jump to navigation

Despre ură la români- o dezbatere tot mai interesantă septembrie 11, 2009

Posted by Bogdan Duca in Uncategorized.
trackback

Nu pot decât să salut intervenţiile din blogosferă pe tema
urii şi resentimentului din societatea românească. Demersul lui Vladimir Tismăneanu, acela de a aduna reflecţiile asupra urii aparţinând mai multor intelectuali publici şi personalităţi culturale, este unul salutar, măcar pentru faptul că ne obligă pe toţi la reflecţie asupra unei mari probleme a societăţii noastre: expresia negativă a firii noastre pasionale.
Salut mai ales moderaţia din textul lui Sever Voinescu, care depăşind atmosfera electorală, îl recunoaşte şi pe Ion Iliescu ca fiind o victimă a urii pasionale ce bântuie neamul acesta.
În acelaşi spirit este şi textul teologului Dan Pătraşcu, pe care îl puteţi citi de pe blogul acestuia. .
Cu riscul de a părea un om „cu capsa pusă” pe Horia Roman Patapievici, nu pot să nu privesc cu tristeţe textul acestuia din Evenimentul Zilei, text evident electoral, de canonizare a „martirului” Băsescu, victimă „inocentă” a urii unei tot mai mari părţi din populaţia românească.
Oare ce ar fi fost dacă şi Ion Iliescu ar fi avut parte de astfel de apologeţi? Democraţia noastră ar fi fost moartă şi îngropată, probabil.

Cert este că domnul Băsescu are toate şansele să urmeze modelul fostului său lider şi mentor, Ion Iliescu: fiind huiduit de toată lumea să obţină 3 mandate din două constituţionale.

Reclame

Comentarii»

1. Despre ură la români- o dezbatere tot mai interesantă | Secolul 21 ~ 21st Century - septembrie 11, 2009

[…] post: Despre ură la români- o dezbatere tot mai interesantă This entry is filed under Bogdan Duca, Romania. You can follow any responses to this entry through […]

2. Ilie Catrinoiu - septembrie 11, 2009

Un om normal nu poate sa fie decat dezgustat de faptul ca presedintele Romaniei, Traian Basescu, face spectacol in interiorul lumii interlope din Craiova si Slatina, insa se pare ca dl Patapievici are alte criterii valorice opuse Justitiei si luptei anticoruptie.

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/865803/Basescu-la-masa-cu-interlopii/

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/867004/Basescu-dansat-de-regele-Cioaba-si-huiduit-la-Festivalul-Enescu/

Dl Liiceanu spunea ca dumnealui nu poate sa apara mereu in presa si sa atraga atentia asupra murdariilor din politica pentru ca e filosof. Dar oare un filosof poate sa voteze cu Basescu cand acesta sta la masa cu mafia? Sigur ca da, doar suntem „romani”. Mai ales ca clanul dlui Plesu a avut grifa sa condamne romania la tranzitie vesnica.

De ce nu critica intelectualii dineul lui Basescu cu mafia in scopul atingerii victoriei din noiembrie?

3. imperialistul - septembrie 28, 2009

Ai ajuns rau daca ai inceput sa ii plangi de mila criminalului de Iliescu. Nu e prima data. De altfel, nu ma mira. Cand devii angajat politic – ceea ce ai facut-o deja de partea unui alt admirator si pretin al lui Iliescu, chiulangiul no.1 din Parlament, Crin Antonescu, ala care urla deunazi „curve!” vorbind despre un raport pe care nu l-a citit – nu ai cum sa nu iti bati joc de macar o parte din ceea ce ai crezut candva.

Ion Iliescu, omul care a DISTRUS Romania, responsabil pentru inapoierea tarii, exodul a mii de tineri promitatori si transformarea Romaniei in una dintre cele mai mizerabile, corupte si oligarhice tari din Europa, victima urii pasionale? Heheeee, domnule Duca, asa facem conservatorism in Romania, sustinand penalii si comunistii. Nu-i nimic, poate ca va place alaturi de oamenii marilor patrioti Voiculescu, Patriciu si Vantu.

P.S. Felicitari, Catrinoiule, te-ai lovit de fundul gropii: tragi in Basescu, Liiceanu, tot ce misca, da’ de tataia Ilici nu zici nimic. Curat anticomunist, coane!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: