jump to navigation

13 iunie 1990- 13 iunie 2010 iunie 13, 2010

Posted by Bogdan Duca in Uncategorized.
trackback

La alegerile din decembrie 2009, poporul roman a votat (cu o majoritate discutabilă) cu un fost comunist, fesenist şi un responsabil care guvernează, după propriile declaraţii, sub influenţa alcoolului.

Dacă cei ce am fi fost împotriva lui Traian Băsescu am fi făcut un miting neautorizat în piaţa Universităţii contestând nişte alegeri recunoscute confirmate, până la urmă, de toate instanţele naţionale şi internaţionale îndrituite, foarte probabil că polţia ne-ar fi ridicat fără prea multe comentarii.

Dacă revoltaţi de faptul că am fost ridicaţi de poliţie, prietenii noştri ar fi incendiat ministerul de interne, poliţia şi ar fi cucerit televiziunea, aceştia ar fi fost consideraţi a fi golani, huligani şi supuşi şi ei rigorilor legii.

Iar acea majoritate (relativă) care a votat cu Traian Băsescu ar fi aplaudat, cum e şi firesc, căci un Stat funcţionează şi pe principiul respectării ordinii, nu?

Ei bine, în 1990 alegerile au fost libere. Oamenii au votat, ca boii (ca la toate alegerile postcomuniste de altfel) cu un comunist şi cu partidul comunist updatat. Dar votul cetăţenilor trebuie să fie respectat chiar şi atunci când e orientat spre un comunist nemernic sau spre un bişniţar mahalagiu… Căci aşa e democraţia, nu?

Dar în 1990 nu a fost democraţie: şi nu din cauza lui Iliescu, care câştigase alegerile cu o majoritate mai mult decât confortabilă ci din cauza unor tineri care nu puteau să accepte realitatea: majoritatea cetăţenilor români nu aveau aceeaşi opţiune politică ca şi ei.
Până la povestea cu minerii, prea repede uităm că huliganismul a fost provocat de democraţii din piaţa Universităţii, care au ars, au lovit, au ameninţat, au făcut ravagii….

Ce e mai tragi-comic e faptul că acum, golanii de la Universitate sunt solidari cu o parte din călăii lor: Băsescu, Măgureanu şi alţii eiusdem farinae. Dar dacă nu ar avea şi aceste aspecte comice, istoria ar fi chiar deprimantă, nu?

Reclame

Comentarii»

1. Ilie Catrinoiu - iunie 15, 2010

Nu e adevarat. Alegerile din 1990-1992 au fost furate in totalitate. Romanii nu au votat atunci cu Iliescu.

http://culianu.wordpress.com/2010/02/10/americanii-au-sprijinit-fsn-ul/

Toate uneltele lui Iliescu spun ca acele alegeri au fost libere, de la CTP – http://www.gandul.info/puterea-gandului/piata-universitatii-un-reflex-al-cenaclului-flacara-6396712 – la Patapievici, Plesu, Liiceanu. Macar CTP a recunoscut ca „În ’90, Ion Iliescu însemna ceva pentru mine”. Cand vor recunoaste si papagalii lui Plesu acelasi lucru?

Tocmai Plesu, care in 2 aprilie 1990 ii dadea unda verde Fundatiei Umaniste Dan Voiculescu, cu un buget de cateva milioane de dolari, bani furati din conturile Securitatii – http://www.stareapresei.ro/adevarul-despre-dan-voiculescu-11778.html :

„Cu toate ca Fundatia Dan Voiculescu a fost infiintata cu avizele legale ale Ministerului Muncii, ale Ministerului Justitiei, Ministerului Culturii (Andrei Plesu ministru), Invatamantului, Sanatatii si Academiei Romane, nici o asemenea institutie nu si-a propus vreodata sa intreprinda un control, asa cum prevede Legea”.

Deci, alegerile au fost furate, securistul care il urmarea pe Coposu ii spusese dinaite de alegeri cu cat va castiga FSNul alegerile.

Ion Iliescu: Secretele Mineriadei/ Ion Iliescu:„Îl asculta cineva pe Coposu?“ http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Cristian_Tudor_Popescu-jurnalist-_-In_Piata_a_ramas_o_adunatura_de_declasati_0_265174074.html

Normal, nu il asculta nimeni pe Coposu, la fel spune si Patapievici.

E interesat de investigat.
Din ce am citit pana acum, reiese ca dl Patapievici a fost inchis in decembrie 1989 de catre Securitatea pro-Ceausescu si eliberat de catre Securitatea pro-Iliescu. Pt ca se stie azi ca, bataliile din decembrie 1989 s-au dat intre cele doua factiuni ale Securitatii: Securitatea pro-Ceausescu si Securitatea pro-Iliescu, pt ca Securitatea dinainte de decembrie 1989 se scindase in aceste doua factiuni si se luptau intre ele pentru putere. Asta spune si Ion Varlam in cartea „PseudoaRomania” si asta mi-a spus si mie un fost ofiter de securitate prin vara anului 2006-2007 cu care m-am intalnit accidental pe litoralul romanesc si am inceput sa-l iau la intrebari.

Dl Patapievici spune asa in „Adevarul” – http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Horia-Roman_Patapievici-Romania_a_fost_pusa_de_Ion_Iliescu_pe_un_macaz_gresit_0_276572935.html :

„ADEVARUL: La 21 decembrie aţi fost arestat şi închis la Jilava. Ce s-a întâmplat în puşcărie la 22 decembrie?

De dimineaţă şi până în jurul prânzului, cei arestaţi şi înghesuiţi ca vai de ei au fost anchetaţi şi bătuţi sinistru. Am avut norocul să nu-mi vină şi mie rândul. Pe la prânz am observat că nimeni nu mai era chemat la interogatoriu. A apărut brusc un ofiţer, care s-a recomandat a fi comandantul puşcăriei. A întrebat dacă este cineva care are nevoie de asistenţă medicală. Şi, într-adevăr, era un om care avea o fractură deschisă de tibie – se vedea osul, sângele arăta ca nămolul. Era un altul cu un ochi care părea scurs din cauza bătăii. Gemea încetişor, ca o respiraţie a durerii. E greu de imaginat ce am putut vedea acolo.

După comandant a apărut, mai târziu, un tablagiu, un subofiţer de Miliţie, care ne-a zis şoptit: „Băieţi, a fugit dictatorul!” Până atunci eram bandiţi şi, deo dată, deveniserăm „băieţi”. După câteva ore am fost eliberaţi. Am făcut tot drumul de la Jilava până în centru pe jos. România se trezise. Trăia sărbătoarea primei ei libertăţi după o jumătate de secol. ”

Deci, dupa ce acea parte a Securitatii (nu stim exact care, dar dl Patapievici stie sigur) il inchide pe dl Patapievici, vedem ca imediat dupa ce Ceausescu fuge, deci dupa ce acea parte care il inchide pe Patapievici afla ca Ceausescu nu mai scapa – si deci Securitatea pro-Ceausescu e anihilata si cooptata de catre Securitatea pro-Iliescu – dupa aceea Patapievici e ELIBERAT.

Intrebarea mea este: de la indicatiile carei factiuni a Securitatii (pro-Ceausescu sau pro-Iliescu) putea sa fie ELIBERAT dl Patapievici dupa ce mascatii afla ca „a fugit dictatorul”?

Interesant, nu? 🙂

Am sa revin cu date exacte, ca sa nu se supere „intelectualii”.

2. cineva - iunie 21, 2010

ce pot sa spun este ca pana la turul 2 am avut o optiune
dar cum turma a votat „ca boii” sau, ma rog, ca oile, in turul doi am ales fiecare, cum ne-am prieceput mai bine.
sincer, Geoana NU mi s-a parut cea mai buna optiune.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: