jump to navigation

Impozitul minim obligatoriu pentru întreprinderi aprilie 4, 2009

Posted by Bogdan Duca in Uncategorized.
trackback

Acest impozit este dovada definitivă şi irevocabilă a faptului că Partidul Democrat-Liberal nu este o formaţiune politică de dreapta, nici de centru-dreapta şi nici măcar de centru. Ar fi mai onest pentru pedelişti să ceară întoarcerea în familia socialistă europeană, căci acolo le este locul. Iar legat de acest partid este, desigur, şi Preşedintele Traian Băsescu.
Cine va vota cu PD-L în alegerile europarlamentare şi cu Traian Băsescu în alegerile prezidenţiale nu mai poate avea dreptul moral de a spune despre sine că este un om de dreapta.
Acest impozit duce la condamnarea la moarte a bazei economice pe care se putea construi clasa de mijloc. Este o inepţie pe care doar un guvern socialist ce doreşte să anihileze proprietatea privată o poate concepe.
În contextul în care orice mic întreprinzător este înglodat de taxe şi impozite, în cea mai mare parte nejustificate, în contextul în care, oricum banii daţi în aceste taxe şi impozite nu fac altceva decât să întreţină o birocraţie sufocantă şi un Stat inutil (ba chiar periculos: a se vedea felul în care poliţia plătită de noi înţelege să se sesizeze asupra unui caz la două luni şi jumătate după reclamarea lui) impozitul minim obligatoriu este nu numai nejustificat ci periculos.
Nu am înţeles dar am fost nevoiţi să acceptăm (crezându-l pe cuvânt pe Preşedintele Băsescu şi pe premierul său, domnul Boc) un împrumut de la FMI, împrumut ce ne-a adus până acum doar perspectiva neagră a unui deficit bugetar dublu decât cel estimat înainte şi a noi biruri. Da, biruri! Impozitul minim obligatoriu este un bir.
Demnitarii noştri „de dreapta” ne spun că aşa e şi în state U.E.. Ei cred că poporul nu a depăşit faza de prostire colectivă în care orice inepţie trebuia înghiţită pe nemestecate pentru că….aşa cer standardele UE.
Ei nu spun că nici măcar în UE nu este ca la noi. În Franţa acest impozit minim obligatoriu este de 1300 de euro pe an, în timp ce la noi este de 1500 de euro. Dar cei 1300 de euro în Franţa sunt, ca putere de cumpărare, echivalentul a salariului mediu pe economie din România în timp ce cei aproximativ 1500 de euro ceruţi ca bir de către statul român sunt, de multe ori, salariul plătit unui angajat pe 6 luni de zile. Căci da, domnule Boc: ca să vi se plătească dumneavoastră salariul de premier un angajat la un mic magazin de cartier este plătit cu 600 lei pe lună. Restul se duc pe taxe şi impozite. Incredibil, nu?
Dar Franţa oferă ceva în schimbul impozitelor pretinse cetăţenilor săi. Oferă un standard ridicat de viaţă şi un sistem de protecţie socială care chiar te lipseşte de motivaţia de a mai lucra. Statul român oferă în schimb doar circul politic al unor papagali criptocomunişti ce se joacă de-a politicienii democraţi (şi mai ales liberal-democraţi).
Acest impozit pleacă de la o filosofie de-a dreptul fesenistă. Dar ne puteam aştepta la altceva de la cele două partide moştenitoare ale FSN? Această filosofie ne spune că orice întreprinzător este un om…bogat. Ştiţi mentalitatea asta, este cea din anii 90 când orice buticar de cartier era privit de ceilalţi ca un soi de Bill Gates local, doar pentru că îşi luase un Mercedes second hand si purta blugi de la magazin şi nu de la bazar.
În fapt, micul întreprinzător nu este un om bogat ci …un supravieţuitor. El câştigă pentru a se hrăni şi nu pentru a îşi spori bogăţia. El este într-o situaţie mult mai dificilă decât un funcţionar bugetar care, bun rău, are salariul asigurat de la stat. Poate câştiga mai mult luna aceasta, poate să aibe profit 0 luna viitoare…
De micul întreprinzător mai depind şi alţii însă. El oferă servicii şi locuri de muncă şi este mult mai interesat decât statul să ofere servicii sau produse cât mai calitative şi să îşi fidelizeze angajaţii.
Micul întreprinzător este omul de bază al economiei de piaţă. El este cel ce oferă atât bunăstarea cât şi spiritul specific clasei de mijloc.
Nu marile averi ale României ne garantează drumul spre normalitate ci tocmai această economie a clasei de mijloc, ce trebuie încurajată. Marii milionari şi-au făcut averile în urma unor parteneriate la limita sau peste limita legii cu Statul şi-sau cu clasa politică. Aşa a fost să fie….
Dar dacă se doreşte o economie de piaţă, viitorul ei trebuie asigurat de către mica iniţiativă, de către capitalismul ce se inventează într-o Românie încă bolnavă de comunism.
Lichidându-l pe micul întreprinzător veţi lichida spiritul capitalist domnule Boc. Dar, de la un socialist ca dumneavoastră sau de la un comunist precum şeful dumneavoastră (ce nu a lucrat o singură zi în sectorul privat) ce am putea aştepta?

i

Reclame

Comentarii»

1. Un articol despre “dreapta” din PDL « Atitudini fara platitudini. Radical & hipercritic - aprilie 4, 2009

[…] din PDL Posted on aprilie 5, 2009 de Ilie Catrinoiu Domnul Bogdan Duca scrie un articol despre partidul “de dreapta” PDL. Inca un motiv pentru vorul […]

2. Vasile - aprilie 6, 2009

nu pierzi ocazia de a te face de rusine comentand politica interna

ramai cu pritenii tai de „dreapta” din PNL, o sa ajungeti..pe Luna cu Norica si Chucky

3. Bogdan Duca - aprilie 6, 2009

Speram ca domnul Vasile sa imi explice ce vede el „de dreapta” in PD-L si nu sa se apere atacand pe cei din PNL- partid al carui membru nu sunt si pe care l/am votat si il voi vota DE NEVOIE!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: