jump to navigation

Filme, filme, filme…. ianuarie 12, 2010

Posted by Bogdan Duca in Uncategorized.
trackback

ŢARUL (2009)
Pavel Lughin ne propune un excurs teologico-politic în Rusia lui Ivan cel Groaznic. Vedem cum ajutat de Opricina (acest KGB avant la lettre), un om ce se doreşte a fi al lui Dumnezeu dar se înstrăinează de Biserică, instaurează un regim fundamentat pe credinţa în imanenţa şi iminenţa Eshatonului.
Piotr Mamonov, cel ce a interpretat magistral rolul nebunului pentru Hristos din filmul „Ostrov”, se întrece pe sine jucând rolul ţarului.

Vă propun câteva însemnări ale mele, făcute în timpul vizionării filmului.

Felul în care se îmbracă Ţarul este exact acelaşi ca îmbrăcarea ritualică a arhiereului în Liturghie la ruşi- etapic, în drum spre locul oficierii.
Diferenţa dintre o dictatură sângeroasă cu Dumnezeu şi una fără Dumnezeu. Biserica dar şi virtuţi cheie precum iertarea îşi găsesc locul lor firesc, cumva.
Comunismul bolşevic este rezultatul mariajului monstruos dintre marxism şi despotismul asiatic.
Cuba, Venezuela, Nicaragua- nu vor putea egala Coreea, Cambodgia şi Rusia

Într-un regim totalitar ateu, nu există nici o şansă ca Dumnezeu să intervină.

Şi încă ceva, numai un creştin autentic poate să se opună tiraniei. Dar numai o tiranie a creştinilor poate fi oprită de creştini.
Ce i-a împiedicat pe toţi cei care au căzut victime lui Stalin să se opună tiranului cum a făcut Filip faţă de Ivan cel Groaznic? Lipsa credinţei şi nu lipsa curajului….

Ce e foarte fain: când devii tiran din pricina unei utopii (Ivan, Lenin, Ceauşescu) nici o pedeapsă nu este mai mare decât aceea de a vedea prăbuşindu-se utopia ta. Ai fi chiar fericit să mori pentru ea, să ţi se dea şi minima satisfacţie că ai avut dreptate….

„Unde e poporul meu?” Aşa se sfârşeşte orice utopie….

THE BOOK OF ELI (2010)
Într-un timp al distrugerii, când crezi că nu a mai rămas altceva din tine decât un mănunchi de instincte animalice şi o inteligenţă subordonată lor, cel mai valoros obiect din lume este….Biblia.
Impresionant şi foarte adevărat…

Reclame

Comentarii»

1. mihai - ianuarie 14, 2010

Salut http://www.SpuneNuDrogurilor.com este o echipa recent formata, nonprofit, care si-a propus sa lupte pentru constientizarea opiniei publice, a tinerilor debusolati de societatea în care traim despre tot ceea ce înseamna consum de droguri într-un fel sau altul.
Daca prin actiunea ta, salvezi o singura viata de la decadere, considera ca ti-ai atins scopul, alaturi de noi toti ceilalti.

Daca doresti sa sustii aceasta campanie, afisaza pe blogul tau un banner, codul se preia de la: http://www.spunenudrogurilor.com vei fi sustinut si tu de aceasta campanie lasa un comentariu daca ne sustii sa te sustinem si noi Scuze de deranj


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: