jump to navigation

Stirea zilei (nopţii) pentru blogosfera românească: blogul lui Vladimir Tismăneanu februarie 18, 2009

Posted by Bogdan Duca in Uncategorized.
trackback

Vladimir Tismăneanu şi-a făcut blog. După ce am fost „poluaţi” de toţi politicienii care şi-au făcut bloguri mai mult sau mai puţin penibile „de campanie”, iată că blogosfera românească începe să respire dar mai ales să inspire seriozitate. Mai întâi Cristian Preda , apoi Vladimir Tismăneanu au devenit autori de bloguri. Lor li s-a adăugat blogul din păcate mai puţin „mediatizat” al lui Cătălin Avramescu .

Eu nu pot decât să fiu mulţmit: gândirea de dreapta, alungată „gramscian” din mediile culturale mainstream, umilită de realităţile politice valahe, se regrupează, se redefineşte şi se pregăteşte să renască în….blogosferă.

Bine ai venit Vladimir Tismăneanu! Să le arătăm noi lor (ştiu ei care) ce înseamnă (re)dobândirea hegemoniei culturale prin simpla mărturisire de bun simţ a adevărului.

Reclame

Comentarii»

1. Ovidiu Hurduzeu - februarie 20, 2009

Il felicit pe domnul profesor Vladimir Tismaneanu pentru initiativa de a fi activ si in blogosfera asa cum este atotprezent si-n viata noastra politica, sociala si culturala. Cum orice proiect de inceput poate fi perfectionat, ii sugerez domniei sale urmatoarele 1) sa posteze un e-mail unde poate fi contactat 2) sa discute problemele pe care le ridica nu numai neoconservatorii si stanga „gramsciana” dar si cele pe care le ridica conservatorii traditionali, cunoscuti in SUA drept paleoconservatori. De pilda, as fi interesat intre un dialog intre profesorul paleoconservator Paul Gottfried si domnul profesor Vladimir Tismaneanu. De asemenea, domnia sa ar putea adauga niste link-uri la revistele paleoconservatorilor (The American Conservative, Chronicles Magazine) iar in Romania i-as recomanda sa posteze un link catre blog-ul de orientare paleoconservatoare/libertariana a tanarului Ilie Catrinoiu. Bun venit, domnule profesor! Sa stiti ca in blogosfera lupta e crancena dar victoria dumneavoastra (mentinerea hegemoniei culturale) e sigura!

2. academicianuNae - februarie 20, 2009

Eu citesc cu incantare intelectuala articolele Domnului Tismaneanu din Idei indialog(singura revista culturala din tara din punctul meu de vedere).
L-am auzit in state la o conferinta si am ramas dezamagit doar de modul in care comunica in limba engleza.Insa cred ca prin munca se poate imbunatati si acest aspect.

3. Mircea Popescu - februarie 22, 2009

Tre sa-ti faci link-urile mai vizibile, am pipait prin text un minut s-o gasesc.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: