vajnici ai unei instituţii întemeiate de guvern după ce primii doi domni îşi pierduseră modestele sinecuri prezidenţiale de la Cotroceni?
Şi atunci când i-am reproşat, public şi personal domnului Patapievici, faptul că ICR-ul este o chestie contra naturii pentru adeptul oricărui tip de stat minimal, nu am fost tratat ca felonist (nu căutaţi pe google: înseamnă „vasal trădător”), chel, gras şi nesimţit?

Enfin… După ce termină cu aceste repere intelectuale ale dreptei româneşti, poate cei de la revista 22 vor trece şi la prezentarea reperelor morale. Cu astea intelectuale ne-am cam lămurit.

Comentarii»

1. Catalin Trandafir - octombrie 22, 2010

Sa suga ce-a promovat peste hotare !!

2. john - octombrie 22, 2010

auzi bre, Omul Recent face cat 3 doctorate bune in Romania (si unul afara)

tu cand mama ma-sii o sa scrii ceva inteligibil?

Nicoara Ovidiu - octombrie 23, 2010

Va scrie inteligibil in momentul in care Domnia-Voastra va veti exprima decent!

3. Ilie Catrinoiu - octombrie 22, 2010

Omul recent face cat face autorul ei: un om recent. 🙂

4. atreides - octombrie 25, 2010

Ai vazut ce zicea Emil Constantinescu la Vorbe grele? Ca Romania e o tara a surogatelor: inainte de ’89 nu mai aveam cafea, avem nechezol, iar acum nu avem de exemplu filosofi, ci acel surogat de filosofi numit eseisti. Nu a dat exemple, da’ noi putem sa banuim ca se gandea printre altii si la cel mai fizician dintre filosofi sau cel mai filosof dintre fizicienii romani.

5. Alexandru Racu - octombrie 27, 2010

E interesant faptul ca ei te-au facut pe tine „felonist”, iar tu i-ai facut pe ei, intr-o postare recenta, „felationisti”. Rimeaza 🙂

6. Octavia - octombrie 30, 2010

felonist suna mai bine 😀 eh, numai suna 🙂

oricum, daca omul recent a reactionat asa, inseamna ca se simte cu musca pe caciula .. :))

7. VEZI MISCAREASOCIALISTA RO - octombrie 31, 2010

VREM NATIONALIZARE ,PARTID UNIC SI ECONOMIE PLANIFICATA 1

Bogdan Duca - octombrie 31, 2010

Ati gresit site-ul. Ba chiar si istoria. Economia planificata s-a dovedit o ineptie falimentara de ceva timp, partidul unic este sinonim cu dictatura, iar nationalizarea este echivalentul unui atentat la natura umana.

Mai bine va limitati la a face parastase la mormantul lui Ceausescu…

8. henry - noiembrie 23, 2010

buna seara. sunt totalmente de acord cu opiniile d-voastra pana la un anumit punct, mai ales ca ele sunt fundamentate pe o cultura destul de solida. insa mi se pare oarecum imatura aceasta atitudine agresiva la adresa statului, de aceea imi exprim rezerva vis-a-vis de intreg proiectul d-voastra. dar, sa ma explic totusi pe scurt. in 1996 am crezut in schimbare si am trait o oarecare dezamagire, deoarece aceasta a fost de suprafata, apoi intre 2001-2004 am fost scarbit de tot ce se intampla in politichia noastra, la fel ca majoritatea cetatenilor, presupun,iar in 2005 eram deja convins ca nu va fi nicio schimbare. de aceea am renuntat la locul de munca din invatamant si am inceput o afacere, chair de la 0, nu am dat mita nicaieri, mi-am platit impozitele si mi-am dezvoltat in acesti 5 ani afacerea. locuiesc intr-o noua zona rezidentiala (nu de fite si de posesori de BMW s6) si alaturi de vecinii mei ne-am organizat la nivel de comunitate a.i. am obtinut din partea primariei diverse utilitati pentru zona in care locuim, din nou fara sa dau mita sau sa „cunosc pe cineva”. iar acum, in 2010 d-voastra mai lansati mesaje politice. cred ca ati cam ratat momentul sau de fapt, se vor gasi „necopti” care sa mai puna botul la mesaje de genul acesta. problema, domnule duca, e ca statul nu poate fi schimbat, indiferent de cine va fi la putere, iar cetatenii ar trebui totusi, dupa 20 de ani sa-si dea seama ca doar initiativa proprie si o afacere proprie le poate asigura bunastarea. in loc sa va pierdeti timpul cu astfel de mesaje si poate sa le dati idei absurde unor tineri debusolati ce ar putea vedea o speranta in textele d-voastra, cred ca ar fi de dorit sa va concentrati asupra unor lucruri cu adevarat liberale si sa nu intrati in aceasta hazna a policului.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: