jump to navigation

Electorale: Traian Ungureanu sau despre cât de jos se poate coborî pentru un mandat de parlamentar mai 29, 2009

Posted by Bogdan Duca in Uncategorized.
trackback

Priviţi aici şi vă cruciţi:

Ce părere aveţi? Ignorat de către liderii propriului său partid (domnul Videanu nici măcar nu îi cunoştea numele) domnul Traian Ungureanu se străduie să fie amuzant înjurând…pe alţii.

Că nu e pesedist, foarte bine, nici eu nu sunt. Că nu e liberal, iar…bine. În definitiv e dreptul domniei sale.

Dar Traian Ungureanu nu mai e nici măcar…Traian Ungureanu. Euroscepticul luminat, omul care părea să înţeleagă cel mai bine de la noi dobitocia ideologică a proiectului UE, se simte deja bine în perspectiva de a intra în grupul europarlamentar al PPE. Omul care părea, cel puţin  pentru mine, speranţa conservatorismului românesc îl laudă pe….Barosso.

Şi pentru că domnul Ungureanu face apel la personajele lui Caragiale, mă întreb: nu îşi dă seama cât de mult seamănă cu Nae Caţavencu?

Dar greşesc eu: Nae Caţavencu era un hoţ, domnul  Ungureanu este însă o damă de companie de pe trotuarul politicii… Mult mai trist.

Comentarii»

1. imperialistul - mai 29, 2009

Asa cum probabil stiti, Partidul Popular European contine o sumedenie de partide cu opinii foarte diferite despre ce trebuie sa fie Uniunea Europeana; aceste pareri trec de la antieuropenism la pozitii in favoarea UE. E naiv sa te astepti din partea popularilor numai la eurosceptisicism.

Apoi domnul Ungureanu nu a luat niciodata o pozitie ferma impotriva Uniunii. A fost ceva mai echilibrat spre deosebire de euroentuziasti, dar nu a spus vreodata ca Uniunea Europeana este o constructie fara viitor/ o amenintare pentru natiuni. Nu ii puneti in carca lucruri pe care nu le-a zis si nu trageti concluzii descalificante. L-a laudat pe Barosso? Sa avem pardon, a ironizat PSD-ul. Dama de companie pe trotuarul politicii? Poftim, domnule Duca? Am impresia ca de la o vreme ati lasat conservatorismul pentru balacareala mioritica atat de faina de la noi. Eu va rog sa reveniti la sentimente mai bune ca aceasta atitudine de … nu o sa dau nume, dar se stiu ei, nu va onoreaza in nici un fel si nu era in stilul dvs.

In ceea ce priveste discursul, sunt de acord ca e departe de a fi stralucit, dar aceasta parte a doua sunt mult mai bine decat prima. Ma asteptam sa va fi deranjat mai tare aceea, nu cea secunda. Acestea fiind zise, ma asteptam la un cu totul alt discurs.

2. Electorale: Traian Ungureanu sau despre cât de jos se poate coborî pentru un mandat de parlamentar | Secolul 21 ~ 21st Century - mai 29, 2009

[…] link: Electorale: Traian Ungureanu sau despre cât de jos se poate coborî pentru un mandat de parlamentar This entry is filed under Bogdan Duca, Romania. You can follow any responses to this entry through […]

3. Bogdan Duca - mai 29, 2009

@Imperialistul:

Mi se tot spune ca ma „cobor” comentand campania electorala si implicandu-ma in ea prin asumarea unei pozitii clare anti-Basescu si anti-FSN. Imi pare rau, dar nu pot face altfel…
Domnul Traian Basescu si partidul domniei sale pretind a fi oameni politici de dreapta, ceea ce nu sunt! Mai mult chiar, se considera a fi unicii exponenti ai dreptei politice conservatoare de la noi, ceea ce iar nu sunt.
Iar cand e vorba sa discute despre realizari, domniile lor se rezuma la atacuri la adresa restului clasei politice, in timp ce faptele politice ale domniilor lor oscileaza intre socialism si demagogie.

Nu pot sa tac si sa nu ma implic concret in actiunea politica atunci cand eu ca intreprinzator privat sunt agresat fiscal de catre guvernul PD-L si PSD, oferindu-mi-se in schimb dreptul de a…cersi de la stat. Ca apoi sa fiu indemnat sa votez „singura formatiune politica de dreapta din Romania”.

Cat despre PPE- e o formatiune poltica de tip „struto-camila”.Iar domnul Barosso este reprezentativ pentru acest partid european ce se manifesta doar ca „mana dreapta a stangii”, ca sa citez un clasic in viata.

4. bogdan - mai 29, 2009

cand era duo-ul PNL-PSD dl Duca o facea pe cetateanul turmentat, acum se da fata mare; ne lasi!?

Norica Nicolai cap de lista, imi vine sa vars, pardon, sa plang….

liberalii lu’ peste!

5. machiavellian - mai 29, 2009

Mda, tot spectacolul pare mai degraba un stand up comedy de prost gust.

Totusi, Bogdan, nu de mult il sustineai pe Ungureanu, „in ciuda a…” De ce schimbarea asta brusca?

6. Bogdan Duca - mai 29, 2009

@Machiavellian:

Ma straduiesc sa creditez cat de mult pot un om. Dar exista o limita… Cand un om isi calca in picioare propria sa demnitate, cine sunt eu sa i-o apar?
Am fost dur si critic cu domnul Catalin Avramescu pana cand a acesta a avut o scurta cariera politica (de doua saptamani, parca). Domnul Avramescu, cand a vazut ca PD-L, partidul „cruciatilor” Dreptei, e dispus sa cada la mici intelegeri cu PRM, si-a „dat doua palme in fata oglinzii”(dupa cum mi-a povestit intr-o conversatie particulara) si a decis sa nu mai candideze.
Din momentul acela, domnul Avramescu a intrat pe lista celor pe care ii creditez.
Domnul Ungureanu accepta sa fie umilit de ignoranta impertinenta a lui Videanu. Domnul Ungureanu accepta sa se coboare tinand discursuri care il transforma, prin comparatie, pe Catavencu in orator. Domnul Ungureanu vorbeste ca un functionar UE.
Ce sa mai pot apara?

7. emil - mai 29, 2009

Bogdan, s-ar putea sa ma insel, dar nu demult parca ai declarat pe blog ca intentionezi sa devii euro-parlamentar. Deci, sa-l urmezi pe Traian Ungureanu. Cum se impaca aceasta intentie cu opiniile pe care le profesezi despre UE si cum crezi ca ai fi, intr-un astfel de caz, mai credibil decit Traian Ungureanu?

8. Bogdan Duca - mai 29, 2009

@emil:

Da, am declarat ca am intentia de a candida pentru Parlamentul european. Dar am mai prezentat si un pachet de valori de la care nu am intentia sa abdic, orice ar fi.

Cat despre opiniile mele despre Uniunea Europeana, acestea nu sunt numai opiniile mele. Cred ca orice cetatean european ce este sceptic cu privire la viitorul Statelor Unite ale Europei, nu intelege Europa multicultural, nu vrea sa renunte la valorile sale crestine si nici sa vada cum banii si energiile europene sunt consumati pe proiecte utopice, are dreptul sa fie reprezentat.
Daca Uniunea Europeana se doreste a fi reprezentativa doar pentru euro-optimisti, atunci UE sufera de o carenta serioasa de democratie.

A fi impotriva Tratatului de la Lisabona nu inseamna, apoi, a dori disparitia Uniunii Europene ci regandirea ei. A fi patriot pentru neamul tau, crestin practicant si rezervat fata ideologii, iar nu presupune ca esti…anti-european.

Imi doresc o Europa unita dar nu una unificata…

Si, spre deosebire de Traian Ungureanu, sunt dispus sa tin la ideile mele mai mult decat la un potential mandat de europarlamentar.

9. emil - mai 29, 2009

Bogdan, multam de raspuns. Pachetul de valori de care amintesti te face incompatibil cu UE, dar, ce sa zic… succes, mai ales in ce priveste consecventa fata de valorile pe care le-ai enumerat.
Apropo de carenta serioasa de democratie a UE… face parte din codul genetic al institutiei. UE este un proiect care trebuie demolat. Cred ca te imbeti cu apa rece punindu-ti speranta intr-o posibilitate de reformare. Ma rog, te vei convinge singur… probabil. Ti-am pus intrebarea pentru ca este foarte dificil sa jonglezi cu principiile si realitatea a ceea ce vrei sa intreprinzi, astfel incit masura de compromis la care va trebui sa consimti sa nu te compromita de tot. De fapt, sa nu te corupa de tot.
well, take care & keep this in mind

10. imperialistul - mai 29, 2009

De fapt, se reproseaza implicarea in lupta de partea „dreptei” petroliberale, de parca petroliberalismul de Dambovita are ceva de a face cu liberalismul sau cu dreapta. ASTA se reproseaza, iluzia ca se lupta alaturi de dreapta impotriva unei pseudo-drepte. In realitate, se ofera sprijin unei pseudo-drepte puscariabile (propesediste cum e in cazul lui madam Nicolai, aparatoarea inaltilor demnitari PCR) impotriva alteia, totul folosind un limbaj care trimite spre cu totul alte meleaguri ideologice.

In locul dvs. , as fi mai sincer: nu-mi place gasca Basescu si ma duc la gasca antiBasescu. Ca toti agrseaza fiscal. Doar nu vreti sa va aducem aminte de liberalismul taricenist si cum arunca el cu banuti in stanga si in dreapta dupa ce punea noi taxe.

P.S. Sa acuzi PDL si Basescu de demagogie intr-o lume politica precum cea romaneasca e de-a dreptul ridicol. Geoana e mai putin demagog? Dar Crin Antonescu sau fostul Tariceanu? Hai sa fim seriosi, domnule Duca.

P.P.S. Vorba lui Bogdan de mai sus. Aveti ceva de zis despre fratia „Dreptei” liberale cu PSD?

11. imperialistul - mai 29, 2009

Daca Uniunea Europeana se doreste a fi reprezentativa doar pentru euro-optimisti, atunci UE sufera de o carenta serioasa de democratie.

Fireste ca sufera de carente seriose la capitolul democratie, dar mai aveti vreo indoiala? A lupta impotriva UE din interiorul PE e ca si cum ai lupta impotriva comunismului din interiorul Cominternului. :mrgreen:

12. Bogdan Duca - mai 29, 2009

@Imperialistul:

E amuzant cum am devenit liberal. Am propus si sustin tactica raului cel mai mic. Iar raul cel mai mic in actuala clasa politica romaneasca este reprezentat de PNL. Mai ales in conditiile in care o a treia forta este mult pomenita si, vorba lui Caragiale: „e splendida dar lipseste cu desavarsire”.
PNL este partidul politic cel mai putin infiltrat de fesenisti. Ba chiar e un merit al lui Basescu acela de a fi curatat PNL de fesenisti (prin aparitia PLD).
Cat despre Geoana….nu ma intereseaza. In viziunea mea „maniheica” socialismul e rau si ca urmare nu are rost sa ma mai consum injurand PSD-ul.

Cat despre agresiunea fiscala: forfetarul, cresterea CAS-ului, impozitul de solidaritate, repolitizarea institutiilor si cresterea birocratiei sunt realizarile de ultime 6 luni ale unui guvern ce mi-a oferit in schimb….un concert Bregovic.

Sincer sa fiu, nu inteleg atitudinea dumneavoastra: vreti sa nu mergem la vot? Si daca nu mergem ce rezolvam? Perpetuam raul acesta la infinit?

Cat despre UE: vrem nu vrem, ne place sau nu, suntem tara membra a Uniunii. De noi depinde sa avem coloana vertebrala…
Credeti ca nu sunt realist? Nu visez sa rastorn UE (ar fi dovada imaturitatii absolute) ci doar sa vorbesc despre lucruri ce, cred eu, nu trebuiesc uitate.
Caci oricat de rau ar fi (si e rau!) Parlamentul european nu este CC al PCR. Cat timp se mai mimeaza democratia sa profitam de lucrul acesta!

13. emil - mai 30, 2009

Bogdan, parlamentul UE este copiat cu creionul chimic dupa Marea Adunare Nationala. CC al PCR este Comisia UE, iar Consiliul de Ministri… eh, asta e neschimbat!
🙂 zau, nu mergeti la nici un vot euro-sovietic; si mai mult, explicati de ce si dati jos masca de pe aceasta sarlatanie. Asa ne opunem raului. Extirpindu-l… dupa micile sau minusculele puteri pe care le avem.

14. imperialistul - mai 30, 2009

🙂 Eu trebuie sa recunosc ca nu sunt sustinatorul boicotarii vreunor alegeri, nici macar a acestora pentru PE; datoria de cetatean fata de tine si fata de altii are castig de cauza asupra-mi. Mai degraba mi-as anula votul decat sa nu ma duc, dar nu-mi vine sa recurg la aceasta solutie.

Ilie Catrinoiu - mai 31, 2009

Imperialistule, tu ce faci frate, esti conservator? Voi astia de la Patruped, de cand sunteti voi conservatori, ma razboinicilor? V-a invatat Neamtu pe mail cum sa fiti conservatori? Parca spuneati ca Traian Ungureanu nu e conservaor pt ca el nu a declarat niciodata ca e conservator, dar il sustineti pt ca e coooool. Nu spuneati asa la mine pe blog?

Ba baieti si fete (am vazut ca aveti si fete p-acolo. sunt conservatoare sau pitzipoance razboinice si progresiste in numele eliberarii Israelului de „teroristi”? 🙂 ) uite cum sta treaba. UE nu se confunda cu Europa. Proiectul UE e de distrugere a Europei si a democratiei. Ce , nici asta nu ati invatat? Sau toti sunteti pentru progressssssss?????????????

Progresam , progresam, progresam, progresam, progresam, prooooogreeeeesaaaaaaam, PGROOOOOOOOGREEEEEEEEEEEEEEEESAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAM, progresam, progresam, progresam , progresam, progresam cu Andrei Plesu in Consiliul Editorial al revistei marxiste Foreign Policy Romania spre o noua forma de guvernamant si de capital.

Progresam, imigram, transmigram, votam cu PNL, PSD, PDL.

15. imperialistul - iunie 1, 2009

Ia asculta, stimabile Catrinoiu, cine esti matale ca sa mi te adresezi asa, balacarindu-ma asa cum iti vine tie pe moment? Ti-am vorbit frumos pana acum, asa ca sa faci bine si sa nu ma tratezi pe mine sau pe colegii mei de discutii ca pe partenerii dumitale de maidan virtual. Priceput-ai, amice? Daca vrei sa discutam, cu draga placere; daca vrei sa te balacesti in troaca dumitale virtuala, te anunt ca nu am de gand sa particip mai mult decat este necesar. Iti voi raspunde cand este necesar, dar nu in tonul si maniera dumitale si am pretentia ca tu sa renunti la stilul asta de nelegiuit virtual si sa pasesti in lumea civilizata.

Ai uitat repede ca intr-o prima faza erai si tu promovat pe Secolul21.net, semn ca acesti „ba baieti si fete” erau deschisi fata de niste unii ca tine. Curios cum nu ai reusit sa intelegi defel motivul pentru care s-a renuntat la promovarea materialelor domniei tale, fara pic de legatura cu teoria conspiratiei („v-a invatat neamtu”). Ca veni vorba de Mihail Neamtu, promovez pe cine vreau, maestre. Daca imi placea Ilie Catrinoiu, il promovam pe Ilie Catrinoiu. In schimb, Ilie Catrinoiu nu vrea sa fie promovat, dovada ca din golanisme nu stie sa iasa in relatia cu altii sau cu noi. Foarte bine, e dreptul tau.

In ceea ce priveste Europa, rogu-te, nu-mi tine tu mie lectii de europenism; fa bine si folosteste-ti timpul la lucruri mai utile, i.e. reinvatarea bunelor maniere. Stiu prea bine cat se confund sau nu Europa si UE si is cat se poate de anti-UESSR, dar asta nu ai de unde sa o stii tu, maestre, intrucat in lumea micuta in care te zbati tu nu exista decat Catrinoiu si dusmanii sai ideologici. Noi nu existam, suntem „ba” sau „pitipoance” ca atat ai priceput tu din lupta de idei de pe internet; numai niste „ba” si niste „pitipoance” ar sprijini Israelul.

Du-te si te culca, domnule Catrinoiu. Esti obosit de la atata revolutie virtuala.

P.S. De fapt, la tine pe blog am zis altceva si te provoc sa arati lumii ca nu e asa.

16. Ilie Catrinoiu - iunie 2, 2009

Ohhh, domnule Imperialist, chiar va rog sa ma stergeti din Secolul 21. Nu am nevoie de publicitate cum are Neamtu si clica lui de intelectuali nihilisti care instrumentalizeaza teologia. Ati inteles, domnule Imperialis?

CLICA lui Patapievici INSTRUMENTALIZEAZA TEOLOGIA. Cu nemernici ca dl Preda sustinut de alti nemernici „teologi” ca Neamtu, Baconsky, etc. care declara ca homosexualii „pot fi inegali in fata lui Dumnezeu, nu si in fata semenilor lor.“”

Unde este teologul Neamtu sa ii dea peste una gura cu biblioteca? Pt ca lui Neamtu ii place sa fluture bibliografia in fata prostilor care mai cred in Dumnezeu, dar oare flutura biblioteca in fata GNOSTICILOR din propriul partid pe care il sustine?

Domnule Imperialist, eu cu asemenea derbedei nu sunt deloc sincron. Stiti de ce? Pt ca spre deosebire de dumneavoastra, eu am onoare si nu accept ca un cioflingar ca imi traduca teologia crestina asa cum vrea el dupa directive gnostice, fie el Patriarh, episcop sau preot. Ati inteles?

Ma bucur.

17. imperialistul - iunie 2, 2009

Esti in suferinta, domnula Catrinoiu. te asigur de toata compasiunea mea.

18. Ilie Catrinoiu - iunie 2, 2009

Serios? Nu e nevoie. Pune mana si aprofundeaza teologia ca n-ai sanse sa intelegi politicul daca nu aprofundezi teologia.
Spor la lucru!

19. emil - iunie 3, 2009

Ilie Catrinoiu.
„am vazut ca aveti si fete p-acolo. sunt conservatoare sau pitzipoance razboinice si progresiste in numele eliberarii Israelului de “teroristi”? ”
Esti mitocan. Conservator-mitocan.

20. emil - iunie 3, 2009

Sau viceversa?

21. imperialistul - iunie 3, 2009

Doar un mitocan in suferinta.

22. Ilie Catrinoiu - iunie 8, 2009

Serios? S-a inventat cenzura gandirii, sau cum?

E bine totusi ca s-au prins fetele patrupede ca fac baza de ele cand mi-am cerut scuze.

Sa fim seriosi, patrupezilor.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: