jump to navigation

mai 5, 2009

Posted by Bogdan Duca in Uncategorized.
trackback

Si pentru ca sunt intr-o conferinta, nu am acces la messenger si, evident, ma plictisesc, va mai propun o postare: despre flash-mob si diversitate.

Iata ce ne propune un ONG: cum sa ne petrecem seara zilei de 8 mai:
„FLASHMOB

“GUSTA, ACCEPTA DIVERSITATEA”

Flash mob – un grup mare de oameni care se aduna intr-un loc definit dinainte, fac o actiune scurta, dupa care se dispersează rapid. Flash mob-ul este o actiune de masa, o modalitate de a te exprima de a transmite un mesaj.

Locatie: Bucuresti, Piata Univerisitatii, La Fantana
Data: Vineri 8 mai 2009, Bucuresti
Durata: 6 minute

ORA FIXA: 18.00

Ce trebuie sa faci pentru a participa la FLASH MOB-UL “GUSTA, ACCEPTA DIVERSITATEA”?

1.Intra pe site-ul http://oraexacta. net/ si sincronizeaza- ti ceasul la ora Romaniei.

2. Pregatateste o jumatate de foaie A4 si scrie pe ea – CE ESTI/ CU CE TE IDENTIFICI .

De exemplu: sunt blonda, sunt student, sunt imigrant, sunt moldoveanca, sunt feminista, sunt artist, sunt georgraf, sunt asistent social, sunt ortodoxa, sunt lesbiana, sunt rom, sunt italian, etc.

3. Cumpara sau adu cu tine o LAMAIE (simbolul diversitatii) pe care incearca sa-ti scrii numele (numai daca reusesti). Pune lamaia in buzunar – va fi CADOUL tau pentru CINEVA.

2. Pregatit(a) cu foaia IDENTITATII tale si cu lamaia in buzunar, aduna-ti prietenii si vino la ora 18.00 LA FANTANA – LA UNIVERSITATE.

3. Ajuns(a) la ora 18.00 fix la Universitate LA FANTANA, poarta-te normal si incearca sa nu atragi atentia ca si cum ceva ar urma sa se intample. Pregateste-ti foaia deja scrisa la indemana (sa poti sa o tii cu mana in fata astfel incat sa fie vizibila).

4.Te plimbi prin zona pana la ora 18.02 pana cand vei auzi un sunet de FLUIER lung.

5. Dupa ce vei auzi FLUIERUL lung, scoate foaia scrisa si o tii cumva vizibil ramanand intr-o pozitie de FREEZE (fara sa va miscati, statuie) timp de 3 minute. Pentru a intelege mai bine ce inseamna FREEZE intra pe:

http://www.youtube. com/watch? v=qtUNj2BNTsU&feature=related

http://www.youtube. com/watch? v=UsimJwGvvh4&feature=related

6. Vei ramane in pozitie de FREEZE timp de 3 minute pana cand vei auzi din nou 2 fluieraturi lungi. Nu te misca pana nu auzi din nou fluierul de 2 ori- lung.

7. Dupa ce te opresti din FREEZE (dupa cele 2 flueraturi), esti invitat sa scoti simbolul diversitatii (LAMAIA) si sa o oferi cuiva din zona transmitand verbal si mesajul: GUSTA-ACCEPTA- DIVERSITATEA!

9. Dupa ce ai oferit lamaia FLASH MOB-ul se va termina si fiecare va trebuie sa paraseasca locatia FLASH MOB-ului.

Dar, noi va asteptam pe toti cei implicati la Centrul National al Dansului la evenimentul Have a Lemon- Taste Diversity! unde puteti participa la o expozitie de sunete si un concert LEMON- Taste Diversity de la ora 21.00, Sala Ronda, etaj IV, Centrul National al Dansului, Teatrul National Bucuresti.

– un proiect A.R.T. FUSION-

http://www.lemon.org. ro ”

Ah! Nu! Sa nu ma intelegeti gresit: nu am luat-o razna si nu va invit sa participati la manifestatii de celebrare a diversitatii care ucide unitatea.

Va invit sa reflectati asupra a doua lucruri: mai intai, fructul „diversitatii” este lamaia. Inspirat, nu?
Al doilea este insasi ideea de flash-mob. Nu vi se pare ca flash-mob-urile astea sunt un soi de teambuilding politic? Aduni niste oameni pentru o cauza mai mult sau mai putin nobila si ii determini sa se comporte nenatural…. Ca sa ce?
Daca va fi un grup de tineri care sa participe la acest flash-mob pentru diversitate, ei vor sta ca niste statui care poarta etichete („sunt lesbianca!”, „sunt geograf!”- Mamaaaa, ce diversitate!) si apoi isi vor imparti unii altora lamai.
Profund, nu? Diversi sau nu, persoanele trebuiesc dezumanizate, transformate într-un soi de statui si….etichetate.
Iar dupa aia, trebuie sa mananci… lamaia. Adica, vrei nu vrei, trebuie sa accepti fara comentarii diversitatea altora. Si desigur nu „diversitatea” presupusa de meseria de geograf….

In sfarsit, or sa se gaseasca tineri fraieri dispusi sa se maimutareasca pentru ca tara noastra sa devina parte integranta a „bravei lumi noi”.

Reclame

Comentarii»

1. salahhe - mai 6, 2009

Diversitatea e acra ca si strugurii la care nu se poate ajunge. Lol. Eu propun ca lamaia sa se ofere in jumatati care se fie stoarse cu un jet bine tintit in ochii celor care trec pe acolo. Ca sa se inteleaga mai bine mesajul.

O alta idee simpatica ar fi ca barbatii sa isi sarate penisurile si femeile sanii in timp ce au scris pe pancarte accepta-gusta diversitatea. Sincer, ar fi mult mai reprezentativ.

2. neurophone - mai 6, 2009

o sa avem roboti militari inaintea celor de la raytheon si mai ieftini.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: