jump to navigation

La graniţa dintre inepţie şi totalitarism august 24, 2009

Posted by Bogdan Duca in Uncategorized.
trackback

Sau din ciclul: ce vrăji a mai făcut Uniunea Europeană?

Citiţi un articol al lui Ioan Groşan, din cotidianul Ziua. O să vă distreze probabil, aşa cum m-a distrat şi pe mine. Dar sper să vă şi sperie, aşa cum m-a speriat şi pe mine.

Remarcaţi cifra exactă: un roman trebuie să conţină maximum 367 de pagini. Adică, fără pagina de titlu, câte o pagină pentru fiecare zi dintr-un an (bisect). Pentru ediţiile din anii nebisecţi probabil că pagina 367 va fi lăsată goală…

Unde vom ajunge? Nici nu îţi vine să te gândeşti să faci copii, când vezi ce lume le pregătesc alţii…

Reclame

Comentarii»

1. La graniţa dintre inepţie şi totalitarism | Secolul 21 ~ 21st Century - august 24, 2009

[…] reading here: La graniţa dintre inepţie şi totalitarism This entry is filed under Bogdan Duca, Romania. You can follow any responses to this entry through […]

2. Marius Delaepicentru - august 24, 2009

Exagerează. Criteriul este doar cel extensiv, pentru că sistemul public nu are voie să intre mai adînc. Adică, poate, dar cu riscul încălcării unor drepturi, cu consecinţa imediată a contestării legitime.

Nimeni nu e obligat să ceară bani de la UE pentru o carte. E vorba doar despre operele a căror publicare e subvenţionată. Banii se alocă pe volumul de balzaconie, aşa cum e normal. Volumul. Adică pe partea materială a cărţii. Nu, pe mărimea literelor, nu pe numărul de idei, nu, pe stil, nu pe credinţele autorului. Pentru că, dacă prevederile legale s-ar fi băgat în alte aspecte decît cel material, abia atunci ar fi fost vorba despre: inepţie, tiranie, inechitate şi alte complicaţii.

În rest, libertatea e absolută, dar înafara sistemului public de subvenţionare. Poţi publica orice carte, oricît de voluminoasă, oricît de luxoasă, în oricîte exemplare, oricît de privat finanţată, fără să dai socoteală UE.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: