jump to navigation

Traian Băsescu, un anticomunist demn de toată încrederea noiembrie 25, 2009

Posted by Bogdan Duca in Uncategorized.
trackback

An nou de munca, pace si-mpliniri

De comuniste romanesti zidiri.


Aflat in portul Yenuba din Arabia Saudita, echipajul petrolierului „Biruinta” de 150 000 tdw, fruntas pe flota in 1985, a transmis urmatoarea radiograma semnata de comandantul sau Traian Basescu.


“In aceasta noapte de la cumpana anilor cei 40 de navigatori de pe aceasta plutitoare cetate de otel construita de Romania, isi indreapta gandurile spre tara, spre conducatorul partidului nostru, tovarasul Nicolae Ceusescu, spre toti cei dragi de acasa. Dupa datina, cei aflati in cartul liber suntem in jurul pomului de iarna si inchinam un pahar de vin pentru succesele obtinute de poporul nostru in anul care a trecut, pentru rezultatele pe care le-am inregistrat si noi, marinarii si care ne-au permis depasirea planului de trafic cu 17%, pentru succese si mai mari in 1986.”

„Scanteia”, 3 ianuarie 1986 (pagina 2)

Evident, domnul Traian Băsescu are o problemă doar cu Ion Iliescu. De ce? Probabil pentru că l-a ucis pe cel spre care se îndreptau gândurile sale, tovarăşul Nicolae Ceauşescu.

Pentru cei care nu mă cred, aveţi link spre pagina din Scânteia aici


Reclame

Comentarii»

1. Dan Patrascu - noiembrie 25, 2009

Se pare ca Basescu a fost un stahanovist veritabil :).
Felicitari!

salahhe - noiembrie 26, 2009

De ce? Avea cineva vreo indoiala ca Basescu a fost comunist? In definitiv, nu e singurul care avea atitudinea asta servila. Toti o aveau. Toti cei care aveau sau doreau functii. Si nu intotdeauna conform convingerilor personale.

2. Marius Delaepicentru - noiembrie 25, 2009

Eşti sigur că nu dracii de la BOB au scris-o?

3. Ionel - noiembrie 25, 2009

cred ca au scris-o parintii lui bogdan duca, securisti ca si fii-su…

4. Bogdan Duca - noiembrie 25, 2009

Domnule Ionel,

Diferenţa dintre mine şi dumneavoastră este că eu sunt fiu de securişti (ceea ce nu poate fi o vină, pentru că nu ne alegem părinţii) iar dumneavoastră sunteţi penibil (ceea ce vi se poate imputa, deşi, pe baza primei Fericiri din Evanghelie şi cei săraci cu duhul se pot mântui).

5. Ilie Catrinoiu - noiembrie 25, 2009
6. Tavi - noiembrie 26, 2009

Salut Bogdan,

1. „fericiti cei saraci cu duhul” nu se refera la cei penibili 🙂 ci la cei cu duhul sarac in pacate

2. pe vremea lui Ceasca presupun ca toti care aveau vreo functie, ceva, trebuiau sa trimita urari si elogii(chiar daca simpatizau sau nu).

Concluzie: fa o postare despre ce a facut Base in astia 5 ani!
Dar la obiect, nu generalizari de genul „a provocat criza politica”

Eu inca nu stiu cu cine sa votez, nu m-a convins nici alianta nici base. Mai au la dispozitie10 zile.

7. Bogdan Duca - noiembrie 26, 2009

Am tot vorbit despre ce a facut Basescu in acesti 5 ani. Hai ca mai fac un rezumat:

Lucruri pozitive:
1. A sustinut cota unica de impozitare.
2. Prin temperamentul sau si chiar crizele pe care le-a creat, a responsabilizat mai mult clasa politica.
3. A condus foarte bine santierul de la podul de la Maracineni
4. A condamnat (chiar si asa, formal) comunismul.

Lucruri negative:
1. A distrus toate coalitiile parlamentare construite chiar de el (cea din decembrie 2004 ca si cea din decembrie 2008) si ignora cu buna stiinta actuala coalitie parlamentara ce ne poate scoate din criza politica.
2. A fost un factor constant de stress, presiune si agresiune pentru guvernul Tariceanu, impiedicand acest guvern sa administreze foarte bine poate cei mai fericiti ani din punct de vedere economic din istoria Romaniei.
3.A izolat Romania pe plan international, atat in U.E.(unde Romania nu isi poate negocia pozitiile si punctele de vedere acceptand din oficiu orice prostie), cat si in zona Marii Negre prin starea de tensiune continua cu Federatia Rusa.
4. A introdus un stil „de mahala” de manifestare politica, impunand o coborare a standardelor in viata politica romaneasca.
5. A creat o falsa imagine a Dreptei romanesti, una complet straina de valorile reale ale Dreptei si inventand un partid „de dreapta” dintr/o formatiune politica socialista.
6. A promovat propriile sale cercuri de interese economice (si nu numai) demonizand restul mediului de afaceri. Astfel, desi ferm cu presupusele infractiuni comise de adversarii sai nu a luat nici o masura impotriva lui Adrian Videanu (condamnat penal), Monica Iacob Ritzi (anchetata penal) sau a unor personaje locale de genul lui Onaca, Falca, Solomon…
7. A contribuit la distrugerea imaginii Parlamentului, institutia fundamentala si cu adevarat reprezentativa a intregului popor, periclitand, inclusiv prin ultimul referendum, chiar viitorul democratiei romanesti.
8. A anexat nelegitim la discursul sau tema anticomunismului, desi a fost un membru important al aparatului de partid si de stat comunist.
9. A anexat nelegitim la discrusul sau piata Universitatii, desi in 1990 Traian Basescu a fost unul din cei ce a sustinut represiunea ordonata de Ion Iliescu in Piata. Printr-un discurs inteligent dar lipsit de minim bun simt a reusit performanta de a aparea un soi de continuator al traditiei Pietei impotriva celor ce doresc revenirea la comunism (intre care Calin Popescu Tariceanu, Crin Antonescu, Dinu Patriciu- care si-au inceput cariera politica in chiar Piata Universitatii).
Si lista ar putea continua, desi aceste 9 puncte sunt, din punctul meu de vedere, prea suficiente ca domnul Basescu sa fie cel mai nepotrivit dintre cei doi candidati din 6 decembrie pentru a obtine inca un mandat la Cotroceni.

8. Tavi - noiembrie 26, 2009

mie mi s-a facut greata de Geoana dupa ce am citit http://prezidentiale.evz.ro/emain/articolul/877382/Vintu-despre-ultimii-5-ani-Cea-mai-cretina-conducere-a-acestui-stat
si
http://badeadan.blogspot.com/search/label/alianta%20Grivco

PSD-ul are mult de recuperat MORAL in fata romanilor.

Base a dat-o si el in bara cu „valorile” din partidul lui dar macar astia sunt mai proaspeti.

in mom de fata sunt 51% pentru Base. sa vedem. mai sunt 10 zile totusi.

Bogdan Duca - noiembrie 26, 2009

Pericolul lui Basescu este dat de faptul ca acest om slabeste institutiile fundamentale ale democratiei. Daca oamenii nu inteleg acest lucru, nu mai e nimic de facut. Dar ce sa te faci cand oamenii au votat aiurea in troleu pentru parlament unicameral- cea mai periculoasa dintre masurile pe care le propune Basescu pentru viitor?

Scarba fata de Geoana nu trebuie sa ne arunce in bratele lui Basescu.

Cat despre sondaje: e un sondaj de partid cu Basescu castigator.

9. Confiscarea memoriei « Noul Conservatorism - decembrie 1, 2009

[…] Traian Băsescu, lingăul ceauşist, demnitarul guvernamental din timpul mineriadelor din iunie 1990, parlamentarul şi ministrul FSN, […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: