jump to navigation

22 iunie 1941 Iunie 22, 2010

Posted by Bogdan Duca in Uncategorized.
trackback

22 iunie 1941- ziua in care România a intrat în război împotriva comunismului şi pentru eliberarea pământurilor româneşti dintre Prut şi Nistru.
Dar, o să mi se spună, eram alături de nazişti. La fel, am comis crime inadmisibile contra evreilor şi ţiganilor în Transnistria…
În ciuda acestor greşeli şi crime pe care trebuie să ni le asumăm cu căinţă, trebuie să ne amintim cu mândrie de curajul armatei române şi al comandanţilor ei de atunci: regele Mihai şi generalul Antonescu.
22 iunie 1941 este o zi de care trebuie să ne aducem aminte cu mândrie.

Anunțuri

Comentarii»

1. ion - Iunie 22, 2010
2. Dan Patrascu - Iunie 22, 2010

Bigdane, iara vei fi considerat extremist si tras de urechi :))

3. ghostfamily - Iunie 23, 2010

Salut post-ul tau, Bogdan!
A fost o mareata fapta de curaj atunci, in 22 iunie 1941, iar momentele dramatice prin care a trecut tara noastra atunci sint vag cunoscute si reamintite astazi. Nu stiu ce ecouri media au fost ieri, insa am senzatia ca sub povara vinii/ rusinii de a fi luptat alaturi de nazisti pentru indeplinirea obiectivelor nationale contextuale de atunci, se prefera ca momentul sa fie trecut cu vederea

4. Sorin Adam Matei - Iunie 25, 2010

Sa nu uitam insa dezastrul de la Stalingrad. Romania a pierdut atunci peste 158,854 de soldati adica 16 din cele 18 divizii angajate in jurul Stalingradului. A fost cel mai mare dezastru din istoria Romaniei, care a pus Romania in tabara infrantilor pentru totdeauna.

5. Bogdan Duca - Iunie 25, 2010

@ Sorin Adam Matei:
Fie si pentru acei multi morti nu trebuie sa uitam ziua de 22 iunie. Dupa 50 de ani de istoriografie comunista, ce a ignorat lupta curajoasa a unei armate dotate primitiv impotriva URSS, trebuie sa ne gandim si la sacrificiile armatei romane.

Pana si nemtii, timorati de orice asociere posibila cu epoca nazista, au facut filme (precum Stalingrad) ce celebreaza curajul, sacrificiul si onoarea soldatului german.

6. Adrian - Iulie 6, 2010

@Bogdan Duca
Dupa aceea a urmat 23 august, iar noi trebuie sa traim cu acest fapt.

7. olahus - Septembrie 6, 2010

un post ce merita salutat, desi niste nuante nu ar fi stricat

nu „am luptat” si nu „am comis” nimic. Au luptat si comis soldatii de atunci (iar, ca sa nuantam mai mult, in spiritul adevarului istoric, crimele le-au comis unii dintre ei -o parte din cei care se aflau in Transnistria. Altii au fost omenosi cu deportatii evrei). Va refereati la statul roman de atunci? Daca da, numiti-l ca atare. Noi nu avem nici un merit pentru victoriile lui si nici o vina pentru marsaviile sale. Ne ramane doar memoria unor fapte, bune si rele, din care sa invatam ceva.

cu deosebita stima,

Olahus


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: