jump to navigation

Spectacolul penibil al statului român aprilie 3, 2009

Posted by Bogdan Duca in Uncategorized.
trackback

Am văzut filmuleţele cu urmărirea maşinii furate lui George Becali şi cu aşa-zisa judecată făcută de Becali hoţilor. Ce dovedesc acestea? Nimic.
O să mi se replice de către anumite cercuri de formatori de opinie, care mai cred în Stat, că sunt idiot (mi s-a spus deja) şi că nu înţeleg că prin ceea ce a făcut domnul Becali s-a subminat autoritatea Statului român şi s-au creat premisele unei justiţii „de clan”.

Haideţi să vedem ce şi cum: lui Becali i se fură maşina. Acesta îşi trimite bodyguarzii să urmărească hoţii. Aceştia îi prind şi îi aduc „de urechi” în faţa păgubitului. Acesta stă cu ei la masă, îi pune să jure că nu mai fură, la rugăminţile acestora nu îi dă pe mâna poliţiei ci le dă câte 50 de lei pentru taxi şi îi trimite acasă.
După o lună, hoţii îşi scot certificate medicale cum că ar fi fost bătuţi şi fac plângere la poliţie pe motiv că ar fi fost sechestraţi de….Becali.

Domnul Becali a fost arestat, dus cu cătuşele la mâini la celulă şi pus „la răcoare” pentru 29 de zile.
Hoţii maşini, deveniţi reclamanţi, sunt în libertate şi, după cum a arătat un post de televiziune, nu pot da declaraţii publice deoarece „ăla mare”, şeful unui clan al mafiei ţigăneşti, clanul Geamănu, nu îi lasă să vorbească.
O parte a românilor jubilează. De ce? Deoarece este, în sfârşit, condamnat George Becali. Alţii, printre care şi eu, se întreabă: oare ce se întâmplă cu justiţia şi cu protejarea cetăţeanului în România?

Păi uitaţi-vă şi dumneavoastră: Becali este arestat la două luni după un incident ce fusese anunţat la poliţie chiar în timpul desfăşurării lui (la telefonul 112). Hoţii sunt încă liberi…
Poliţia s-a autosesizat în povestea sechestrării hoţilor dar nu în chestiunea furtului maşinii. Nu vi se pare ceva în neregulă?
Fie şi numai această poveste ne arată că în poliţia română nu se poate avea încredere! Cu procuratura şi tribunalele ne lămuriserăm deja… Ce e şi mai grav e faptul că se confirmă că poliţia nu e alcătuită din personaje de banc ci din oameni ce sunt mână în mână cu mafioţii.

Lumea care jubilează nu îşi pune astfel de probleme. Pentru ei este „bine” că l-au arestat pe Becali. Şi ce dacă pute afacerea asta? Important este că un mafiot (cum probabil că şi este) ca Becali a fost arestat.
Dar de ce a fost arestat Becali? Pentru că a urmărit nişte hoţi ce îl furaseră, i-a prins şi şi-a recuperat bunurile.
Wow! Ce crimă! Aceea de a-şi fi apărat proprietatea!

Doamnelor, domnişoarelor şi domnilor care strigaţi că e bine că George Becali a fost arestat în acest caz vă întreb: dacă prindeţi hoţul ce vă fură nu încercaţi să vă recuperaţi bunurile? Dacă puteţi să îl altoiţi nu o veţi face? Şi dacă hoţul respectiv vă înduioşează nu e aşa că vă veţi gândi de două ori înainte de a-l da pe mâna poliţiei? Fiţi sinceri cu dumneavoastră înşivă…

Şi, repet, ce trebuia să facă domnul Becali? Să facă reclamaţie la poliţie şi să aştepte 2 luni ca poliţia să se sesizeze? Băieţii care primesc salarii să ne apere proprietatea nu s-au autosesizat nici acum în cazul hoţilor maşinii lui Becali.

îmi aduc aminte de cazul unui prieten al meu (care, ciudat, acum jubilează cum că Becali e la închisoare), care furat de portofel în autobuz, şi-a văzut hoţul şi a fost apoi apostrofat de către poliţistul la care făcuse reclamaţie pe motiv că nu îl …sechestrase.
Dacă prietenul meu făcea acest lucru, punea mâna pe hoţ şi îl imobiliza, foarte probabil că ar fi riscat să urmărească cazul Becali din închisoare….

Reclame

Comentarii»

1. mama - aprilie 3, 2009

brava copilul. esti tare. traim o lume inversa si fara cap şi coada. eram sigura ca vei face referire la ….

2. tata - aprilie 3, 2009

Ba nu e bine, idiotule. Ce te bagi tu cu pareri?! lasa lumea sa isi vada drumul cu sau fara masina, fie si a lui Becali. Dumnezeu stie de ce a ajuns mafiotul ala in inchisoare.

P.S. daca vrei poti sa refuzi postul asta,

3. Părerea unui jurnalist cultural despre cazul Becali « Catalin Sturza’s Weblog - aprilie 3, 2009

[…] păţania mea de acum doi ani, când mi-au fost furate actele şi am apelat la ajutorul poliţiei, are dreptate. Îmi amintesc ce mi-a spus poliţistul căruia i-am cerut să-mi arate nişte poze cu hoţii de […]

4. Costin Sandu - aprilie 23, 2009

Arestarea lui Becali a fost importanta nu ca act justitionar, ci ca show mediatic de mare impact, aparut – surpriza (sau „soc”, asa cum ar zice Simona Patruleasa) – exact a doua zi dupa potentialul de ilegalitate si badaraniile in direct ale fratelui presedintelui, precum si dupa dezvaluirea tranzactiilor impresionante – aproape un milion de euro, cat averea matusii Tamara – a Ioanei Basescu pentru un „amarat de apartament”. Asa ca n-are rost sa discutam despre o facatura a serviciilor secrete. Iar daca nu credeti, atunci va intreb de ce nu s-a deschis procesul cu Becali inca din ianuarie, atunci cand s-a petrecut tot, ci in aprilie, la o zi dupa apogeul scandalurilor initiate de familia Basescu?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: