jump to navigation

Nobel pentru Twitter! iulie 8, 2009

Posted by Bogdan Duca in Uncategorized.
trackback

Citesc pe blogul bunului meu prieten, Cătălin Sturza, ca şi în The Christian Science Monitor , despre o propunere mai mult decât legitimă: reţeaua de socializare de pe Internet, Twitter, să obţină Premiul Nobel pentru Pace.
Autorul articolului din The Christian Science Monitor, Mark Pfeifle face această propunere cu gândul la rolul reţelei Twitter în transmiterea informaţiilor din timpul revoltelor din Iran. În faţa unei prese neputincioase şi de multe ori deloc neutre, Twitter-ul a adus informaţia lumii de pe câmpul de luptă şi a transmis luptătorilor pentru libertate solidaritatea restului lumii.
Cătălin Sturza ne aduce aminte de Chişinău (am uitat cam repede de el, nu e aşa?). Tot Twitter-ul a reuşit să străpungă cortina de fier informatică, trasă în jurul Basarabiei de ultimul regim comunist din Europa.
Mulţi dintre noi am petrecut probabil nopţile acelea fierbinţi cu „nasul în calculator”, urmărind pe Twitter ce se întâmplă în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău şi transmiţând celor de acolo felul în care evoluau (sau involuau) demersurile diplomatice româneşti şi europene în raport cu situaţia din Basarabia.

Stau să mă întreb dacă nu cumva premierea cu Nobel a unei reţele de socializare impersonale şi lipsite de orice conotaţie ideologică, nu ar putea renormaliza tradiţia acestui mare premiu, acordat din ce în ce mai mult „celor care trebuie” decât celor care merită.
Premiat Twitter-ul, ar fi premiată o stare de spirit. Or într-un timp în care şi despre „postideologie” vorbim tot ideologic, stările de spirit sunt cele care trebuie redescoperite, nu?

Reclame

Comentarii»

1. Nobel pentru Twitter! | Secolul 21 ~ 21st Century - iulie 8, 2009

[…] post: Nobel pentru Twitter! This entry is filed under Bogdan Duca, Romania. You can follow any responses to this entry through […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: