jump to navigation

Solidarizare. Dar cu cine? Şi de ce? mai 24, 2010

Posted by Bogdan Duca in Uncategorized.
trackback

Se tot vorbeşte de solidarizare prin România. Adică să dea tot omul parte din salariu, să plătească toţi impozite şi taxe mai mari ca să se solidarizeze cu Statul aflat în….cacao.

Unii deontologi prezidenţiali ne dau exemplul Coreei de Sud, unde tot cetăţeanul a oferit cu împrumut statului până şi bijutieriile sale.

Dar ce avem în cazul românesc? Un Stat care de douăzeci de ani nu şi-a ajutat cu nimic cetăţenii (cu excepţia clienţilor politici, desigur), care nu a fost in stare sa termine o singura autostrada.
Ei bine, acest Stat, care prin proasta sa administrare a veniturilor ne-a adus aici, vrea sa ne solidarizăm cum au făcut-o …coreenii.
Mai mult chiar, plini de cinism, după ce au fost direct responsabili de situaţia în care suntem, preşedintele Băsescu şi premierul Boc ne cer să….îi credităm mai departe (nu că eu i-aş fi creditat cândva, după 2006).

Firesc ar fi ca să se facă sacrificii, dacă sunt necesare, deşi nu pensionarii, poliţiştii, profesorii, studenţii şi elevii trebuie să le facă, ci alţii. Dar nu cu această formulă de guvernare.
După ce administratorii acestui eşec: Băsescu şi Boc îşi vor da demisia şi se vor face alegeri, vom putea ieşi din criză.
Cat despre costul alegerilor anticipate: va fi la fel de mare (deşi categoric mult mai util) decât referendumul organizat în toamnă de Băsescu din raţiuni exclusiv electorale.

Reclame

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: