jump to navigation

Soluţia Băsescu pentru schimbarea în bine a României decembrie 4, 2009

Posted by Bogdan Duca in Uncategorized.
trackback

România – starea naţiunii
Mare parte dintre români sunt nemulţumiţi de felul în care statul funcţionează. Şi au tot dreptul să fie astfel. Birocraţia este înăbuşitoare, fiscalitatea este de-a dreptul criminală, iar investiţiile în infrastructură sunt practic invizibile. Totul se face fără cap şi fără coadă, sectorul bugetar este unul mamut, iar libera iniţiativă este blocată.
Învăţământul românesc este victima „procesului Bologna” ce reduce standardele culturale ale pregătirii universitare până la un nivel intolerabil. Şcoala românească, oricum fără tradiţie, este victima celor mai stranii strategii şi experienţe educaţionale.
Justiţia română este înceată, iar suspiciunile de corupţie, chiar dacă de cele mai multe ori sunt nedovedite, sunt departe de a fi şi nefondate. De multe ori cetăţenii români sunt dependenţi de justiţia oferită de CEDO, contribuind prin dependenţa lor de această curte europeană la întărirea rolului jucat de Consiliul Europei în viaţa de zi cu zi a europenilor. Iar cum Consiliul Europei, departe de a fi o structură internaţională obiectivă, suferă de pe urma anumitor ideologii, consecinţele pe termen lung nu pot fi decât dramatice (a se vedea fie doar şi cazul crucifixelor din instituţiile publice italiene).
În plan extern, România este angajată (fără ca cetăţenii ei să fie informaţi cu privire la toate consecinţele) într-un proiect istoric şi ideologic de mari proporţii: o Uniune Europeană ca stat unic şi federal.
Cum să te mulţumească o astfel de Românie? Cum să nu doreşti schimbarea ei în bine?

Două căi pentru schimbare
Cine poate să ofere însă această schimbare? Există cel puţin două soluţii. Una dintre ele este (auto)educarea civică a cetăţenilor români. Fiecare cetăţean, învăţând care sunt drepturile şi responsabilităţile sale, conştientizând că e în acelaşi timp nevoie de responsabilitate şi de solidaritate, poate să producă această schimbare în bine a României. Doar că această soluţie este una dificilă. Societatea românească nu mai are repere morale şi nici măcar repere culturale. Biserica, deşi respectată, este ignorată şi chiar clerul şi ierarhia Bisericii nu dau semne că ar avea energia pentru o autentică implicare în societate.
Teme morale, fără de care o reformă a României este practic imposibilă, sunt inexistente în societatea românească, una mult mai tolerantă decât ni se spune că ar fi de fapt.
A doua soluţie este cea politică. Iar cel ce propune această soluţie este actualul Preşedinte al României, domnul Traian Băsescu.
Soluţia domniei sale pare să sune bine. O republică prezidenţială şi un guvern dominat de partidul preşedintelui ar putea „de sus” să rezolve problemele României. Un regim politic în care legile să nu fie interpretate, iar ordinea să fie păstrată cu o rigoare quasi-militară ar impune şi o igienă socială eficace.
Ruperea completă de regimul comunist ar completa procesul început în decembrie 1989 şi ne-ar oferi posibilitatea de a promova o nouă elită, străină de amprenta comunistă. Lustraţia ar proteja sistemul de orice încercare de infiltrare venită dinspre reprezentanţii fostului regim.
Am scris şi cu alte ocazii despre cum cred eu că a fost întocmită (pe genunchi şi pornind de la impulsurile de moment ale preşedintelui) „soluţia Băsescu”. Voi renunţa să îmi mai repet argumentaţia, oferindu-vă în schimb un alt set de argumente, ce ţin nu atât de speculaţia intelectuală, ci de simpla realitate a faptelor.

Preşedintele imoral
Problema e că domnul Traian Băsescu este politicianul cel mai puţin capabil să impună un astfel de proiect. Acesta ar fi posibil dacă ar fi girat de Crin Antonescu, politician curat, care nu a fost membru de partid şi care este ferit de acuze de corupţie sau de implicare în afaceri necurate. Acesta a ales însă, prin adoptarea mesajului „revoluţiei bunului-simţ”, să propună prima cale, mai dificilă şi mai deloc populară
Dar domnul Traian Băsescu se află şi în ilegitimitate morală. Domnia sa nu a lămurit convingător relaţia sa cu fostul regim. Ştim sigur că a fost membru de partid, ştim că a fost comandantul navei amiral a flotei comerciale române într-o perioadă când astfel de funcţii presupuneau o relaţie privilegiată a posesorului lor cu aparatul de partid. Ştim că a fost reprezentantul în Occident al Statului Român pe chestiuni maritime, într-o perioadă când orice funcţie „în exterior” presupunea cel puţin un statut de informator al Securităţii.
După decembrie 1989 domnul Traian Băsescu a fost membru al FSN (deşi a negat acest lucru la o dezbatere publică), a fost ministru al unui guvern socialist şi a promovat politic în FSN, devenit succesiv: USD, PD şi PD-L. Apartenenţa sa la familia socialistă mondială nu a fost contestată de domnul Traian Băsescu până în aprilie 2005.
Domnul Băsescu este suspect în mai multe cazuri de corupţie şi de trafic de influenţă în această perioadă. Amintesc aici pe cele mai celebre: afacerea „Flota”, afacerea cu casa din strada Mihăileanu şi afacerea „Cathedral Plazza”.
De asemenea, prin comportamentul său „deschis”, domnul Băsescu intră în topul politicienilor vulgari şi agresivi verbal. Un om lipsit de cultură (citeşte şi reciteşte „Levantul” lui Mircea Cărtărescu din 2004 încoace), dar şi de prestanţă, domnul Băsescu este stingher în mediile pe care nu le poate domina prin stilul său de stradă – dovadă prestaţia sa submediocră în viaţa politică internaţională.

Frontiera cu lumea interlopă
Domnia sa nu are, în plus, nici o echipă credibilă de susţinători. Fiica domniei sale, Elena Băsescu, în ciuda imaginii publice încărcată de ridicol pe care şi-a construit-o, a fost promovată în partid, fiind aleasă europarlamentar. Doamna Elena Udrea, un personaj altfel pitoresc prin costumaţiile provocatoare şi lipsa de cultură politică, dar periculos prin cercurile de afaceri pe care le reprezintă, este parlamentar şi a ocupat şi demnitatea de ministru, având cea mai importantă funcţie tehnică din partid: aceea de secretar general.
O altă doamnă, Monica Iacob Ritzi, al cărei ministeriat stă sub semnul infracţiunilor penale, a fost şi este încă una dintre protejatele domnului Băsescu.
Unul din apropiaţii Preşedintelui este domnul Stolojan, fost premier al lui Ion Iliescu, unul din politicienii postdecembrişti ce s-au dovedit duşmani ai economiei de piaţă, susţinător în 1996 al proiectului Iliescu şi apoi recuperat în mod neinspirat de către liberali.
În conducerea partidului şi în echipa lui Traian Băsescu se găsesc domnii Adrian Videanu, Radu Berceanu, Gheorghe Pogea¬ – personaje cu un trecut cel puţin dubios şi cu experienţă administrativă ca miniştri şi primar (cazul domnului Videanu) ce oscilează între suspiciunea de corupţie (cazul domnului Videanu – cel ce a schimbat bordurile capitalei) şi cea de incompetenţă (cazul domnului Pogea).
Lor li se alătură domnii Falcă, Solomon, Onaca, „Pinalti”, „Don Costel”, personaje aflate la frontiera dintre politic şi lumea interlopă, cu un trecut politic marcat de comunism, socialism şi naţionalism neo-stalinist (al Partidului Romania Mare).
Personaje politice recuperate din PSD, cu un trecut ce are continuitate până în epoca comunistă, precum domnii Tabără sau Gherasim, sunt parlamentari, apar pe liste de ministeriabili şi sunt purtători de cuvânt neoficiali, dar autorizaţi, ai partidului şi ai domnului Băsescu.

Intelectualii decorativi
Un caz particular este reprezentat de doamna Monica Macovei. Domnia sa, considerată de propaganda pedelistă ca fiind idealul politicianului din jurul domnului Băsescu, este un personaj străin de valorile dreptei de la care se revendică proiectul Băsescu. Doamna Macovei este o susţinătoare atât a statului-providenţă, cât şi a unor valori deloc de dreapta, precum căsătoriile între homosexuali şi politicile pro-choice.
Oamenii de cultură din jurul Preşedintelui sunt şi ei mult mai puţini decât altă dată. E drept, unele nume au fost înlocuite, nelegitim, cu altele. Printr-un joc de imagine, personaje altfel şterse, precum Ioan T. Morar, sau jurnalişti ca Dan Tapalagă sau „Naşul” (altfel celebru pentru emisiunile cu vedete porno şi clarvăzători) devin parte a grupului „intelectualilor” din jurul Preşedintelui şi instanţe morale ce solicită reforma profundă a României.
Intelectuali de prestigiu, precum domnii Vladimir Tismăneanu sau Horia-Roman Patapievici, sunt angrenaţi în misiunea dezonorantă pentru domnia lor de agenţi electorali ai lui Traian Băsescu, fie având iniţiative cel puţin neinspirate (precum petiţia atât de inocentă ideatic a domnului Tismăneanu), fie fiind puşi să îşi trădeze succesiv propriile valori (liberarianismul, conservatorismul şi respectul faţă de propriul patron – SOV, în cazul domnului Patapievici).
Personalităţi puternice şi cu evidente daruri politice, precum domnii Traian Ungureanu sau Cristian Preda, sunt trimise în funcţii politice de mic impact pentru România (ca europarlamentari), dar sunt utilizate electoral, de multe ori domnii respectivi fiind puşi să gireze mizeriile comise de unii baroni locali pedelişti (Traian Ungureanu a aplaudat la mitingul unde Solomon şi Băsescu au ameninţat în stil mafiot pe Mircea Dinescu că va zbura în Bulgaria şi i se va lua ferma dacă se mai manifestă contra proiectului Băsescu).
Aceasta ar fi echipa care doreşte să reformeze România. Doriţi să acordaţi puterea de a schimba România acestor oameni? Aceasta este alegerea dumneavoastră şi, din România sau din exil, vă promit că o voi respecta.

Reclame

Comentarii»

1. Donkey Hot - decembrie 4, 2009

Problema maxima este ca alternativa la Basescu e Geoana. As putea rescrie textul dvs. inlocuind numele portocalii cu cele rosii, mult mai numeroase, toxice si imorale, mai ales in paragrafele despre interlopi si politruci. Doriti sa acordati puterea de a conserva Romania acestor oameni?
Daca girati papusarii rosii din spatele lui Geoana, atunci conservatorismul dvs. este unul rosu, stalinist.

2. Bogdan Duca - decembrie 4, 2009

Votul meu de duminica este unul negativ. Votez impotriva lui Traian Basescu.
Cred ca domnul Basescu este incapabil sa isi puna in aplicare proiectul si mai cred ca acest proiect este oricum nociv pentru democratia romaneasca.
Cat despre conservatorismul meu: votez impotriva lui Basescu tocmai pentru ca sunt conservator. Nu cred in lideri providentiali, nu cred in revolutii, nu cred ca Statul se poate reforma heirupist dupa inspiratia unui om sau a unui grup de oameni, oricat de intelectuali s-ar pretinde acestia…

3. Donkey Hot - decembrie 4, 2009

Foarte interesant cum teoreticieni ai conservatorismului (dvs) si liberalismului (dl. Varujan Vosganian) recurg la acelasi tip de rationament pentru a ajunge la concluzia ca trebuie votat Geoana. Argumentatia este buna, dar premisa falsa, ceea ce darama concluzia. Din pacate „ideologiile” dvs sunt dezarmant de flexibile iar efectul final este unul pervers (un conservator si un liberal care voteaza exponentul partidului comunist nereformat). Exista optiunea opozitiei limpezi, aveti libertatea de a va distanta de ambii comunisti, pastrandu-va un capital de incredere pentru viitor, cand vom avea o alternativa. Voi urmari cu interes blogul dvs dupa alegeri, cand sper ca va veti debarasa de ochelarii de cal.

4. Ioan - decembrie 4, 2009

Insinuarile pe care le faceti iarasi lasa de dorit. Traian Ungureanu face parte, precum domnul Sever Voinescu, din staful de campanie al domnului Basescu, asadar impactul lor asupra domnului Basescu este mare. La fel impactul domnului Cristian Preda asupra presedintelui Basescu a fost mare din calitatea sa trecuta de consilier prezidential.

In plus, are sustinera morala unor intelectuali de prim rang precum domnul Tismaneanu, domnul Caramitru care nu sunt afiliati partidului PDL.
Despre intelectualii domnului Geoana ce pot sa mai spun, nimic in afara unui zambet:

http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/mircea-diaconu-si-cele-trei-manechine-19244.html

Poate as adauga doar ca domnul Dinescu i-ar fi facut campanie domnului Basescu acum daca ar fi fost bagat in seama la Craiova pe scena de domnul Basescu, ceea ce arata caracterul duplicitar al acestui domn poet. Sincer, Mircea Dinescu incepe sa semene tot mai mult cu poetul de curte al Ceusestilor, Adrian Paunescu, prin osanalele pe care i le aduce lui Geoana cu prilejul fiecarei emisiuni unde apare.
Ca sa intelegem mai bine ce fel de om este Geoana, va invit sa recititi excelentul articol al Lianei Alexandru:

http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/scrisoare-deschisa-domnului-geoana-19246.html

Iar in ce va priveste, domnule Duca, va rog sa nu va mai arogati dreptul de teoretician al neoconservatorismului romanesc fiindca avem intelegeri diferite.

Bogdan Duca - decembrie 4, 2009

Lista oamenilor de cultura care sunt impotriva presedintelui Basescu nu este deloc una mica. De fapt, e mai usor sa numaram intelectualii „basescieni” decat pe acestia.

Este dreptul domnului Tismaneanu sau al domnului Caramitru sa sutina pe cine doresc domniile lor. Este si dreptul meu sa le contest optiunile. Cat despre afiliere, domnul Tismaneanu este presedintele unui Institut al PD-L, deci nu poate fi „suspectat” de neutralitate politica.

Cat despre domnul Cristian Preda, stiti cum a votat la referendum? Impotriva parlamentului unicameral. De ce? Deoarece domnul Preda, ca politolog, stie foarte bine care sunt riscurile reformei parlamentare sustinute de Basescu. Credeti ca nu l-a informat si pe Presedinte? De fapt, riscurile unicameralismului au fost expuse si in Raportul Comisiei conduse de domnul Stanomir…. Influenta asupra Presedintelui a fost insa….0.

Domnul Traian Ungureanu. ca si domnul Sever Ionescu, aun participat si au aplaudat la mitingul in care un interlop, primarul Solomon, ameninta un cetatean roman ca daca nu se „cuminteste” va ramane fara avere si va fi expulzat din tara, rostit profunde cuvinte staliniste: „Cine nu e cu noi, e impotriva noastra”.

In sfarsit, nu mi-am „arogat” nici un statut de teoretician. Mai ales ca nu trebuie sa existe o ideologie conservatoare pe care sa o „teoretizez”. Cand devii ideologic, nu mai esti conservator.
Insa am dreptul de a imi spune punctul de vedere. Acest drept mi-l arog chiar daca avem intelegeri diferite.

5. Bogdan Duca - decembrie 4, 2009

Pe domnul Varujan Vosganian il „suspectez” a fi un conservator autentic. Nu imi ascund admiratia fata de domnia sa.

Va asigur de faptul ca dupa o victorie a lui Mircea Geoana voi fi unul din vocile critice de pe blogosfera si din presa culturala. Nu ascund nici acum regretul de a trebui sa votez cu Mircea Geoana- dar aceasta a fost decizia luata de electorat in turul I: numai domnii Geoana si Basescu s-au calificat in ultima etapa a cursei prezidentiale.

Dumnica trebuie sa votez pentru raul cel mai mic, din punctul meu de vedere. As vrea, sincer, sa ma distantez si sa imi asum „opozitia limpede” de care vorbiti, dar ingrijorarea ca „proiectul Basescu” va fi castigator ma determina sa actionez.

Exista si un motiv „de familie doctrinara” care ma determina sa votez impotriva domnului Basescu. Domnia sa a compromis (oare pentru cati ani?) conceptul de „dreapta” in viata politica romaneasca…..

6. Donkey Hot - decembrie 4, 2009

Aveti atunci decenta sa renuntati la motto-ul blogului dvs, sau macar partea cu „refuzul oricarei forme de socialism”.

Imperialistu' - decembrie 4, 2009

I-am recomandat acelasi lucru, stimate domn. Nu are curajul sa isi asume transformarea.

7. Bogdan Duca - decembrie 4, 2009

Dumneavoastra credeti ca Doina Cornea, atunci cand a votat cu Ion Iliescu in anul 2000, accepta socialismul?

Votul de duminica este igienic, repet. Votez pentru ca un socialist precum domnul Basescu, cu valente de Putin, sa paraseasca Cotroceniul si sa plece, undeva, departe, pe mare….

8. Gioni - decembrie 4, 2009

dl Duca iar bate campii in dulcele stil iliescian

un vandut..; stati fara grija, o sa va dea dl Barbu si dvs un os de ros (pe filiera Patriciu)

9. Ioan2 - decembrie 4, 2009

Pentru Ioan: pentru ca oricum sunteti mai activ decat mine, si pentru ca va apreciez foarte mult postarile, o sa-mi spun eu Ioan2, chiar daca sunt mai vechi, ca sa zic asa, pe acest forum

Domnule Duca, ne tot repetati ca votati igienic. In acest caz, nu ne ramane decat sa ne indoim de igiena dumneavoastra. Pentru ca, daca a vota igienic inseamna a vota impotriva lui Traian Basescu, a vota pentru Mircea Geoana, inseamna a vota mizeria insasi. Demonstrata cu asupra de masura in cei 20 de ani de la „emanatie”. Ar fi fost, poate, igienic, daca v-ati fi abtinut de la vot. Dar in clipa in care ati facut propaganda electorala pentru Mircea Geoana, v-ati pierdut orice credibilitate, iar a vorbi despre igiena in acest caz, e ca si cum ati manca dintr-un carnat de porc stricat urland in gura mare ca sunteti vegetarian.

10. Ilie Catrinoiu - decembrie 4, 2009

Domnule Duca, cred ca un comentariu de-al meu la postarea precedenta s-a dus la SPAM…….

🙂

11. Ioan - decembrie 4, 2009

M-as fi bucurat daca ati fi fost la fel de igienic si in privinta candidatului Geoana, citez din Ioan T Morar pentru o noua perspectiva despre sustinatorii din PNTCD aripa Ciuhandu:

„Pe Radu Sîrbu îl înţeleg că l-a deturnat, din veşnicie, pe Corneliu Coposu şi l-a adus , prin spiritism, pentru cîteva minute, la masa la care a semnat Ciuhandu predarea în mîinile comuniştilor a PNŢCD. Radu Sîrbu e un fost turnător notoriu (nume de cod Apostatu, ofiţer de legătură colonelul Mladin), iar diversiunea e a doua natură a acestor colaboratori ai Securităţii. Am scris asta şi acum cîţiva ani despre Radu Sîrbu, m-a dat în judecată şi am căştigat! Deci, luaţi informaţia din sursă sigură! Mircea Geoană nu s-a lăsat mai prejos cu adusul celor trecuţi Dincolo în echipa lui. L-a invocat pe Părintele Galeriu, ca fost duhovnic al lui. Deci, vedeţi, Geoană nu numai că e credincios, el a avut şi duhovnic un personaj cunoscut al ortodoxiei contemporane! E un păcătos de lux! Deci, aşadar, prin urmare, dacă Părintele Galeriu i-a fost duhovnic, noi trebuie să-i fim votanţi.
Aducerea în discuţie a duhovnicului voia să fie, în calculul staffului, echivalentul Călugărului Vasile! Numai că nu prea ţine asta, cînd cîteva minute mai tîrziu ridici mîna de pe Biblie cînd juri!”

Sursa:
http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/geoana-arunca-in-lupta-inca-un-nume-nevinovat-parintele-galeriu-19293.html

Observatie comportamentala: domnul Geoana a ridicat mana de pe Biblie de trei ori in timp ce jura, de fiecare data exact in momentul cand rostea pe rand numele celor trei domni de care trebuia sa se dezica in juramant.

Ilie Catrinoiu - decembrie 4, 2009

Numai cita atat ca duminica plecati de la Cotroceni si PA, !!!!!!!!!

12. Donkey Hot - decembrie 4, 2009

Basescu e un populist care militeaza pentru reducerea efectivului si cheltuielilor statului. Nu vad nicio urma de socialism aici. Geoana e un comunist care se lauda ca va pastra aparatul de stat si va hrani prostimea cu resurse pe care le va gasi Johannis.
Nu va ascundeti in spatele doamnei Doina Cornea. Orice om cu creier a votat impotriva lui Vadim in 2000. Despre evenimentele de la Timisoara de acum cateva zile, Doina Cornea zice: „Ceea ce am văzut la televizor îmi aminteşte de mineriade”. Poate ar fi zis altceva daca ar fi fost acolo, in Piata Operei. Cat despre atitudinea ei anti-Basescu, este o dovada de consecventa adevarata si bine justificata. Nu am auzit-o insa spunand ca va vota cu Geoana. Ea spune insa clar despre PSD ca este „unul dintre partidele cel mai lipsite de scrupule”, si nu cred ca o spune cu admiratie.

13. Bogdan Duca - decembrie 4, 2009

@Ioan:

Imi place ca toate citatele anti-Geoana vin de pe site-ul Vox Publica, site al…domnului Vantu.

Sunt rai de tot mogulii astia, nu? Cenzureaza la greu, nu e asa?

@Donkey Hot:

Domnul Basescu vorbeste de reducerea sectorului bugetar si a cheltuielilor statului.
Dar hai sa revenim la fapte: guvernul Boc cu 4 ministere inutile, bugetul ICR marit cu 60%, bugetul ministerul Turismului la fel de mare ca cel al Senatului, bugetul dublat al Administratiei prezidentiale.
Politica se face cu fapte, nu cu vorbe. Mai ales cand esti la putere…

14. Bogdan Duca - decembrie 4, 2009

Va asigur ca doamna Cornea va vota duminica. Si va vota impotriva lui Traian Basescu.

15. Donkey Hot - decembrie 4, 2009

Sa-nteleg ca dezastrul economic al Romaniei e cauzat de marirea cu 60% a bugetului Institutului Cultural Roman. Iar Doina Cornea vi s-a destainuit dvs ca va vota cu comunistul Geoana (mie mi-a sugerat ca nu va vota deloc). Cat de departe puteti merge cu genul asta de replici?

16. Bogdan Duca - decembrie 4, 2009

Domnule Donkey Hot,

Lista cu cheltuieli suplimentare nu facea referire la dezastrul economic ci la lipsa de continuitate intre discursul domnului Basescu si gesturile concrete ale domniei sale si ale colegilor domniei sale).

Nu modificati, va rog, sensul replicilor mele….

17. Donkey Hot - decembrie 4, 2009

Domnule Duca,

imi este clar ca aveti o perspectiva incremenita asupra situatiei si vedeti numai acea parte a realitatii care va convine dumneavoastra. Nu ma determinati, va rog, sa-i fac propaganda lui Basescu. Este un populist, nu-l doare gura sa spuna ca va reduce cheltuieli, chiar daca nici el, nici oamenii lui n-au facut-o / n-o vor face.
Spuneti, va rog, de ce ar merita Geoana votul meu, al dvs, al Doinei Cornea? Argumentul cu votul negativ nu tine.

18. Donkey Hot - decembrie 4, 2009

Deci: aveti taria sa scrieti urmatorul post:
Soluţia Geoana pentru schimbarea în bine a României

19. ana - decembrie 4, 2009
20. Ioan2 - decembrie 4, 2009

@Bogdan Duca
Puteti fi mai concret in chestiunea: „bugetul ICR marit cu 60%”?; pot si eu sa dau o cautare pe Google dar mi se pare mai normal sa dati dumneavoastra cifrele, ca sa vedem ca nu vorbiti aiurea; deci cat a fost bugetul pe 2009 si cu cat a fost marit fata de 2008?

21. Catalin Timofciuc - decembrie 4, 2009

10 ani de Basescu ar fi prea mult! Fie Geoana!

22. cristian - decembrie 5, 2009

Vad ca esti sustinator al domnului Antonescu, foarte bine, dar cum justifici asta :
Revolutia bunului simt la inceput:

si la sfarsit:
http://www.money.ro/politica-administratie/pnl-a-decis-il-sustine-pe-mircea-geoana-in-turul-al-doilea-cum-comentati.html#articol

Bogdan Duca - decembrie 5, 2009

Explicatia e simpla:
Mircea Geoana, PSD-ul si toti baronii PSD sunt un pericol mai mic decat Traian Basescu, PD-L-ul si toti baronii PD-L. De ce? Deoarece unii fura respectand regulile jocului in timp ce cei din a doua categorie fura si mai vor sa si schimbe regulile jocului.

23. Maya - decembrie 5, 2009

Fie Basescu!

24. floryna - decembrie 5, 2009

hai cu Basescu!!!

25. Bogdan Duca - decembrie 5, 2009

@Maya si Floryna:

va urez „drum bun” cu Basescu. Iar in cazul in care tara asta chiar nu are noroc si Basescu ramane Presedinte, va urez „adio”!

cristian - decembrie 5, 2009

Aaa am prins ideea pleci si te intorci can o sa fie Geoana presedinte sa „impusti” cei 25.000 euro ?

26. ana - decembrie 5, 2009

banuiesc ca reducandu-se nr. de parlamentari pnl si udmr vor avea prea putine mandate pentru a mai conta. atunci puterea va fi in mainile pdl-ului. depinde cum vor fi fi distribuite mandatele. probabil ca basescu daca va castiga alegerile va dizolva parlamentul, iar sa guverneze vreo trei mandate pdl-ul de acum inainte ma infioara. deci votez cu geoana.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: