jump to navigation

Crăciun plin de Hristos! decembrie 24, 2009

Posted by Bogdan Duca in Uncategorized.
trackback

Fie ca sărbătoarea Naşterii lui Hristos să ne umple şi nouă sufletele de bucurie şi minţile de conştientizarea faptului că toată lumea aceasta va trece iar viaţa noastră cea adevărată începe abia după ce vom ieşi din această Vale a plângerii, care este istoria noastră.

Reclame

Comentarii»

1. Alexandru Marin - decembrie 24, 2009

Craciun fericit va doresc ! 🙂

Mi-am permis sa citesc intrebarile adresate domnului Vosganian in ograda dumnealui. Imi permit sa va raspund si eu ca om de dreapta care si-a gasit in PNL un acoperis. Pt. prima oara, speriat fiind de o colaborare a PNL-ului cu PD-ul, am decis sa pasesc in sediul PNT-CD-ului si sa fac primii pasi acolo.

Cand am simtit ca in PNT nu mai am cum sa evoluez si ca partidul nu mai are nici o sansa de scapare, m-am indreptat spre PNL-ul eliberat de securistii lui Stolojan. Astazi, PNL-ul conserva toate principiile dreptei si in vremuri in care nici macar intelectualul nu mai da bani pe doctrina, ideologie si planul se face din 5 in 5 ani, cred ca a reusit sa isi faca treaba bine si personaje precum Varujan Vosganian sau Crin Antonescu stau marturie ca singurii oameni de dreapta din Romania se gasesc in PNL.

Sper ca parghiile dialogului dintre curentele de dreapta din PNL sa evolueze si sa tina aproape oameni ca dvs.

2. atreides - decembrie 25, 2009

Craciun fericit!

3. Bogdan Duca - decembrie 25, 2009

@Alexandru Marin:

Si eu cred ca majoritatea zdrobitoare a politicienilor de dreapta se gasesc in PNL. Unii mai pierd inca vremea prin PD-L, iar altii (foarte putini) sunt rataciti in hatisurile PSD….

PNL are insa multe lucruri de lamurit si mi-ar placea sa stiu toate aceste lucruri lamurite. O spun in calitate de alegator al partidului, de admirator al „mogulului” Patriciu (in care vad si un spirit teoretic excelent) si de om care crede in Crin Antonescu si in politicieni precum Vosganian, Iorgulescu, Hasotti sau Norica Nicolai, dar pe de alta parte nu se regaseste in opiniile unor politicieni penelisti precum Smaranda Enache sau Renate Weber (sa nu se inteleaga din asta ca as fi misogin ci doar…alergic la neomarxisme).

4. Alexandru Marin - decembrie 27, 2009

Domnule Duca,
Va rog sa imi scuzati raspunsul intarziat. Este drept, PNL-ul are multe zgaraieturi si rani deschise. Si eu sunt speriat de implicarea unor indivizi dubiosi in partid si de imbratisarea acestora a principiilor pe care inainte de ’90 am putea sa pariem ca le hulea.
In peisajul politic de astazi, ciuruit de personaje totalitare, nu de principii sau valori, asa cum a spus si domnul Vosganian, PNL-ul nu a avut timp sa dea raspuns unor intrebati doctrinare si personal, il blamez pt. asta.

De vina sunt eu, ca membru simplu, de vina este presedintele actual, presedintele trecut, ganditorii de dreapta care au venit alaturi de PNL dupa mult timp in care au condus alte organizatii democratice, precum domnul Vosganian sau domnul Constantinescu si poate ca cel mai mult ati avut dumneavoastra de pierdut, ca sustinator care de multe ori nu s-a regasit in mesajul partidului, dar si partidul, ca organizatie care poata sa piarda la un moment dat legatura cu istoria si sa se amestece printre formatiunile-mutant ale planului politic de astazi.

In speranta ca pe viitor o sa fiti aproape de PNL si ca impreuna o sa incercam sa clarificam unele nereguli si o sa gasim pt. partid drumul pe care trebuie sa strige cat poate de tare ca este singurul partid care isi asuma protectia valorilor dreptei, ale democratiei, ale istoriei si ale luptei anti-comuniste, va doresc zile frumoase la sfarsit de an!

Va multumesc

5. Bogdan Duca - decembrie 27, 2009

@Alexandru Marin:

Va multumesc pentru mesajul plin de pasiune.
Va asigur ca sunt alaturi de PNL si, conservator ramanand, in randurile acestui partid.
Cred ca PNL este unicul partid de dreapta de la noi. Cred ca PNL a facut foarte bine ca nu s-a alaturat proiectului populist si autoritar al lui Traian Basescu, asa cum cred ca alianta PNL-PSD, planuita dupa turul II al alegerilor prezidentiale, era o intelegere rezonabila din toate punctele de vedere.
Cred ca in urmatorii 3 ani, pana la alegerile parlamentare, PNL, in ciuda presiunilor unor lideri locali sau a tradarii unor parlamentari, nu trebuie sa se inhaiteze cu PD-L ci trebuie sa faca o opozitie constructiva, de dreapta, sa se defineasca doctrinar (a asteptat cam mult timp lucrul acesta) si sa se opuna din toate fortele proiectului Basescu (modificarea Constitutiei, distrugerea reprezentativitatii democratice si subminarea Parlamentului).

Iar peste 3 ani, cum foarte probabil nu va depasi 50% din voturile electoratului, sa gaseasca o coalitie de guvernare care, izolandu-l pe Basescu sa asigure (de altfel inevitabila, cred eu) sosire la Cotroceni in 2014 a lui Crin Antonescu.

6. Alexandru Marin - decembrie 27, 2009

Vin 5 ani grei pt. Romania si partidele politice vor afectate direct. Pana acum, la fiecare 4 ani, puterile alternau si nu a fost situatie in care sa nu se vina cu o schimbare, benefica pt. toti factorii sociali si chiar si pt. orgoliul electoratutului care avea puterea sa zica: „uite, ba, daca ne-au furat, asa merita”.

Peste 5 ani, insa, PNL-ul, care nu stiu daca va colabora cu PSD-ul va avea de infruntat un partid bine infipt in tot ce inseamna administratie in tara asta si daca pana acum au furat cat s-a putut, cred ca in urmatorii ani se vor intrece pe sine si cu complicitatea societatii civile care va prefera sa isi prohure hrana pt. stomac, nu pt. spirit, se va trece cu vederea tot ce o vina mai murdar din partea acestui impostor ce se vrea presedinte si din partea partidului mutant care vrea sa se lipeasca in perioada ce vine langa patrimoniul PNT-ului.

Curiozitate: ati scris si pt. Revista Cultura?

7. Alexandru Marin - decembrie 27, 2009

Imi scuzati greselile. Sa dam vina pe ora tarzie si pe oboseala, cu permisiunea dvs.

8. Marius Mina - decembrie 28, 2009

Sarbatori fericite, abia acum ti-am descoperit blogul,


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: