jump to navigation

Întronizarea lui P.S. Vincenţiu la Slobozia Iunie 28, 2009

Posted by Bogdan Duca in Uncategorized.
trackback

Cel mai politizat ierarh ortodox şi, probabil, cel mai puţin creştin dintre ierarhii Sinodului BOR (mai ţineţi minte cum a anunţat „trecerea în nefiinţă” a Patriarhului Teoctist?) a devenit episcop al Sloboziei şi Călăraşilor. Îi compătimesc pe credincioşii din Bărăgan….Dar toţi trebuie să ne purtăm crucea, nu?

Cum era firesc, ierarhul Vincenţiu a făcut şi el ce ştia mai bine: campanie electorală pentru prietenii săi politici. A băgat pe Băsescu să „predice” (aici responsabil este şi Patriarhul), a lăudat pe Blaga şi a lăsat loc şi lui Vadim Tudor să se lase „pozat” de mass-media (deşi această parodiere autohtonă a lui Le Pen- se poate şi aşa ceva- e baptist, din câte se ştie).

Episcopul Vincenţiu este un imparţial: e prieten cu toţi, indiferent de culoare. Încearcă să se pună bine cu Hristos la Liturghie, cu Guvernul la predică, cu opoziţia la agapa de după….. Ce exemplu mai bun de neutralitate politică?

Unicul politician care ştia ce se întâmplă pe la Liturghie, pe acolo a fost…George Becali. Măcar că a fost unicul care a îngenunchiat în faţa lui Dumnezeu…. Asta în timp ce Preşedintele nostru (sau, mă rog, al lor- al mâncătorilor de mici, mafioţilor de piaţă, al bişniţarilor beţivi şi al vulgului socialist care votează prost din 1990 încoace) stătea comod pe scaun şi primea explicaţii „tehnice” de la Bogdan Tătaru-Cazaban (un om atât de angelic în cloaca pedelistă- continui să mă mir!).

Anunțuri

Comentarii»

1. Alex - Iunie 28, 2009

„Trecerea in nefiinta” Nu pe bune, chiar asa a zis rharhaitul?

2. dadatroll - Iunie 29, 2009

Deci mey dece ai trei coloane si pe una e ceva da pe restu nu e nimik.

3. Întronizarea lui P.S. Vincenţiu la Slobozia | Secolul 21 ~ 21st Century - Iunie 30, 2009

[…] link: Întronizarea lui P.S. Vincenţiu la Slobozia This entry is filed under Bogdan Duca, Romania. You can follow any responses to this entry through […]

4. Marius Delaepicentru - Iulie 1, 2009

Bogdane, cred că ştiu de unde îţi vine mirarea. Pleci de la premiza că preşedintele e bîntuit permanent de gînduri impure. Însăşi prezenţa domnilor Avramescu şi Tătaru-Cazaban, ar trebui, în mod normal, să-ţi zdruncine niţel mirarea, dacă ai admite în faţa propriei tale conştiinţe că premiza ta iniţială suferă de oarecari fisuri. Ţi se vor lumina mai multe mirări într-o atare eventualitate.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: