jump to navigation

Românii şi ţiganii sunt două popoare diferite! aprilie 21, 2010

Posted by Bogdan Duca in Uncategorized.
trackback

Ce o fi atât de greu de înţeles? Nu avem, ca naţie, nimic în comun cu ţiganii. Unica noastră neşansă este aceea că un număr mare de ţigani sunt din motive istorice şi cetăţeni români. Dar ţigani sunt peste tot: au şi cetăţenie maghiară. sârbă, cehă, poloneză, dar şi germană, italiană şi franceză.

Atunci de ce suntem noi, românii, asociaţi cu această etnie care, spre necinstea ei, nu a fost capabilă să facă nimic bun?

Când televiziunile franceze numesc ca fiind „salut românesc”, comportamentul unei bune părţi a neamului ţigănesc, nu ştiu cum să reacţionez. Să mă simt jignit? Să râd de ignoranţa celui ce a lansat conceptul de „salut roumain”? Să mă enervez?

Sunt nervos şi nu jignit. Din puţinul Occident pe care îl cunosc, am învăţat ceva. Omul de rând din Italia, cel puţin, face diferenţa dintre români (caucazieni) şi ţigani. Dar televiziunile încurajează aceste confuzii anormale dar…corecte politic.

Că ambasada României încurajează această confuzie, refuzând să facă distincţia etnică, acesta este alt motiv de enervare…

O dedicaţie (Paraziţii! deci limbaj neacademic):

Reclame

Comentarii»

1. Dan Patrascu - aprilie 22, 2010

propo de tema asta, tocmai am scris ceva despre corectitudinea politica si abordez, evident, si aceasta problema.

http://danpatrascu.eu/2010/04/22/despre-corectitudinea-politica/

2. Barbatsoi de la Parter - aprilie 22, 2010

Dintre toate natiunile care contin si populatie tiganeasca, noi, romanii, am copiat cel mai mult din comportamentul tiganesc. De aia celelalte popoare ne considera tigani. In momentul in care romanii vor invata sa se comporte civilizat, atunci se va face distinctie intre noi si tigani. In momentul in care si tiganii vor invata sa se comporte civilizat, atunci vor inceta discriminarile.

3. Ilie Catrinoiu - aprilie 25, 2010

eu cred ca marea problema a romaniei sunt politicienii. acesti politicieni au promovat in occident faptul ca romanii sunt tigani, sunt un popor de tigani. daca ma uit la basescu, da, asta e tigan sigur.

4. Spiritul timpului - mai 4, 2010

De acord cu barbatsoi de la Parter. Simplu. Noi ne asemanam cel mai mult cu tiganii, d-aia suntem numiti tigani. Frate, am invadat lumea. Romanii suntem peste tot. Crezi ca suntem bine-vazuti? Zici ca romanul s-a dus sa munceasca afara. Da si? Tot „oaspete care nu mai pleaca” te numesti. La fel si tiganii. Au invadat lumea. De unde vin? din Est. Care e cea mai mare tara din Est? Romania.

5. Ana C. Arad - mai 7, 2010

Sunt de acord cu Barbatsoi de la Parter.
Sunt si tigani (unul la un milion, ce-i drept) care incerca sa se „civilizeze”, dar sunt si romani (mai multi, din pacate) cu un nivel al coeficientului de inteligenta „sub temperatura camerei” pe care ii puten incadra in aceeasi categorie cu „oile negre” ale societatii.
Mai exista insa o metoda de a inceta discriminarile: eliminand partea discriminata :D.Putem incepe cu tiganii si manelistii, sa dam un exemplu.
Si sa-l impacam si pe ILie Catrinoiu, sunt multi politicieni care asculta manele. 😀


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: