jump to navigation

Preşedintele României îşi asumă responsabilitatea pentru promulgarea legii creşterii salariale a profesorilor mai 4, 2009

Posted by Bogdan Duca in Uncategorized.
trackback

Acest lucru este de toată admiraţia. Numai că Preşedintele nostru îşi asumă responsabilitatea alături de întreaga clasă politică (de parcă ar putea decide în numele întregii clase politice) . Ţin să îi aduc aminte domnului Preşedinte că nu întreaga clasă politică a susţinut legea salarizării profesorilor.
Mai mult chiar, Guvernul Tăriceanu s-a împotrivit cu fermitate faţă de această lege, exponată a demagogiei feseniste.
Deci nu toată clasa politică ci actuala coaliţie de guvernare sunt responsabile şi ar trebui să îşi asume consecinţele.
Domnul Preşedinte nu trebuie să uite nici măcar faptul că domnia sa a promis public că va condiţiona noul guvern (cel după alegerile din decembrie) de aplicarea acestei legi. Dacă a făcut această condiţionare, ar trebui să solicite acum guvernului Boc demisia, nu?

Oricum, bine că liderii României socialiste, domnii Băsescu şi Geoană, au făcut campanie electorală printre oi, s-au distrat şi ş-au veselit, chiar la distanţă fiind de iubitele „ministrese” care au tocat bugetul României pentru 1 mai muncitoresc şi 2 mai utecist.

Tare îmi este teamă că acest Preşedinte demagog va fi votat pentru un al doilea mandat….

Reclame

Comentarii»

1. Preşedintele României îşi asumă resonsabilitatea pentru promulgarea legii creşterii salariale a profesorilor | Secolul 21 ~ 21st Century - mai 4, 2009

[…] Preşedintele României îşi asumă resonsabilitatea pentru promulgarea legii creşterii salariale … This entry is filed under Bogdan Duca, Romania. You can follow any responses to this entry through […]

2. davidv - mai 5, 2009

Prima data cand postez aici, asa ca salut! Sunt interesante postarile, desi de cele mai multe ori nu sunt de acord cu tine. 🙂

Acum mi se pare ca te precipiti in a demoniza pe unii („exponată a demagogiei feseniste”) si a lauda pe altii, cand de fapt lucrurile sunt un pic mai complicate.

Din cate am citit de exemplu aici: http://www.ziare.com/Basescu_va_promulga_legea_privind_marirea_salariilor_profesorilor-425556.html, legea cu pricina a trecut cu vot unanim in Camera Deputatilor. Asta inseamna inclusiv cu votul ministrilor Adomnitei si Nicolaescu, alaturi de toti ceilalti deputati PNL prezenti acolo. Presedintele Olteanu fusese mai devreme in acea zi acolo, dar plecase. Tariceanu a lipsit motivat. In paranteza fie spus, asi Crin Antonescu a lipsit nemotivat.

Mi se pare discutabila si fraza „Guvernul Tăriceanu s-a împotrivit cu fermitate faţă de această lege”. Ca verbal s-a declarat impotriva, sunt de acord, si bine a facut. Dar oare expresia legislativa a vointei partidului de guvernamant nu este tocmai votul deputatilor lui? Minimal, cred ca „cu fermitate” nu isi are locul in acea fraza.

De asemenea, mi se pare problematica ideea ca guvernul sa se impotriveasca unei legi. Guvernul este putere executiva, Parlamentul putere legislativa. Articolele 102-115 din Constitutie, care se refera la Guvern si relatia lui cu Parlamentul, nu atribuie Guvernului capacitatea de a se impotrivi legilor votate in Parlament.

Sunt curios sa aflu ce fel de demagogie (in oglinda cu cea „fesenista” de la salariile profesorilor) a dus la marirea necontrolata a pensiilor intr-un proiect propulsat de Tariceanu si al PSD, dar in ciuda opozitiei presedintelui Basescu. Faptul nu este minor, tinand cont ca partidul cel mai dinspre dreapta din Parlamentul Romaniei a obtinut la ultimele alegeri cu 6 procente in plus in rural fata de urban.

PS Cum se poate usor banui, si legea pensiilor a fost votata tot in unanimitate in Parlament.

3. Bogdan Duca - mai 5, 2009

Nu mi-am ascuns niciodata antipatia pentru Traian Basescu si simpatia pentru unicul partid de centru-dreapta ce mai supravietuieste in politica romaneasca (ma refer la PNL). Eu insa continui sa ma cred un conservator crestin pe care viata noastra politica si economica il determina sa fie, volens nolens, alegator PNL. NMultumesc ca ma cititi chiar daca nu tot timpul sunteti de acord cu mine.

Sunt de acord ca votul deputatilor liberali este o greseala politica pe care PNL trebuie sa si-o asume.
Cert este insa faptul ca Guvernul Romaniei, care se ocupa in definitiv de administrarea resurselor nationale, a atras atentia printr/o scrisoare a ministrului Vosganian asupra imposibilitatii aplicarii acestei legi. Din pacate


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: