jump to navigation

Traian Băsescu, poliţiştii şi demnitatea naţională Septembrie 25, 2010

Posted by Bogdan Duca in Uncategorized.
trackback

Tot mai multe „fete mari” de prin mass-media se revoltă, în solidar cu portocalele stricate din secta Martorii lui Băsescu, pe comportamentul jignitor pentru demnitatea şi simbolurile naţionale al poliţiştilor care au demonstrat, uzând de violenţă verbală, contra lui Băsescu.

Păi nene, unde era povestea cu demnitatea naţională când primul bărbat al ţării, făcea glume fără perdea cu jurnaliste, făcea găozar un ziarist, o tâlhărea, la propriu, pe o ziaristă, teoretiza folosind metafore inspirate din sexul oral relaţiile internaţionale ale României?
Cât de demni eram când preşedintele nostru, jignea la televizor pe adversarii săi politici? Ce s-o fi întâmplat cu simbolurile naţionale, când preşedintele se îmbrâncea cu un avocat?
Ce s-o fi întâmplat cu demnitatea naţională când preşedintele se lăsa îmbrâncit de Berlusconi sau se plimba, ignorat şi ignorant, printre liderii europeni care îl tratau cu fundul?

Brusc, faptul că Preşedintele a fost făcut jigodie şi nişte şepci de poliţişti au fost aruncate peste gard, la Cotroceni, a deşteptat sentimentul naţional al portocaliilor.
Păi cu ce e termenul de „jigodie” mai puţin violent decât cel de „găozar”, „păsărică”, „supt pula la licurici”, „ţigancă împuţită”?
Cât despre şepci- poliţiştii nu mai sunt militari. Ca urmare nici costumele lor nu au statut de uniformă decât într-un uz superficial al termenului.

Şi apoi, cum să nu dai de pământ cu simbolurile unui stat care, prin conducătorii săi, îşi bate joc de tine, nenorocindu-te pe viaţă?

Aşa că….felicitările mele domnilor poliţişti! Citind despre mitingul dumneavoastră, mă simt mândru că sunt român şi, în ciuda ofuscărilor portocaliilor, mă bucur că sunteţi poliţiştii care mă apără pe mine. De ce? Pentru că dumneavoastră aţi apărat demnitatea naţională ieşind în stradă, înfruntând intimidările venite de la şefii dumneavoastră, ca să vă apăraţi drepturile. Or demnitatea se câştigă prin luptă, nu prin acceptarea pasivă a consecinţelor incompetenţei şi ticăloşiei altora!

Comentarii»

1. mihu - Septembrie 26, 2010
Bogdan Duca - Septembrie 26, 2010

Hmmm. Marinarul care lupta cu boierii rosii din cartierul Primaverii?
Fostul comandant al navei amiral al flotei comerciale romane, reprezentant al NAVROM la Anvers si director general in cadrul guvernului Dascalescu (toate functii importante, de incredere, din timpul unui regim politic pentru care loialitatea fata de partid era foarte importanta), e un soi de panselutza anticomunista, nu?
Cartierul Primaverii l-ar fi primit pe tanarul Basescu cu bratele deschise, daca revolutia din 1989 nu ar mai fi avut loc iar cariera sa politica ar fi fost aproape la fel de stralucitoare ca si cea postcomunista. Nu exista nici un element care sa nege aceasta evidenta.

Si miza de acum nu mai este „anticomunismul” lui Basescu ci combinatia trotil intre ambitiile sale de a se juca de-a reformatorul statului roman si esecul zgomotos al solutiillor sale anticriza.
Basescu ne-a tot povestit cum am tot iesit din criza. Ne-a indatorat la FMI doar asa, ca sa avem „centura de siguranta”, ne-a privat de un guvern cateva luni, in toamna lui 2009, doar ca sa aiba el prefecti loiali in ziua alegerilor prezidentiale.
Acum vedem consecintele. Iar Presedintele continua sa ne minta dand vina pe o guvernare de acum 2 ani de zile, pentru totala lipsa de coerenta a premierului sau favorit si pentru masurile agresive de pauperizare a societatii pe care si le-a asumat in solidar cu acesta.

Cat despre oamenii sai „noi”: furtul dovedit din Camera Deputatillor ii are ca protagonisti pe doua tinere sperante ale pedelismului, ambii oameni ai presedintelui. Asa cum om de casa al lui Basescu era si Monica Iacob Ritzi.
Sa dai vina pe PSD si PNL pentru ca, de doi ani ai nenorocit tara prin furt si incoerenta, e demagogie ieftina. Sa crezi un astfel de discurs, este o prostie.

2. Platon - Septembrie 26, 2010

mai duca, tu esti in libertate sau tintuit la nr.9 ?
ce mai face vadim ?

3. john - Septembrie 26, 2010

Duca e doar Bou, nimic nou..

4. ela - Septembrie 27, 2010

john si tu ce esti?

5. ela - Septembrie 27, 2010

acestea sunt singurele argumente care v-au mai ramas!

6. gorki - Octombrie 6, 2010

acest frustrat e si la doctorat la universitatea din bcuresti, coleg din pacate cu mine si face pe agitatorul acolo, contamineaza un spatiu decent cu instigari la revolta si alte chestii de-astea jenante. cum dracu l-au acceptat acolo nu-mi dau seama, mai ales ca am serioase rezerve in privinta elucubratiilor pe care le expectoreaza la intalniri. un caracter abject, plin de ura si care nu stie decat sa injure. asta ar trebui scos din mediul stiintific si trimis la pascut cu mircea badea si astia de speta lui, conspirationisti, stangisti, remus cernea, crin antonescu etc…sper s anu-l mai vad in graba

Bogdan Duca - Octombrie 6, 2010

Domnule din „mediul stiintific”, ai putea sa ai curajul „eroic” de a iti da numele. Si, desigur, seriozitatea stiintifica care ar putea sa te motiveze sa scrii corect romaneste.
Uffa! Dar de ce ma cert eu cu toti idiotii?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: