jump to navigation

BĂSESCU- ZILELE NUMĂRĂTORII INVERSE octombrie 5, 2009

Posted by Bogdan Duca in Uncategorized.
trackback

Băsescu a decis să candideze. Nici nu avea, de fapt, altă alternativă. Ori va mai fi Caesar pentru încă 5 ani, ori va dispărea din viaţa politică. Şi, am eu senzaţia, soarta lui Ion Iliescu, debarcat ruşinos într-un congres PSD, va fi una blândă în comparaţie cu ce îl va aştepta acum, sau peste 5 ani, pe Traian Băsescu.
Pe Traian Băsescu nu îl iubeşte mai nimeni. Cei 30-35 % din electorat care i-ar acorda votul lor din primul tur, corpul electoral al „convinşilor” de mesajul şi personalitatea lui Băsescu, nu sunt în nici un caz un electorat captiv. Partidul Democrat-Liberal, care a sacrificat atât de mult pentru a îl susţine pe Traian Băsescu în aventura sa prezidenţială nu va accepta nici el ca Preşedintele plecat de la Cotroceni să preia frâiele partidului. Prea au îndurat atâtea umilinţe, prea au trebuit să cedeze locuri eligibile şi funcţii importante pentru favoriţi ai lui Băsescu ce ignorau de obicei reglementările, disciplina şi tradiţiile de partid. Prea au pierdut atâtea prilejuri de guvernare (cu PNL în 2007, cu PSD în 2009), pentru a susţine un proiect politic ce se poate rezuma la mesajul: „Traian Băsescu trebuie să fie Preşedinte”.
Democrat-liberalii nu sunt atât de lobotomizaţi pe cât lasă chiar ei impresia că ar fi. Sunt oameni pragmatici, străini de valori doctrinare sau de ambiţii de personalităţi istorice. Pentru ei este deja obositor să participe doar episodic la actul guvernării doar pentru că viziunea politică a lui Băsescu îi doreşte periodic în opoziţie. Da. Acum nu crâcnesc pentru că mai există o şansă, cât de mică, ca Traian Băsescu să mai guverneze încă 5 ani şi, forţând atât cât trebuie Constituţia să le ofere chiar şansa de a guverna singuri chiar. Dar când Băsescu nu va mai fi la Cotroceni, nimic nu îi va face să accepte mai departe tirania Preşedintelui.
Unicii care îl susţin pe Traian Băsescu sunt aşa numiţii „intelectuali publici”. Corect ar fi să spunem „unii dintre ei”. Căci cu tot respectul pentru domnii Tismăneanu, Patapievici, Pleşu sau Liiceanu, domniile lor nu sunt reprezentativi pentru toţi oamenii de cultură de la noi şi nici măcar nu sunt singurii intelectuali de pe malurile Dâmboviţei. Domniile lor îl susţin pe Traian Băsescu probabil pentru că nu pot depăşi complexul Pieţei Universităţii, fenomen ce a indus o stare de spirit greşită în gândirea politică românească: Stânga e reprezentată de Iliescu şi „ai lui”, iar Dreapta este, prin definiţie, familia doctrinară a tuturor celor care nu votează cu Iliescu. Acest complex al Pieţei îi face pe intelectualii lui Băsescu (căci sunt ai lui Băsescu) să nu vadă în actualul Preşedinte pe peceristul de încredere, transformat în fesenist cu rang ministerial, politicianul pragmatic care a ştiut să speculeze orice moment în favoarea sa, cinicul curajos care a călcat pe morminte (al Frontului Salvării Naţionale, al Convenţiei Democratice, al lui Petre Roman şi al Alianţei D.A.) pentru a-şi atinge scopul: acela de a avea puterea.
Un alt motiv pentru care intelectualii lui Băsescu mai sunt încă sub farmecul acestuia se datorează condamnării comunismului. O condamnare formală (cum chiar Băsescu însuşi constata în ultimul său bilanţ), lipsită de orice efect practic (nu există nici măcar o zi de comemorare a victimelor comunismului, ce să mai vorbim de legea lustraţiei sau de condamnarea fie şi în efigie a unui criminal precum proaspăt răposatul general Pleşiţă?) O condamnare contestată admirabil chiar de unul din eroii luptei anti-comuniste, domnul Vasile Paraschiv, ce a refuzat să primească o decoraţie din mâna domnului Băsescu, un „fost” şi el, chiar dacă nu la standarde de „Primăverii”.
Dar acest grup de intelectuali încă îl susţin pe domnul Băsescu. Îl susţin în ciuda succesiunii de minciuni ce vine de la Cotroceni, în ciuda guvernării Boc- un dezastru inegalabil în şi aşa tragica istorie a României postcomuniste. Ce este mai trist e faptul că domniile lor nu acceptă că, intrând în acest joc electoral, statutul domniilor lor, de „olimpieni”ai culturii române, are enorm de suferit. După acest episod Băsescu, nici unul dintre domniile lor nu va mai avea imaginea de dinainte. Iar compromiterea lui Pleşu, a lui Liiceanu, a lui Tismăneanu, este, pe termen lung, mai tragică pentru acest popor decât prăbuşirea unui politician necinstit sufleteşte.
Dar să revenim la Traian Băsescu. Acesta nu mai are alţi susţinători decât partidul şi intelectualii din jurul domniei sale. Nu mai poate să îşi facă aliaţi şi nici nu are energia pentru a convinge electorat din alte bazine electorale să i se alăture. Ca orice lider extremist, Traian Băsescu este izolat. Şi nu de ieri de azi ci de câţiva ani de zile, din momentul în care a început războiul său împotriva clasei politice.
Ştiind acest lucru, Traian Băsescu a făcut tot ce i-a stat în puteri să remedieze situaţia. Alianţa PD-L- PSD a fost o astfel de manevră. Căci cui i se poate adresa Băsescu decât bazinului electoral cel mai receptiv la tipul său de discurs: cel al fostului FSN (care, cum arătam într-un text de acum câteva săptămâni este bazinul electoral dominant în România de după 1989). Ruperea coaliţiei a însemnat însă sfârşitul acestei încercări. Mai mult chiar, intrarea în bătălia electorală a lui Sorin Oprescu (un personaj ce nu e deloc străin de aluatul uman şi politic din care e făcut Băsescu) blochează accesul Preşedintelui la grupul electoral al pesediştilor neconvinşi de Mircea Geoană.
O altă strategie este apelul la populism. Parlamentul unicameral, care sună atât de frumos pentru urechile unui electorat plictisit de politicieni, este promisiunea (evident de neîndeplinit- Băsescu este suficient de lucid ca să nu facă un Parlament unicameral şi cu un număr restrâns de locuri. Ce le-ar mai promite colegilor săi de partid?) electorală de care se leagă proiectul realegerii Preşedintelui. Dar oare câţi se vor mai lăsa păcăliţi? Suficient de puţini ca acest demers să nu conteze.
O şansă a lui Băsescu ar fi păstrarea puterii până după alegeri de către adepţii săi. De altfel, guvernul PD-L proaspăt adaptat realităţii de după ruperea coaliţiei s-a şi grăbit să treacă la schimbarea prefecţilor şi şefilor pesedişti de la „deconcentrate”. Băsescu ştie că numai controlând sistemul mai are o şansă. Căci dacă lui Adrian Năstase i se potrivea lozinca „nu puteţi voi fura cât putem noi vota”, Preşedintele şi PD-L au avut timp berechet să transforme în renume formula: „nu puteţi voi vota, cât putem noi fura”. Povestea cu autocarele şi microbuzele, care a grăbit decapitarea coaliţiei de guvernare, nu cred că va trebui uitată repede, aşa cum am uitat prea repede „miraculoasa” victorie electorală a junei agramate EBA.
Dar nu va trebui decât ca PSD şi PNL să voteze proxima moţiune pentru a răsturna guvernul Boc, un guvern atât de inutil economic dar foarte folositor electoral, şi să propună o coaliţie de guvernare. Căci da, şansa imediată a României este doar o coaliţie a decenţei: PSD-PNL-UDMR. O coaliţie care să impună un guvern funcţionabil şi să împiedice realegerea lui Traian Băsescu.
Nu trebuie deci decât să se parcurgă câţiva paşi constituţionali pentru a termina această perioadă a tensiunilor din politica românească prin eliminarea unui Preşedinte ce nu a ştiut să facă altceva decât să provoace scandal. Odată obligat să părăsească Palatul Cotroceni, Băsescu va deveni un „nimeni” iar Partidul Democrat-Liberal va redeveni un partid normal (de dreapta sau de stânga- dar în mod cert, un partid democratic).
Domnilor de la PSD şi de la PNL. De dumneavoastră depinde ca, printr-o moţiune şi o coaliţie de criză, să aduceţi pacea în viaţa politică românească! Vă rog să o faceţi!

Reclame

Comentarii»

1. BĂSESCU- ZILELE NUMĂRĂTORII INVERSE | Secolul 21 ~ 21st Century - octombrie 5, 2009

[…] here to see the original: BĂSESCU- ZILELE NUMĂRĂTORII INVERSE This entry is filed under Bogdan Duca, Romania. You can follow any responses to this entry through […]

2. imperialistul - octombrie 6, 2009

Era de asteptat ca asa vei fi face, maestre Duca, ca vei abera cu zambetul pe buze despre cat de tiran e Basescu, pregatind locul pentru marea famiglie pesedisto-liberala, aia care place sufletului tau de „anticomunist” care scrie pentru Cultura unui comunist (Augustin Buzura). Uite asa iti dai seama de ce poate pielea unui om: astepti alegerile si vezi cum se vinde pe cativa arginti.

Avem nevoie de pace politica, de… cum spunea Iliescu? „Liniste”. Un om pentru „linistea” noastra. Da, domnule Duca, avem nevoie de o alianta pentru „linistea noastra”. 😉

Basescu extremistul? Nici dom’ profesor Stan/ dom’ profesor Teodorescu n-ar fi spus-o mai bine, ori domnii Stan si Teodorescu nu sunt cei mai stabili din punct de vedere psihic oameni ce mi-a fost dat sa vad participand la o emisiune televizata. Revenind insa la presedintele Romaniei, nu pot sa nu observ ca „extremistul” de Basescu este singurul om care a venit cu ceva propuneri cu cap pentru viitorul tarii asteia. Votul uninominal, in forma Basescu, ar fi scapat Parlamentul de o multime de nulitati parazitare; condamnarea comunismului nu a fost facuta de Constantinescu, invinsul frustrat care il injura pe Basescu, ci de acest om care era departe de a fi anticomunistul vocal tip Milica; comisia Stanomir a venit cu propuneri foarte interesante privind reforma constitutionala; parlamentul unicameral, tema veche a lui Basescu, este iarasi o propunere buna, ca si reducerea numarul de parlamentari, dar cine mai are timp de analize cand miza este infrangerea „extremistului”? Sa nu uitam de reformele de educatie propuse de comisia miclea, justitie, problema demografica a Romaniei etc.

Sinteza raportului Comisiei Prezidenţiale pentru Analiza Riscurilor Sociale şi Demografice din România
Raportul Comisiei Prezidenţiale pentru Patrimoniul Construit, Siturile Istorice şi Naturale 2009
propunerile Comisiei Prezidenţiale pentru Analiza şi Elaborarea Politicilor din Domeniile Educaţiei şi Cercetării din România cu privire la legislaţia din domeniul educaţiei
Raportul Comisiei Prezidenţiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din România
Fundamentarea Bugetului Asigurărilor Sociale de Stat (B.A.S.S.) 2007 – 2013
Raportul Comisiei Prezidenţiale pentru analiza şi elaborarea politicilor din domeniile educaţiei şi cercetării
Pactul National pentru Educatie
Strategia de modernizare a educaţiei intitulată „Educaţie şi Cercetare pentru Societatea Cunoaşterii” / „Education and Research for a Knowledge Society ”
Gasiti aici Raportul Comisiei Prezidentiale pentru analiza si elaborarea politicilor din domeniul sanatatii publice din România intitulata „Un sistem sanitar centrat pe nevoile cetateanului”
Raportul Comisiei Prezidentiale de Analiza a Regimului Politic si Constitutional din România

Ce propune Crinu tau, domnule Duca? In afara de „jos Basescu!”, urlat „curve!” in Parlament si numit pe primul ministru „betiv” si acuzat ca „trage prafuri pe nas”, ce are de zis Crin Antonescu? Absolut NIMIC: e un candidat de paie fara o idee in cap si este, oare e intamplare? , un alt bun prieten al domnului Iliescu. Nu pot sa nu sesizez dragostea care va uneste, domnule Duca. Liberalismul romanesc l-a transformat pe Iliescu din criminal in batran simpatic, poate de aceea domnul Tariceanu i-a dat tov. Iliescu o casa in Primaverii. Despre Geoana nici nu discut, probabil il iubiti si pe el, dar mi-e jena.

Prin referirile obsedante la „Intelectualii lui Basescu”, nu pot sa trag decat o singura concluzie: aveti cateva frustrari care va sufoca, va lasa fara pic de aer! Faptul ca Patapievici, Plesu si Liiceanu nu scriu aiurelile pe care le scrieti dvs., noul aparator al lui Iliescu – criminalul de la revolutie si mineriade, cel care a violat Constitutia in cel mai barbar cu putinta, omul celor trei mandate si al atator ilegalitati -, le scrieti fara pic de simt critic ori minim de jena, trebuie sa va roada foarte tare daca nu puteti asterne cateva randuri fara sa aruncati sageti otravite inspre ei, in cel mai ne-conservator mod cu putinta, dar in cel mai pesedisto-liberal mod posibil.

Propun schimbarea numelui blogului. Nu sunteti un conservator, ci un mercenar. Pacat.

3. Bogdan Duca - octombrie 6, 2009

@ Imperialistul:

Cine il iubeste pe Ion Iliescu? Eu? Sau domnul Traian Basescu care a fost ministru in guvernul Roman, guvernul reprimarii Pietei Universitatii? Eu? Sau Traian Basescu care, desi a condamnat comunismul nu a facut nimic pentru scoaterea din politica si trimiterea in judecata a unui prim-secretar pecerist precum „bunicuta”? Eu? Sau „activul” PD-L, provenit in proportie de peste 75% din FSN-ul anului 1990?

Este o acuza jenanta, domnule „Imperialist”. Daca tot sustineti un fesenist, macar ar trebui sa taceti. Fie si pentru ca in Piata Universitatii a fost Tariceanu si Crin, nu Basescu, Dragomir, Berceanu si toata „floarea” dreptei pedeliste.

Crin Antonescu, al meu, propune o revenire la normalitate, la decenta. Crin Antonescu este alternativa viabila la un mandat plin de scandaluri si de nerealizari. Enumerati comisiile prezidentiale din jurul lui Basescu: in ce masura sunt acestea realizari? Ar trebui sa imi spuneti dumneavoastra.
Multe din comisii au fost gandite intru sfidarea Parlamentului Romaniei, spre satisfacerea orgoliului unui om care crede ca se pricepe la toate. Care sunt roadele lor? Comisii paralele cu ministere: supliment birocratic, rapoarte pe care nu le mai asculta nimeni.

Caci cine poate asculta un om ce nu a stiut sa pastreze nici macar minime raporturi institutionale cu celelalte puteri in stat? Pe omul care nu a cautat decat sa provoace scandal? Care nu a stiut decat sa jigneasca? Sa se plimbe populist prin tara? Sa mimeze pe liderul politic independent?
Desi a stat cu nasul in praf,sustinand trecerea Tratatului de la Lisabona doar prin Parlament, desi aceasta „constitutie” europeana ne va afecta vietile tuturor, Traian Basescu nu a reusit sa se afirme in politica externa ca un autentic om de dreapta, critic intelept al UE. Ce V. Klaus? Basescu a pupat acolo unde le este mai moale pe toti liderii europeni, si a facut-o atat de bine incat acestia continua sa il trateze tot cu…fundul.
Suntem mai izolati decat in timpul lui Iliescu (si nu e o lauda a lui Ion Iliescu- cum o sa va grabiti sa ma acuzati). Presedintele meu este, si pe buna dreptate, marginalizat. Putin imi pasa ca il afecteaza pe el (caci nu a facut nimic consistent in politica externa), dar ma afecteaza pe mine…

Cat despre acei intelectuali ce fac campanie lui Basescu: domnule Imperialist, credeam ca citindu-ma de ceva vreme o sa depasiti acuza stupida cum ca as fi frustrat de ei. De ce sa fiu frustrat? Ca nu sunt functionar de stat ca unii dintre ei? Hahaha.

In primul rand am o varsta inca frageda si nu am de ce sa fiu frustrat ca nu sunt profesor universitar plin, patron de editura de succes sau inalt functionar al Statului la doar…29 de ani.
Daca aveam 50 de ani, puteati sa ma acuzati de frustrari. Daca nu ma citeati, puteati sa ma acuzati de frustrari. Dar m-ati citit. Stiti foarte bine ca am aparat pe acesti intelectuali acolo unde am crezut ca au dreptate… Stiti ca ii respect si, mai ales, stiti care sunt dezamagirile mele fata de unul dintre ei (poate cel pe care il respect cel mai tare- domnul HRP).

In sfarsit…”Cine nu e cu Basescu e impotriva noastra”, aceasta este logica dumneavoastra domnule Imperialist, nu?

4. salahhe - octombrie 6, 2009

Bogdan, citind comentariul imperialistului inteleg ce voiai sa spui prin electoratul superficial care nu e in stare sa raspunda la o platforma decenta, bine structurata, cu idei clare si concise.

Domnule imperialist, cel mai iubit dintre domnitorii din istoria romana este Vlad Tepes, asta spune multe despre mentalitatea noastra. Nu ar fi totusi mai bine sa ne descotorosim de genul asta de tepari si sa votam o data pentru cineva care chiar are o idee despre cum functioneaza democratia? Hai sa evoluam putin de la gregar si instinctual care face ca pana si caricaturile de Vadim si Becali sa aiba admiratori. Sa incepem sa ne dorim putin mai mult decat paine si circ. Nu ar fi frumos sa nu ne mai dorim paine pentru ca avem o economie care ne permite sa avem necesitatile de baza? Nu ar fi frumos sa nu ne mai dorim circ pentru ca am trecut de etapa cainelui infometat care vrea sa muste sau macar sa vada sange?

Eu m-am saturat de Iliescu, Basescu si restul sleahtei de comunisti care inca mai manuiesc sforile. Simt nevoia de decenta in politica, simt nevoia sa am cu cine vota. Simt nevoia sa nu mai vad toate maimutele la televizor aruncand cu injurii in prostime si umplandu-le apoi gura cu euro ca sa taca. Prima oara am avut sentimentul decentei atunci cand l-am auzit pe Crin Antonescu vorbind. Culmea, afirma ceva cu care nici macar nu sunt de acord.

Nu reusesc sa inteleg de ce ar avea cineva alt sentiment decat de dezgust fata de omul care a ajutat la uciderea atator tineri la mineriadele din ’90, care a avut nesimtirea sa-si faca amanta ministru si progenitura semidocta europarlamentar, incalcand flagrant legea si bunul simt. Si pe care stafiile vechiului regim l-au votat asa cum l-au votat si pe Iliescu inainte.

Poate nu pot sa inteleg pentru ca fac parte din generatia celor care nu au fost spalati pe creier de comunisti si nici din cea a spalatilor de OTV. Bogdan, iti adresez si public multumirile mele pentru aceasta aanaliza care imi da speranta la victoria decentei in Romania. Totusi, trebuie sa recunosti ca avem de asteptat moartea unei generatii pana cand vom putea scapa de toate mucurile lasate in urma de comunisti. Si atunci va trebui sa facem fata generatiei pe care o crestem astazi.

5. Marius Delaepicentru - octombrie 6, 2009

Dacă Preşedintele pierde, eu renunţ la cetăţenia română. Şi nu neapărat din scîrbă, ci din motive cît se poate de raţionale şi de practice. Amănunte veţi afla la momentul potrivit.

6. morometele - octombrie 6, 2009

nene duca,
raportul pentru condamnarea comunismului propunea si niste masuri concrete.
dar cum comisia nu avea drept de initiativa (intrebati-l pe organ, liberalul infasurat in proceduri), s-au dezbatut cateva in parlament, pe la comisia juridica. aici, au facut front comun liberalii hasoti si purcica nicolai cu nicolicea, zgonea si care mai erau de la psd.
asa ca, daca condamnarea comunismului s-a facut doar formal, vina nu e la basescu, e in mare parte la liberali.
si hai sa vedem ce liberali avem:
crin – repetent, profesor modest, latrau de profesie, stipendiat de patriciu, zero idei despre economie – ceva citate din aberatiile lui patriciu, „churchill a fost presedintele angliei” – adica e mai slab ca elena udrea si face pluralul ca eba – serviciuri. plus ca in problemele sensibile, LIBERALUL crin a reactionat vehement ca bunica’mea saraca. (ce minte de liberal cand „infiera” pe eba care vrea sa dea droguri romanilor fara „serviciuri” – hahaha)

orban – de ceva vreme el e specialistul pe proceduri. se discuta despre ce legi sa adopte romania pe invatamant sa fie mai bine, organ recita procedurile, a facut udrea un contract mai bun cu eurosport decat era oferta initiala, organ avea problema legata de procedura. cand a fost viceprimar, organ s-a remarcat prin frecventa cu care lovea masinile de la firme private care-i puneau la dispozitie cate un gipan, ca de, omul vroia masini de reprezentare. la minister, aceeasi poveste, a luat masina de serviciu si a busit-o. a mai lovit si fetita, da’ l-a scapat ciutacu de puscarie (asa a zis ciutacu).

norica – phuaaaa, liberal adevarat. o tzoapa de o nesimtire infioratoare, a blocat cot la cot cu comunistii tot ce tinea de condamnarea comunismului.

olteanu – omu’ e comunist declarat, s-a remarcat cand a sarit cu curu’n fan la rosia montana si n-a mai trecut pe acolo de 2 ani. somajul a ramas tot 90% in zona. s-a dus de placere la santiago de cuba, sa soarba din putul gandirii lui castro, a permis circul lui vadim la condamnarea comunismului si mai si zambea complice, a jignit ambasadorul american, si nu doar pe el, el a criticat inima capitalista a americii – america e corupta, a strigat aschia de ghizela.

dan radu rusanu – canalie securista.
ghise – turnator de un populism infiorator. abereaza fara rusine, nu e mai departe de aia mica de la psd – olgutza.

fenechiu – misto, liberal adevarat, nu bogdane?

iorgulescu – alt liberal, care e de fapt socialist si nu stie. sa mai spunem ca la festivalul de la sibiu i-a facut loc si neveste-sii, sa faca si ea un banut si a oripilat actorii. unul s-a imbatat pe secana si l-a dat pe goarna pe nefericit.
tusa- diana tusa – penibila

ba baieti, pai liberali sunt doar tariceanu si gorghiu. hai sa-l punem si pe fenechiu. altii nu aveti.

7. Adi - octombrie 6, 2009

Dl Duca ignora de fiecare data cardasia PSD-PNL si o face pe virgina de dreapta…ca unul gen Crin Chuck Antonescu (chiulangiul number one in Parlament) e chemat sa ridica tara, e ca si cum ai zice ca Iliescu (prietenul si idolul lui Crin) e chemat pentru revigorarea Noii Democratii din Grecia

sa astepti normalizarea situatiei politice din tara facand apel la (iarasi!!!I) PSD si PNL, e cel putin JENANT!

dar, va pricepeti la politica cum sunt eu…crescator de iguane

8. costin - octombrie 6, 2009

„Căci da, şansa imediată a României este doar o coaliţie a decenţei: PSD-PNL-UDMR.” 🙂
Nu stiu… nu mi se pare nici macar comic.

9. imperialistul - octombrie 6, 2009

Cine il iubeste pe Ion Iliescu? […]Este o acuza jenanta, domnule “Imperialist”. Daca tot sustineti un fesenist, macar ar trebui sa taceti. Fie si pentru ca in Piata Universitatii a fost Tariceanu si Crin, nu Basescu, Dragomir, Berceanu si toata “floarea” dreptei pedeliste.

Pentru inceput, va atrag atentia ca nu am sustinut niciodata ca PDL ar fi un partid de dreapta. Ma consider ne-reprezentat in Romania si nu voi spune prea curand ca exista un partid al dreptei. Am simtul ridicolului.

Cat despre acuza, as vrea eu sa fie jenanta si atat, dar din pacate, are ceva baza, domnule Duca: asa cum il urasti pe Basescu „extremistul”, asa simti deodata o simpatie, asemenea liberalilor in frunte cu Crin Antonescu, pentru Ion Iliescu, dovada ultimele scrieri in domeniu. Sa luam un articolas relativ recent din Cultura („Basescu”):

A fost în mod categoric diferit ca stil de înaintasii sai. Spre deosebire de domnii Ion Iliescu si Emil Constantinescu (si ei responsabili de esecul democratizarii României postcomuniste), Traian Basescu a facut dovada ca o tara se poate conduce asa cum se conduce o asociatie de locatari sau o primarie: cu atitudini de mârlan, cu un discurs agresiv si cu un comportament grobian;.

Traian Basescu este mai daunator Romaniei decat Ion Iliescu (pus la egalitate cu Milica, democratul frustrat invins de Securitate) care, dupa cum ne tot reamintiti in ultima vreme, nu era atat de rau pe cat se zice, fiind mai degraba o victima a URII tampitilor de dreapta din Romania in frunte cu Patapievici.

Pentru a întelege cum a distrus Traian Basescu conceptul de „dreapta“ în politica româneasca cred ca trebuie sa ne întoarcem în timp, în anul 1990, când fenomenul Pietei Universitatii a creat ceva cu totul inedit: o familie politica unita doar de ura împotriva unei singure persoane: presedintele de atunci, Ion Iliescu. Atunci, si pentru mai bine de 8 ani, apartenenta la familia politica a dreptei era conditionata de un singur element: dusmania fata de Ion Iliescu

Ştiu că domnul Horia Roman Patapievici nu mă citeşte, dar tot îl întreb: domnia sa nu simte că această ură ce acum îl asaltează pe Traian Băsescu, nu este aceiaşi cu ura fetidă ce l-a înconjurat pe Ion Iliescu? Şi la care a contribuit şi domnul Patapievici?

Sa vad daca am inteles: ceea ce vreti dvs. sa spuneti e ca mortii din decembrie, instigarea la razboi interetnic in 1990, tradarea Basarabiei, mineriadele si nenumaratele alte mizerii comise de Ion Iliescu palesc in comparatie cu faptele reprobabile ale lui Traian Basescu; Si Ion Iliescu e responsabil de esecul democratizarii, dar vinovatul principal e Traian Basescu. Poftim? Are you for real, domnule Duca?

Crin Antonescu, al meu, propune o revenire la normalitate, la decenta. Crin Antonescu este alternativa viabila la un mandat plin de scandaluri si de nerealizari.

Pesemne glumiti. Vorbiti cumva despre acelasi Antonescu care l-a facut pe primul ministru „betiv” si om care „trage prafuri pe nas”? Acelasi Crin Antonescu ce urla, in parlamentul diafan pe care il iubiti atata, „curve!” si cum Basescu o sa dea „fiecarui roman” cate o curva (fraze care nu mai apar in clipul postat de Costin; s-a gandit si tabara Antonescu ca nu ar da bine asa ca nu a pus tot clipul)? Neamul asta prost este cel care propune revenirea la decenta? Ma faceti sa rad. „Grobianul” Basescu nu si-a permis niciodata sa vorbeasca astfel in Parlament, desi a fost facut in fel si chip de alesii neamului care se lafaie in legislativ si se considera super-oameni ce nu au de dat socoteala nimanui.

Desi a stat cu nasul in praf,sustinand trecerea Tratatului de la Lisabona doar prin Parlament, desi aceasta “constitutie” europeana ne va afecta vietile tuturor, Traian Basescu nu a reusit sa se afirme in politica externa ca un autentic om de dreapta, critic intelept al UE. Ce V. Klaus? Basescu a pupat acolo unde le este mai moale pe toti liderii europeni, si a facut-o atat de bine incat acestia continua sa il trateze tot cu…fundul.

Domnule Duca, pesemne aveti probleme de memorie. Va readuc aminte ca v-ati exprimat intentia de a candida candva pentru un loc in Sovietul Suprem de la Bruxelles, asa ca inainte de a da cu pietre in directia sefului statului – a carui pozitie pro-Lisabona este o grava eroare -, ganditi-va la porumbelul care v-a scapat acum nu mult timp. In relatia cu UERSS, sa ridice piatra cel far’ de pacat!

Cat despre acei intelectuali ce fac campanie lui Basescu: domnule Imperialist, credeam ca citindu-ma de ceva vreme o sa depasiti acuza stupida cum ca as fi frustrat de ei. De ce sa fiu frustrat? Ca nu sunt functionar de stat ca unii dintre ei? Hahaha.

Nu vreau sa fiu rau, dar parca trebuie: mai bine functionar la stat decat in solda lui Buzura, domnule Duca. Si da, va comportati ca un autentic frustrat, altfel nu ati mai fi atat de duplicitar in relatia cu unii dintre cei mentionati mai sus. Exista viata si dincolo de criticarea antenist-badina a lui Patapievici! Ati fost indignat tare ca domnul Patapievici v-a reprosat public relatia nefericita cu revista Cultura a lui Buzura, dar cumva ati reusit sa va scoateti din memorie – foarte convenabil, de altfel – numeroasele articole in care l-ati luat la tinta pe „intelectualul lui Basescu” Patapievici.

In sfarsit…”Cine nu e cu Basescu e impotriva noastra”, aceasta este logica dumneavoastra domnule Imperialist, nu?

Evident ca nu, dovada ca nu mi-am folosit blogul pentru a va ataca, asa cum ati facut dvs. postand atacul regretabil al salahhei la adresa mea.

P.S. Intrebati-o pe Norica Nicolai cine l-a scapat pe Ilici.

Salahhe > Atacul dvs. a fost inutil si nedrept, dar nu am de gand sa ma implic intr-un joc al injuriilor. Voi spune atat: Traian Basescu este, dintre toti, singurul acceptabil si am spus si de ce. Increderea dvs. in Crin Antonescu este misplaced. Antonescu nu este un domn, ci un cal troian patriciano- pro-pesedist a carui alegere va face mult rau Romaniei. Imi pare rau ca sunteti atat de naiva incat sa cadeti in plasa pe care a intins-o.

10. salahhe - octombrie 6, 2009

Timpul o va spune, domnule imperialist, timpul o va spune. Daca ma gandesc doar la diferenta intre Crin si Traian, dintre care unul a particpat la o actiune de crima in masa iar celalalt nu, si deja simpatia mea are o directie clara. Traian Basescu a fost singurul aceeptabil acum 4 ani. Din fericire, situatia s-a schimbat. Nu va obositi sa ma mai contraziceti, domnule imperialist, lasati istoria sa o faca.

11. Ioan - octombrie 8, 2009

Cum ma puteti convinge, domnule Duca, ca votand Crin Antonescu nu votez Dinu Patriciu? Ce parere aveti despre Dinu Patriciu? Cum se situeaza el fata de Ion Iliescu? Pentru mine lucrurile sunt clare: cine este impotriva lui Iliescu, pe acela il votez.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: